Digidexo.com

Virkningene for innånding lystgass

Virkningene for innånding lystgass


Lystgass, også kjent som N2O eller lystgass, er en fargeløs, luktfri gass som anvendes for å bedøve pasienten før dental kirurgi. Det er også brukt i bakerbransjen som et drivmiddel for pisket krem ​​og andre pålegg. Virkningene av sin innånding har blitt beskrevet som euforisk, og har vært i bruk siden slutten av 1700-tallet. Disse euforiske effekter har ført til misbruk av gassen, samt regulering av sitt salg og straffer for ulovlig salg.

Sensasjon

Effektene av lystgass vare bare et minutt eller to, med mye mildere etter rammer som kan vare i flere minutter. Gassen induserer en behagelig pulserende følelse i hele kroppen, forårsaker ler og svimmelhet, og kan beskrives som en "lykkelig beruset" følelse. Det kan også føre til fiksert visjon, og pulserende hørselshallusinasjoner.

Nummenhet

Når dinitrogenoksid administreres i kombinasjon med oksygen i løpet av en periode, vil den begynne å dempe sansene samt kroppen. Smertegrensen av kroppen er betydelig økt. Dette gjør gassen ideell for mindre muntlige operasjoner hvor mye tyngre bedøvelse ikke er nødvendig.

Deep Voice

Lystgass ikke flyte over stemmebåndene som luft, og da pustet ut, produserer en dypere stemme. Reduksjonen av banen er blitt beskrevet som å ha den motsatte effekt av helium utånding, og frembringer et lavt baryton.

Farene

Inhalere lystgass kan ha ekstremt forvirrende effekter, som deretter fører til turer, faller og andre skader. Lagres i trykktanker gass lagres vanligvis ved temperaturer kalde nok til å forårsake frostskader, noe som kan forårsake skade på leppene eller lunger. Langsiktig bruk og misbruk kan føre til en myriade av nevrologiske og fysiologiske problemer. Lystgass bør kun administreres av lisensiert, erfarne fagfolk.