Digidexo.com

Bone Tuberkulose Symptomer

Tuberkulose er en sykdom forårsaket av bakterien Mycobacterium tuberculosis. Selv om denne sykdommen oftest infiserer lungesystemet (lungene), ca 10 til 20 prosent av alle diagnostiserte tilfeller av tuberkulose infisere bein. Bone tuberkulose kan oppstå i alle aldre, og kan infisere noen bein i kroppen. Symptomer på bein tuberkulose er ofte vage, noe som gjør diagnose vanskelig.

Tuberkulose

Tuberkulose er en sykdom som har eksistert siden tidlig egyptiske ganger. Denne sykdommen er en bakteriell infeksjon som kan spre seg gjennom luften når en smittet person hoster eller nyser. I noen land tuberkulose er endemisk, mao det er en alltid tilstedeværende fare. I USA, er imidlertid sykdommen ikke er så vanlig, men er fortsatt en fare, spesielt i større byer.

Symptomer

Det vanligste symptomet er lokalisert smerte, ofte i ryggen fordi ryggraden er benet ofte påvirket. Andre symptomer kan være feber og tap av vekt. En kald abscess, som svelling uten inflammasjon, ofte er forenlig med bein tuberkulose. Fordi noen av disse symptomene ikke er spesifikke for bare bein tuberkulose, er ofte vanskelig diagnose.

Disseminert Bone Tuberkulose

Disseminert bein tuberkulose, også kjent som multifokal bein tuberkulose, er svært sjelden, utgjør mindre enn fem prosent av alle tilfeller av bein tuberkulose. Infeksjonen av mer enn ett ben er mest vanlig hos pasienter som er immunforsvar (deres immunsystemet er svekket på grunn av en annen sykdom eller medisinsk tilstand). Symptomene for multifokal bein tuberkulose er de samme, bortsett fra at smertene kan være tilstede i flere områder.

Diagnose

Røntgenbilder som røntgen og bein skanner viser ikke noen spesifikke funksjoner som entydig skille sykdommen som bein tuberkulose. Noen vanlige røntgen funn som tyder bein tuberkulose er myke vev hevelse, innsnevring av felles plass, cyster i benet, og tap av skivehøyde i ryggraden. Når det er mistanke om bein tuberkulose basert på symptomer og skanne funn, kan en biopsi av bein i spørsmålet gi en differensialdiagnose.

Behandling

Alle typer tuberkulose blir behandlet med antituberculous narkotika. Tre medisiner er gitt i kombinasjon for å bekjempe denne sykdommen, inkludert isoniazid, rifampicin og etambutol. Fordi tuberkulosebakterier kan bli multiresistent, Centers for Disease Control gir anbefalinger for USA på de eksakte kombinasjon, dosering og behandlingsvarighet basert på gjeldende trender.