Digidexo.com

Ernæring Planer om å få vekt

Mens de fleste mennesker bruker tid og krefter på å prøve å gå ned i vekt, noen mennesker faktisk trenger å legge til noen få pounds. De kan være idrettsutøvere som prøver å bulk opp eller bare prøver å gjenvinne vekt tapt på grunn av skade eller sykdom. Uansett, er den beste tilnærmingen til å laste opp på sunn, fettfattig mat og få vekten gradvis ved å legge muskel, ikke fett.

Spise riktig mat

De fleste vektøkning planer understreke behovet for å spise minst tre måltider om dagen og snack i mellom. Det er fordi maten du spiser skal være sunn og lav-fett, som betyr at du trenger mye av det (å spise fastfood, iskrem og pizza ville legge pounds raskere, men på en usunn måte). Idrettsutøvere prøver å få vekt bør understreke mat med høyt protein som magert kjøtt, fisk og fjærfe. Karbohydrater er også en viktig del av miksen, siden de produserer og erstatte den energien kroppen forbrenner og behov for å etterfylle. Gode ​​kilder til karbohydrater inkluderer frokostblandinger, brød, poteter og pasta. Også blande i vanlige porsjoner med frukt og grønnsaker, med vekt på høy-kalori elementer som bananer.

Spise etter trening

Enhver vektøkning plan har å innlemme noen form for mosjon regime, enten det er gåing, løping, svømming, sykling eller vektløfting. Husk, du ønsker å få muskel vekt, ikke fett. Etter du trener, spiser alltid en sunn matbit å erstatte de brente kalorier. Gode ​​snack alternativer er granola barer, yoghurt og peanøttsmør og gelé smørbrød. Og når det er mulig, rehydrere med sportsdrikker som Gatorade eller med eple eller appelsin juice. Vann er fint, men det inneholder ingen kalorier. En liter eplejuice, derimot, inneholder 800 kalorier. På den annen side unngår leskedrikker som inneholder sukker og koffein.

Bruke kosttilskudd hvis nødvendig

De fleste kan få vekt og få all den næring de trenger ved å spise et sunt, velbalansert kosthold. Men kosttilskudd kan hjelpe hvis du har problemer. Helsekostbutikker og supermarkeder selger protein vibrering som er lastet med protein og ekstra kalorier, samt vektøkning kosttilskudd som Påse. Det rister kan også erstatte snacks hvis du ønsker å konsumere kalorier, men ikke føler for å spise. Smoothies er en annen god kilde til kalorier og næringsstoffer, og du kan kjøpe dem i ethvert supermarked eller få dem nylaget på helsekostbutikker.

Den gylne regelen er å unngå tomme kalorier og fet mat som vil levere den type vektøkning du ikke vil, men mat med Omega-3 fettsyrer som tunfisk, laks og nøtter er gode. Og bare for å være på den sikre siden, ta en multi-vitamin hver dag for å sørge for at kroppen får alle næringsstoffene den trenger.