Digidexo.com

Borage Oil Safety

Borage Oil Safety


Borage vokser i Middelhavsregionen, hvor det har lenge vært brukt som en urtemedisin for sår hals, hoste og depresjon. I dag er olje presset fra anleggets frø, pakket i kapsler og som brukes til å behandle en rekke plager. Imidlertid har vært reist spørsmål om sikkerheten.

Fordeler

Borage-olje har en høy konsentrasjon av gamma-linolensyre (GLA), en fettsyre som virker som en anti-inflammatorisk i kroppens intrikate hormonsystemet. Kliniske studier har funnet at mega doser av borage olje redusert hevelse og lettet smerten av pasienter med revmatoid artritt.

Risiko

Borage-olje inneholder også umettede pyrrolizidine alkaloider (PAS), en kjemisk forbindelse som skader på leveren. PAs akkumuleres i kroppen over tid, og har potensial til å inngå kompromisser leverfunksjon på alvor.

Andre bivirkninger

Mange ernæringsmessige supplement produsenter fjerne PAs fra borage olje og merke sine produkter som "PA-free." Men selv PA-free borage olje kosttilskudd kan forårsaker forstoppelse og kvalme. Personer som lider av leverskader, bør gravide kvinner og barn se en lege før du tar borage olje kosttilskudd.