Digidexo.com

Hvordan bruke selen for helse

Selv om kroppen din trenger bare små doser av selen for god helse, hvis frukt og grønnsaker du spiser er dyrket i selen utarmet jord, kan du ikke få nok av dette spor mineral. Du får selen ved å spise kjøtt og fisk. Men hvis dyrene spiste korn lave i selen eller fisk levde i vann som ikke inneholder tilstrekkelige mengder selen, igjen, du kan ikke få nok av det i dine diet.Some mindre symptomer på selen mangel omfatter muskelsvakhet, muskelbetennelse , muskelsmerter og røde blodceller skjørhet. Hvis du har noen av disse symptomene, og mistenker at du ikke får nok selen, kan det være lurt å oppsøke lege for å teste for selen mangel.

Hvordan bruke selen for helse

•  Spis mat generelt høyere i selen innhold som paranøtter, tunfisk, torsk, kalkun, sopp, ølgjær eller hvetekim. Selen tilskudd bør ikke være en normal del av din daglige vane. Hvis testing av helsepersonell viser deg er lav i selen og har en helsetilstand som kan bli hjulpet av tilskudd, kan legen foreslå at du spesifikt ta en selen supplement.

Ta selen for å hindre prostata foreslått av helsepersonell. Studier har vist, med menn som har et lavt selennivå, men normale PSA nivåer, at supplere kan hindre nedbrutt kreft som synes å være en økende sykdom hos eldre menn.

Legg til selen i kostholdet ditt hvis du har kreft og tester har vist et lavt nivå. Studier har vist at de fleste kreftpasienter som har et lavt nivå av dette mineralet, men det er ikke kjent hvorfor. Studier fortsette å vise at lagt selen tilskudd og bringe nivået av dette mineralet til normal hos en kreftpasient vil ha en gunstig resultat. Frem til nå synes det har gjort en markant forskjell i noen kreftformer og ingen forskjell i andre.

Sjekk din selen nivået hvis du har hypotyreose. Spør din lege for en test for dette mineralet som selen er nødvendig for konvertering av thyroxin, skjoldbruskkjertelen hormon. Studier har vist en mangel på selen kan føre til mental nedgang, tretthet, abort og struma som er alle symptomer på hypotyreose.

Test for selen mangel hvis du har diabetes II. Studier har vist at selen er helt relatert til sykdom. Diabetikere generelt viser et lavere selen nivå. Imidlertid er studier fortsatt blir utført for å se om ytterligere selen vil bidra til denne sykdommen.

Vask håret med en selen som inneholder sjampo hvis du har flass. Dette mineralet ser ut til å minske problemet for flass lider. Du finner det i mange flass lindrende sjampo.

Hint

  • Du bør aldri legge en bestemt supplement uten først å rådføre deg med helsepersonell. For mye selen kan være giftig og forårsake bivirkninger som håravfall, kvalme, spiker tap og hudlidelser.
  • Tunfisk, som all sjømat inneholder kvikksølv. Overforbruk av kvikksølv er giftig og dødelig.
  • Det er spesifikke retningslinjer gitt av FDA og EPA om hvilke typer tunfisk og annen sjømat har lavere nivåer av kvikksølv. Gravide kvinner og små barn kan spise tunfisk og sjømat i henhold til disse retningslinjene. Se Ressurser for mer informasjon.