Digidexo.com

10 måter å holde hjertet sunt

10 måter å holde hjertet sunt


Hjertet er et viktig organ i kroppen og er nødvendig for å holde seg i live. Det er viktig å ta vare på den for å opprettholde et langt og sunt liv. Det finnes en rekke måter å holde et sterkt hjerte, de fleste som er en del av å opprettholde en sunn livsstil.

Lær slektstreet

Familiehistorie er en stor faktor i hjertesykdommer. Dersom du har en slektning, for eksempel en forelder eller søsken, som led et hjerteinfarkt før fylte 60, og også en annengrads slektning, som en tante eller onkel, som hadde et hjerteinfarkt, er du 10 ganger mer sannsynlig at lider av et hjerteinfarkt enn noen som ikke har hjertesykdom i familien, ifølge et intervju med Dr. Emily Senay på CBS News. Det er viktig å lære familiens hjerte historie.

Sunt kosthold

En diett høy i fiber og omega-3 fettsyrer og begrenset i raffinert sukker og transfett vil senke kolesterolet og bidra til et sunnere hjerte. Å spise et utvalg av frukt og grønnsaker kan bidra til å kontrollere vekt og blodtrykk, ifølge American Heart Association. Å spise fisk, som laks, som er rik på omega-3 fettsyrer vil bidra til å senke risikoen for å dø av koronarsykdom.

Ta vitaminer

Vitaminer er en viktig del av å opprettholde hjerte helse og bidra til velferden til det kardiovaskulære systemet. Ifølge Mayo Clinic, forebygge vitamin B6 og B12 hjelp tilstoppede arterier. Mens mange vitamin-rik mat kan inneholde disse, er det en god idé å i det minste ta en daglig multivitamin.

Begrense alkohol

I moderate mengder, har noen studier vist alkohol for å øke gode kolesterolet, og derfor være gunstig for hjertet. Imidlertid kan overdreven alkoholforbruk føre til høyt blodtrykk og hjertesvikt, ifølge American Heart Association.

Sleep

Ikke bare vil sove forbedre humøret og evnen til å fungere, er det også øker hjertehelsen. Ifølge US News & World Report, var det en søvn studie gjort med middelaldrende voksne, og de som fikk en ekstra time søvn om natten hadde en lavere risiko for arterie-tilstopping forkalkninger som kan føre til hjertesykdom.

Redusere Stress

Livet kan bli hektisk og stressende alt for lett, derfor er det viktig å ta tid hver dag til å slappe av. Folk som er i stressende situasjoner har en tendens til å ikke trene, overspise eller begynne å røyke. Også, ifølge American Heart Association, stress kan knyttes til høyt blodtrykk.

Røyker ikke

Røyking kan føre til en rekke helseproblemer, blant annet hjertesykdom. Risikoen for hjertesykdom øker drastisk med antall sigaretter røykt.

Kontroll Vekt

Ifølge American Heart Association, kan fedme føre til høyt kolesterol, høyt blodtrykk og insulinresistens, som alle høyne risikoen for kardiovaskulær sykdom. Å ha mer fett, spesielt i midje området, er det en høyere risiko for helseproblemer som høyt blodtrykk, diabetes, hjerneslag og hjerteinfarkt. Noen regnes som overvektige når hennes vekt er 20 prosent eller mer over normalområdet.

Trening

Fysisk inaktivitet er en viktig risikofaktor for hjerte- og karsykdommer, ifølge American Heart Association. Øvelse øker hjertefrekvensen og bygger styrke og utholdenhet. Det er viktig å trene fem ganger i uken i ca en halv time hver gang. Men det er også svært viktig å ikke presse kroppen for langt, fordi det kan føre til negative effekter på hjertet, for eksempel høyt blodtrykk.

Know Your Numbers

Det er viktig å utføre rutinemessig legebesøk for å kontrollere numrene som blodtrykk og kolesterol. Ifølge American Heart Association, bør totalkolesterol være mindre enn 200 mg / dL og blodtrykk bør være mindre enn 120/80 mmHg. Høyt blodtrykk er den største risikofaktoren for hjerneslag.