Digidexo.com

Hva Er plexus brachialis Nerve?

En nerve plexus er et område hvor nervene splittet og komme tilbake sammen. Plexus brachialis (også kalt brachialis nerve plexus) er en gruppe av nerver som starter i midten for å senke nakken, kjøre under kragebeinet og armhulen, og deretter nedover armen.

Anatomy

Plexus brachialis begynner med fem rot nerver, en hver i femte, sjette, sjuende og åttende nakkevirvel og første øvre rygg ryggvirvler. Etter disse nervene splittet og komme sammen igjen flere ganger, er resultatet tre nerver som går nedover armen: medianen, ulnar og radial nerver.

Formål

Nervene i plexus brachialis kontroll muskelbevegelser og følelse i skulder, arm og hånd.

Skader

Plexus brachialis skader kan føre til nummenhet, prikking, smerte, svakhet eller begrenset bevegelse i skulder, overarm, underarm og hånd.

Muskel Kompresjon

I tillegg til direkte skade på plexus brachialis, kan nervene bli komprimert av stramme muskler i nakke og øvre del av brystet, forårsaker thorax utløp syndrom, som er smerte i nakke og skulder, nummenhet og prikking i fingrene, og et svakt grep .

Plexus brachialis parese

Plexus brachialis parese er forårsaket av skade på plexus brachialis under fødselen. Plexus brachialis parese Foundation tilbyr støtte til familier som arbeider med denne tilstanden.