Digidexo.com

Hvordan spise belgfrukter

Hvordan spise belgfrukter


Linser, bønner og peanøtter er alle belgfrukter. De dyrkes på vinstokker eller busker, og er tilgjengelig frisk, frosset, hermetisk og tørket. Belgfrukter er ikke bare lite fett, de er også høy i protein, vitaminer, mineraler og fiber, og derfor lett å innlemme i et sunt kosthold. Det er mange forskjellige måter å få din daglige dose av denne super mat.

Hvordan spise belgfrukter

Top noen salat med hermetisert bønner for ekstra protein og fiber. Hermetiske bønner er forkokte og bør tømmes og skylles før spist. Varme dem opp hvis ønskelig, i litt vann eller tomatsaus.

Sug tørre bønner og erter i vann i 24 timer for å plumpe dem opp. Innlemme dem i supper, gryteretter og stuinger.

Drikk soyamelk, som er laget av soyabønner, eller hell den over frokostblanding i stedet for vanlig melk.

Sett kjøttet med tempeh. Tempeh er laget av gjærede soyabønner, og er et fast innslag i mange vegetariske retter. Soyabønner er et fullstendig proteinkilde fordi de har aminosyrer akkurat som kjøtt.

Bland bønner, ost og salsa i en mikrobølgeovn spare bolle. Mikrobølgeovn blandingen til osten smelter og bruke den som en dip for chips.

Blend kokte kikerter med 2 ss. sitronsaft, 1 ss. av olivenolje og 2 ss. vanlig yoghurt i en food prosessor til en tykk blanding former. Overfør blandingen til en bolle og tilsett en klype tørket timian, oregano og basilikum og 1 fedd knust hvitløk. Smak til med salt og spre hummus på smørbrød. Hummus kan erstatte majones og kan også brukes som en dip.

Spis edamame eller soya nøtter som en sunn snacks mellom måltider i stedet for usunne alternativer som potetgull eller godteri.

Hint

  • Etter koking belgfrukter i vann, må de fjernes fra varmekilden og tillate dem å synke ned i vann i minst en time. Jo lenger de suge mindre gass de vil produsere.