Digidexo.com

Årsaker til Feet nevropati

Nevropati av føttene er en ødeleggende lidelse. Et tap av følelse og manglende evne til å bevege seg godt kan true den personen plaget med dette problemet. Det er mange årsaker til nevropati i føttene.

Funksjon

Foot nevropati er en form for perifer neuropati og har mange årsaker. Det begynner med skade på det perifere nervesystemet som sender informasjon til hjernen, ryggraden og alle deler av legemet. Noen av årsakene er genetisk, på grunn av skade eller traume eller på grunn av en sykdom eller lidelse.

Typer

Diabetes neuropati er et resultat av diabetes. Charcot-Marie-Tooth syndrom er en annen vanlig sykdom som forårsaker nevropati og dette er arvelig. Når symptomene er akutt, kan immunsystemet angriper det perifere nervesystemet som resulterer i Guillian-Barre sykdom.

Behandling

Siden det ikke finnes noen kur for nevropati, redusere de følelsesmessige og fysiske virkningene av sykdommen er målet for pasienten og legen. Vedlikeholde riktig vekt, unngå giftstoffer, trene, korrigere ernæringsmessige mangler og ikke overindulging i alkohol kan bidra til å kontrollere denne sykdommen. Administrerende sykdommer vel som diabetes er nødvendig også. Medisiner som smertestillende midler eller antidepressiva kan hjelpe med symptomene.

Symptomer

De vanligste symptomer på nevropati av føttene er nummenhet, prikking og tap av følsomhet. Andre symptomer kan være brennende smerte, muskelsvakhet eller lammelser i foten muskler.

Betraktninger

Et tap av følelse i føttene kan føre til alvorlige komplikasjoner, særlig i de med nevropatier forårsaket av diabetes. Inspisere føttene daglig for å begrense alvorlige problemer, og sørg for å se en podiatrist hvis du har hard hud eller liktorn. Bruk alltid god kvalitet fottøy for å beskytte føttene fra skade.