Digidexo.com

Hva Er Test for svineinfluensa?

Hva Er Test for svineinfluensa?


Opprinnelig kalt "svineinfluensa" på grunn av sin likhet til influensa vanlig i griser, har 2009 H1N1-viruset er funnet å ha en annen genetisk sammensetning enn opprinnelig tenkt. Først oppdaget i USA i april 2009, er H1N1 nå utbredt i 48 stater, ifølge Center for Disease Control og Prevention (CDC). Symptomer kan inkludere "feber, hoste, sår hals, rennende eller tett nese, smerter i kroppen, hodepine, frysninger og tretthet", og i noen tilfeller oppkast, diaré og luftveisproblemer. Leger har flere alternativer i diagnostisering 2009 H1N1 (se referanser 1).

Vanligste Test

De vanligste testene for influensa i klinikken innstillinger er "raske influensa diagnostiske tester (RIDT)", og krever en vattpinne prøve fra innsiden av nesen. Resultater vanligvis tar ca 30 minutter. Men RIDT pålitelighet i diagnostisering 2009 H1N1 "varierer fra 10% til 70%," ifølge CDC.

Midlertidig Autoriserte tester

FDA har "autorisert akutt bruk av" Svineinfluensa Test Kit, '", som generelt gir nøyaktig diagnose for 2009 H1N1. Testen, som ikke har blitt ryddet eller godkjent av FDA, krever en nasal eller halsprøve. Med mindre opphevet tidligere enn forventet, vil FDA beredskaps fullmakt utløper 26 april 2010, eller når sekretær for helse-og omsorgs bestemmer nøds har passert (se referanser 2).

Blodprøver

Andre laboratorietester krever blodprøver og nøyaktig kan skille mellom H1N1 og andre influensa virus, men resultatene vanligvis tar flere dager.

Professional Evaluering

CDC utstedt formelle anbefalinger til helsepersonell oppmuntre dem til å reservere influensa diagnostisk testing for visse tilfeller, blant annet "folk som er innlagt på sykehus med mistanke om influensa, og folk som gravide med svekket immunforsvar." CDC understreker at dersom du har influensasymptomer, vil testresultatene ikke endre behandlingen din, bortsett fra i tilfeller med alvorlige symptomer. Du kan bli diagnostisert med influensa uten å bli testet, basert på helsepersonell evaluering av dine symptomer.

Identifikasjon

Ifølge CDC, hvis du har blitt diagnostisert med influensa, du sannsynligvis har 2009 H1N1 siden "99% av sirkulerende influensavirus i USA" fra september 2009, er av denne belastningen. Ytterligere testing er unødvendig i de fleste tilfeller. 70% av tilfellene som krever sykehusinnleggelse og ytterligere testing er gjort for høyrisikopasienter inkludert personer over 65 år, barn under 5 år, gravide kvinner, og personer med visse kroniske medisinske tilstander, i henhold til CDC.