Digidexo.com

Hva Phytochemicals Er i Blåbær?

Hva Phytochemicals Er i Blåbær?


Blåbær har blitt kjent for sine helsemessige fordeler av mange forskjellige kilder, inkludert American Cancer Society. Disse helsemessige fordeler først og fremst kommer fra fytokjemikalier som finnes i bærene. Disse fytokjemikalier arbeide sammen for å skape en næringsrik frukt som også har en deilig søt smak.

Fytokjemikalier

Fytokjemikalier er et navn gitt til visse forbindelser som er produsert av planter. En populær phytochemical du bør være kjent med, er vitamin C. Noen fytokjemikalier har antioksidantegenskaper, som kan forebygge kreft, ifølge American Cancer Society. Mer forskning må gjøres siden de er en relativt ny oppdagelse, men studier allerede fullført lovende.

Anthocyanidins

Anthocyanidins er en phytochemical funnet i blåbær som bidrar til å stoppe frie radikaler skader celler. Denne frie radikaler skader er årsaken til mange plager, for eksempel glaukom, hjertesykdom og kreft. Anthocyanidins også er det som gir blåbær sine blålige og rødlige farger. De hjelper kroppen absorbere vitamin C bedre.

Pterostilbene

Pterostilbene er en annen phytochemical funnet i blåbær. Studier har vist at dette hjelper til å undertrykke substans gener som forårsaker inflammasjon, noe som er årsaken til mange kreftformer. Pterostilbene også blitt kjent for evnen til å senke kolesterol og forebygge diabetes. Bær ble bare oppdaget som å være kilden til denne forbindelsen i 2004, noe som betyr mye mer forskning vil bli gjort for å se alle fordelene.

Andre fordeler

Sammen med de plantekjemikalier som finnes i blåbær, det er andre forbindelser som gir andre fordeler. Disse inkluderer å forbedre visjon, beskytter mot skader hjernen og demens og fremme gastrointestinal helse. Blåbær kan også hjelpe med diaré og urinveisinfeksjoner.