Digidexo.com

Slik unngår du at nyresvikt

Slik unngår du at nyresvikt


Nyresvikt er det siste trinnet av nyresykdom. Det oppstår når nyrene ikke lenger kan behandle væske normalt. Når nyresvikt oppstår, har pasienten vanligvis å gå på dialyse, som er når en maskin utfører funksjonen til nyrene for kroppen din. Men det er skritt som kan forhindre nyresvikt eller i det minste forsinke forekomsten skjer.

Slik unngår du at nyresvikt

Lær hvordan du skal hindre nyresvikt

•  kontrollere blodtrykket på alle kostnader. Kronisk høyt blodtrykk er en av de vanligste årsaker til akutt nyresvikt hos voksne menn og kvinner.

Be legen din om å ta hvitløk kosttilskudd. Disse kosttilskudd kan bidra til å redusere blodtrykket raskt, men samtidig vil de hemme blodets evne til å danne blodpropper, så de bør kun brukes under medisinsk tilsyn.

•  Slutte å røyke. Sigarettrøyk forårsaker en rekke helseproblemer som kan øke din sjanse for nyresvikt. Hvis du slutter å røyke, vil det også redusere blodtrykket, noe som er viktig for å forebygge nyresvikt.

Snakk med legen din om din nyresykdom før du har noen form for røntgen. Du må ta spesielle medisiner før X-ray for å hindre den fra å skade nyrene.

slutte å drikke alkohol. Du kan redusere belastningen på nyrene ved å kutte alle alkoholholdige drikker ut av din livsstil. Disse drikker krever at nyrene jobber veldig hardt og ikke drikke dem kan bidra til å forhindre nyreproblemer.

Drikk rikelig med vann. Selv om nyrene kan bli skadet, bør de likevel være i stand til å behandle vann. Prøv å drikke minst åtte glass hver dag.

Se legen din og få regelmessige blod-og urinprøver gjort. Disse testene vil merke noen utviklingsspørsmål før du begynner å merke symptomer.

Hint

  • Pass alltid på at du følger legens ordre når du tar medisiner. Feil bruk av medisin eller stoppe behandlingen kan alvorlig øke risikoen for nyresvikt.
  • Lær om familien din helse historie. Nyreproblemer har en tendens til å være arvelig, så vær ekstra forsiktig for å hindre nyresykdom og fiasko hvis det går i familien din.
  • Pass på at du slutter å ta noen hvitløk kosttilskudd flere uker før noen form for kirurgi.
  • Hvis du opplever symptomer på nyresvikt, ring legen din og få til et sykehus umiddelbart. Nyresvikt kan behandles med dialyse, men behandlingen må begynne så snart som mulig for å øke sjansene for suksess.