Digidexo.com

Hvordan behandle astmatisk bronkitt

Hvis du har astma, og du opplever en betennelse i slimhinnen i bronkiene, kanskje du har astmatisk bronkitt. Denne tilstanden oppstår hvis en person med astma har kronisk bronkitt, noe som fører til langsiktig hevelse og store mengder slim i luftveiene. Astmasymptomer er lik de av kronisk bronkitt. Du kan oppleve episoder med tungpustethet, kortpustethet, hoste passer der du produserer spytt eller slim, tett bryst, smertefull pust, overflødig slimproduksjon og infeksjon i luftveiene som fører til lungene. Hvis dette er tilfelle, må du kontakte legen din for å få riktig behandling.

Bruksanvisning

Hvordan behandle astmatisk bronkitt

Kontroller at du puster frisk, ren luft. Slutte å røyke hvis du røyker, og unngå passiv røyking. Spør legen din om smoking-cessation terapi. Spør dine venner og familiemedlemmer til ikke å røyke rundt deg. Også unngå alt som utløser astma, for eksempel innendørs og utendørs forurensning, kjemiske røyk og parfyme, dyr dander, pollen og støvmidd. Bruk en høy effektivitet luftrenser i hjemmet, og en luftfukter - spesielt på soverommet - hvis du bor i et tørt klima. Den fuktigere luft vil hjelpe løsne tykt slim i luftveiene.

Spør legen din om medisiner som bronkodilatorer, både kort- og langtidsvirkende, for å åpne luftveiene; inhalerte kortikosteroider og orale steroider for å redusere luftveisbetennelse; og antibiotika for å behandle luftveisinfeksjoner forårsaket av bakterier.

Hvis du har gastroøsofageal refluks, eller Gerd, sørg for at du tar forholdsregler med kostholdet ditt og bruke medisiner (for eksempel Nexium eller Prilosec) som foreskrevet av legen din. GERD kan forverre luftveiene når røyk fra magesyre strømme inn i dem. Også sørge for at bihulene er sunt og at du behandler noen post-nasal drypp eller bihulebetennelse som kan forverre luftveiene.

Hvis symptomene plutselig forverres, kan lungesvikt oppstå. Det er viktig å få rask medisinsk hjelp hvis du begynner å hoste eller tungpustethet mer, hvis du opplever en økning i slimproduksjon, eller hvis du har mer problemer med å puste. Du kan kreve ekstra medisiner, ekstra oksygen eller sykehusinnleggelse.

Spør legen din om du trenger lungerehabilitering for å hjelpe deg å delta i daglige aktiviteter. Lungerehabilitering gir opplæring i trening og kostholdsrådgivning. Du vil jobbe med fysioterapeuter, respiratoriske terapeuter, trening spesialister og kostholdseksperter til å tilpasse et program.