Digidexo.com

Matvarer for å senke LDL

Hvis du har blitt diagnostisert med høyt LDL (low-density lipoprotein) nivåer, kan det hende du trenger å endre kostholdet. Høye nivåer av LDL i blodet kan føre til en myriade av fysiske dysfunksjoner og øke sjansene dine for å ha hjertesykdom, hjerteinfarkt eller hjerneslag. Spise mat høy i transfett og bearbeidede karbohydrater fører til en opphoping av LDL, tetter blodårene dine.

Forstå hvordan LDL former og hvilke matvarer du kan spise for å bidra til å senke LDL nivåer er avgjørende for et lengre, sunnere liv.

Hvordan virker LDL Form?

Det er reklame og reklame for mat lav i mettet fett som hevder å bidra til å demme hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. Imidlertid er høyt LDL ikke forårsaket nødvendigvis av mettet fett eller kolesterol, men ganske høy trans fett og bearbeidede karbohydrater som forårsaker betennelse i blodårene dine og vener. Høye LDL nivåer danne grunn av denne betennelsen, og skaper plakk (et tykt, hardt stoff) som klamrer seg til de indre veggene i blodårene dine og vener. Ved første, rett og slett gjør dette plakk livet hardt på hjertet, og hever blodtrykket.

Til slutt, kan høye LDL nivåer bidra til nyresvikt, kronisk hjertesykdom, perifer karsykdom og aneurismer.

Ved å eliminere trans fett og bearbeidede karbohydrater, kan du senke LDL nivået i blodet og legge mer kvalitet år til livet ditt.

Mat for å senke LDL

Etter å ha tatt en blodprøve, vil legen gi deg din LDL-nivå. Det er viktig å holde LDL-nivå i blodet under 130 mg.

Hvis du kommer til å spise meieriprodukter, prøv nonfat meieri eller Lo-fete meieriprodukter. Du vil fortsatt motta rikelig med kalsium, men unngå fett.

Spis ikke mer enn 10 g mettet fett per dag. Bare for å gi deg et referansepunkt, har en spiseskje smør rundt 7g av fett, så hvis du tror du spiser en lav-fett diett ved å spise brokkoli, tro om igjen hvis du er dyktig på smør. Prøv å spise grønnsaker med lav-fett smør eller noen enkle krydder som hvitløk og sitron pepper.

Unngå trans fett som kommer fra herdet vegetabilsk oljer som finnes i desserter og mange stekt mat. Det er en god idé å unngå stekt mat eller i det minste begrense stekt mat til en servering per uke.

Ditt kosthold bør være basert hovedsakelig på frukt (fem porsjoner per dag), grønnsaker, bønner og helkorn med sporadiske porsjoner med nonfat meieriprodukter, kylling, fisk og egg. Substitute soya protein for animalsk protein når det er mulig. Soya protein ikke legge til høyt LDL problemer og, faktisk, bidrar til å redusere høye nivåer av LDL funnet i blodet ditt.

Eliminere nesten alle sukker og høy fruktose fra kostholdet ditt. Kroppen omdanner disse sukker i kalorier, og hvis du ikke brenner av kalorier hver dag, vil de heve mengden fett blir lagret i blodet ditt.