Digidexo.com

Vertigo egentrening

Vertigo egentrening


Vertigo er en alvorlig lidelse som kan påvirke folk i alle aldre. Det er generelt brakt videre av en hindring eller infeksjon i det indre øret eller degenerasjon i dette området. Vertigo kan være et symptom på en sykdom som Ménières sykdom, labyrinthitis eller Vestibulær nevritt eller det kan være en tilstand i seg selv, kjent som Benign paroksysmal posisjons Vertigo (BPPV).

Epleys / Semont manøver

Den Epley, eller Semont, er manøver en vanlig behandling for BPPV som kan utføres hjemme så vel som i et legekontor. Det anbefales at pasienter gå til en lege for en riktig diagnose og en veiledet gjennomgang av øvelsen før du utfører det hjemme for å sikre at det er riktig behandlingsmetode for deres vertigo. Å utføre øvelsen, start ved å sitte opp på en seng eller matte med bena utvidet rett foran deg og din vekt hviler tilbake på hendene. Hvil i denne posisjonen ser rett frem i ett minutt, deretter sakte lene deg tilbake. Se til høyre i 30 sekunder, deretter til venstre for en annen 30 sekunder før du kaster bort din upåvirket side (som diagnostisert av lege) og ligge der i 30 sekunder. Tilbake til den opprinnelige posisjon til å fullføre øvelsen. For best resultat, bør denne øvelsen gjøres i tre sykluser på rad rett før du sovner.

Brandt-Daroff Exercise

Den Brandt-Daroff trening er et felles hjem øvelse for behandling av svimmelhet, selv om det er mindre populært enn Epley manøver fordi det tar lengre tid å få effekt. Denne manøveren krever ikke spesiell oppmerksomhet til den berørte side, noe som gjør det til et ideelt øvelse for dem som deres berørte side er uklart. Å utføre øvelsen, sitte rett opp på siden av en seng med føttene flatt på gulvet i 30 sekunder. Flytte til seng å ligge på høyre side og slå hodet ditt til å se opp mot taket i en 45 graders vinkel. Hold stillingen i 30 sekunder eller til noen dizzyness avtar, tilbake til sittestilling og deretter flytte på din venstre side og gjenta. Full trening bør ta to til tre minutter, og gjentas i fem repetisjoner, tre ganger om dagen, i to uker.

Balansetrening

Vertigo kan sterkt påvirke balanse og stabilitet, noe som øker risikoen for fall og skader. Ved å bygge opp styrke i kjernemuskulaturen, kan du øke din kontroll over kroppen din og redusere sjansene for lidelse et fall under en svimmel. Balansetrening kan være så enkelt som å ta daglige turer, eller så avansert som å bruke et balansebrett eller stabilitet ball. En lege bør alltid konsulteres for å hjelpe deg å velge den beste balansen treningsmetoden for din svimmelhet.