Digidexo.com

effexor

O Effexor

Effexor (wenlafaksyna) serotoniny i jest inhibitorem wychwytu zwrotnego norepinefryny (SNRI) klasy leków stosowanych w leczeniu depresji. Jest produkowany przez Wyeth i jest obecnie szóstym najbardziej przepisanych leków na depresję w Stanach Zjednoczonych.

Testowanie

W badaniach klinicznych Effexor ma podobne działanie w przypadku leczenia depresji, jak amitryptylina, ale wydaje się lepiej tolerowane. Jednak nie jest tak skuteczny jak nowych leków, takich jak Lexapro i osoby przyjmujące Effexor są bardziej podatne na skutki uboczne.

Inne zastosowania

Oprócz leczenia depresji, niektórzy lekarze określają Effexor do leczenia migreny, na gorąca kobiet w okresie menopauzy i dla osób z neuropatią cukrzycową.

Skutki uboczne

Najczęstsze działania niepożądane doświadczane przez ludzi biorących Effexor są nudności, ból głowy, bezsenność, problemy seksualne, zawroty głowy i nadmierne pocenie się. U niektórych pacjentów przyjmujących duże dawki Effexor cierpi na utratę pamięci.

Czynniki ryzyka

Ludzie na Effexor są na zwiększone ryzyko rozwoju jaskry. Ponadto, badania wskazują, że ludzie biorący Effexor doświadczyć 1,6 procent większe ryzyko popełnienia samobójstwa. Nie ma danych na temat efektu Effexor w sprawie kobiet w ciąży.

Przerwanie

Choć nie ma dowodów na biologiczne dla uzależnienia, ludzie, którzy zaprzestać używania Effexor będzie wystąpić objawy odstawienia. To może zależeć od dawki, jak ludzie na wyższych dawkach może trudniej przestać przyjmowania leku.

Hvordan å miste vekt Mens på Effexor XR

Hvordan å miste vekt Mens på Effexor XR


Effexor XR er en antidepressant narkotika produsert av Wyeth Pharmaceuticals og foreskrevet for behandling av angstlidelser og depresjon hos voksne. Vektøkning er en rapportert bivirkning av Effexor XR - omtrent 3 prosent av brukerne i kliniske forsøk rapportert endringer i kroppsvekt, i henhold til produsenten. WebMD har også funnet at opp til 25 prosent av alle antidepressive brukere opplever vektøkning, selv om årsakene er ennå ikke klart. Men er det mulig å gå ned i vekt mens du tar Effexor XR, så lenge du følger de grunnleggende prinsippene for vekttap - spise mindre og trene mer.

Hvordan å miste vekt Mens på Effexor XR

•  Snakk med legen din først om vektøkning bekymringer mens du tar Effexor XR. Legen din kan være i stand til å foreskrive en annen antidepressiva eller opprette en diett og mosjon plan for deg å følge.

Øk daglig mosjon så snart du begynner å bruke Effexor XR. Ifølge Samantha Heller, en registrert kostholdsekspert, kan regelmessig mosjon hjelpe folk ned i vekt selv mens de er på antidepressiva. Sikt i minst 30 til 45 minutter med rask trening, som jogging eller rask gange, minst tre til fire ganger per uke. Hvis du allerede trener regelmessig, legge til en ekstra dag med trening hver uke eller forlenge hver treningsøkt med 10 til 15 minutter.

Bruk en kalori kalkulator som den på MayoClinic.com å bestemme antall kalorier du trenger hver dag for å opprettholde vekten din, og deretter trekke ikke mer enn 500 kalorier per dag fra dette nummeret for å miste vekt mens du er på Effexor XR. Ikke redusere kalorier utover 1200 per dag for kvinner eller 1500 per dag for menn, da dette vil avta stoffskiftet og hindre vekttap.

Fyll din diett med sunn, høy-fiber matvarer som vil hjelpe deg å føle deg mett og fornøyd. Dietitians ved Mayo Clinic anbefaler at flertallet av kostholdet ditt består av hele korn - som brun ris, quinoa og hele hvete brød - magre proteiner, lite fett meieri, og massevis av frisk frukt og grønnsaker. Unngå pakket mat og brus som inneholder en stor mengde kalorier med liten eller ingen næringsverdi.

spise fem på seks små måltider hver dag, i stedet for tre store måltider. Dette vil bidra til å øke stoffskiftet og brenne flere kalorier i løpet av dagen. Hvis du har bestemt at du bør spise 1500 kalorier mens du tar Effexor XR, spise et lite måltid på rundt 300 kalorier hver 2 til 3 timer.

Bruk en food journal eller dagbok for å registrere alt du spiser i løpet av dagen og kaloriinnhold. Ifølge Dr. Brian Wansink, folk konsumerer mer mat hver dag enn de tror de gjør, så nøyaktig opptak alt du spiser kan hjelpe deg å få en ekte følelse av hvor mange kalorier du spiser. Hvis du synes du spiser mer enn det anbefalte kalorimengden, kutte ned på noen snacks eller høy-kalori drikker for å hjelpe deg å miste vekt mens du tar Effexor XR.

•  Vær realistisk. Vekttap vil være litt mer utfordrende for deg mens du er på Effexor XR, så din fremgang kan være tregere enn det ville gjort hvis du ikke var å ta medisinen. Hvis du sliter med, gjør en avtale med din lege eller registrert kostholdsekspert.

Hint

  • Bivirkningene av Effexor XR vil variere med den enkelte. Noen brukere kan være i stand til å kunne gå ned i vekt, mens noen kanskje ikke. Ifølge Dr. Norman Sussman, vil noen brukere av antidepressiva ikke være i stand til å gå ned i vekt uansett hvor mye de trener eller redusere kaloriinntaket. Hvis dette skjer med deg, husk at din manglende evne til å gå ned i vekt er ikke din feil og din viktigste prioritet er å behandle depresjon. Når du har behandlet din depresjon og sluttet å ta Effexor XR, så kan du fokusere på å miste vekt.

Vekttap og Effexor

Selv om studier har knyttet bruk av Effexor til redusert appetitt hos noen pasienter, er det ingen grunn til å tro at Effexor vil dramatisk forbedre vekttap. Bare en lyd ernæringsmessig og mosjon kan føre til en sunn og varig vekttap.

Hva er Effexor?

Effexor er merkenavnet for venlafaksin, en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI) som brukes til å behandle depresjon, angst, panikklidelser og tvangslidelser.

Vekttap og Effexor

Mens vekttap er oppført som en mulig bivirkning i Effexor, ikke alle pasienter som tar medisiner oppleve dette. Ikke ta Effexor bare som en måte å miste vekt. I stedet, ta kontakt med legen din for den beste vekttap råd.

Bivirkninger

Bivirkninger for venlafaksin inkluderer irritabilitet, uro og annen unormal atferd. Suicidale tendenser har også blitt observert hos noen pasienter, og noen barn har faktisk gått opp i vekt på grunn av Effexor.

Betraktninger

Hvis du tar Effexor, ikke hoppe over en dose eller slutte å ta den plutselig. Hvis du glemmer en dose, ta en så snart du husker det, men ikke ta en dobbel dose. Konsultere legen din dersom du ønsker å slutte å ta narkotika, fordi du trenger å bli tatt av etter hvert, eller alvorlige bivirkninger kan oppstå.

Sensible Vekttap

Bare en fornuftig spising og mosjon plan vil føre til varig vekttap. Dette innebærer en balansert kosthold, inkludert massevis av frukt og grønnsaker, sammen med magre proteiner og hele korn. En solid øvelse rutine innebærer riktig hjerte, styrke og fleksibilitet øvelser minst fire dager i uken.

Hvordan ta Effexor XR med en total kropps Cleanse

Hvordan ta Effexor XR med en total kropps Cleanse


En total body rens, noen ganger referert til som en rask, renser kroppen for giftstoffer ved å fylle opp på juice og vann for et par dager. Noen velger å detox etter en vinter med fråtseri, mens andre ser på det som en åndelig opplevelse. Uansett hvilke grunner, bør du konsultere legen din dersom du gjennomfører en kropp rensing system, spesielt hvis du tar antidepressiva Effexor XR. Fordøyelses bivirkninger allerede forbundet med Effexor XR kan bli opphisset av en total body rens, og noen produkter rett og slett ikke vil være kompatibel med antidepressiva.

Hvordan ta Effexor XR med en total kropps Cleanse

Hvordan å rense mens du tar Effexor XR

•  Ta kontakt med legen din dersom du vurderer en avgiftende produkt, for eksempel en urte supplement eller noe som hevder å detox eller få fart på stoffskiftet. Mange av disse produktene kan ikke fungere godt med Effexor XR.

shoppe rundt for ren mat, som frukt og grønnsaker, miso suppe, rå grønnsaker og brun ris. Også vurdere en multivitamin for å sikre at du får dine daglige nødvendige næringsstoffer under rens.

Følg en meny tung i juice og lys i noe annet. En prøve menyen kan inkludere en grønn salat kvelden før rens, juice høyt på vitamin C til frokost, og juice hver time hele dagen. Til middag kan du ha ditt valg av miso suppe eller brun ris med rå grønnsaker.

Fyll opp på juice før du tar Effexor XR, som antidepressiva ikke er ment å bli fortært på tom mage. Fortsett å ta Effexor XR som normalt, som en brå stopp av medisiner kan gi alvorlige bivirkninger.

Finn et passende tidspunkt å konkludere med rens. Denne typen diett er ikke ment å opprettholdes på lang sikt. En helg er en god tid for nybegynnere, mens erfarne fasters har vært kjent for å rense i opptil en uke.

Alvorlige bivirkninger av Effexor

Effexor, også kjent ved dets generiske navn av venlafaksin, er en reseptbelagte medikamenter som ofte brukes i behandling av depresjon og forstyrrelser relatert til angst eller panikk. Dette bestemte medisiner balanserer visse kjemikalier eller hormoner i hjernen, i likhet med hvordan noradrenalin og serotonin gjør, for effektivt å endre en persons humør, mink perioder med angst, panikk eller tristhet ofte følte med disse forholdene. Som med de fleste reseptbelagte medisiner, er det potensiale for noen mennesker å oppleve uønskede bivirkninger fra bruk av Effexor.

Kognitive Forstyrrelser

En mer vanlig bivirkning av Effexor er periodiske forstyrrelser i kognitiv helse, slik som forbigående hodepine eller anfall. Mangel på fokus og konsentrasjon er også vanlige bivirkninger, sammen med forvirring eller hukommelsestap.

Digestive Problemer

Effexor kan også forårsake problemer med fordøyelsessystemet, slik som kvalme eller oppkast. Det kan komme som en endring i frekvens og konsekvens av avføring, som diaré eller forstoppelse. Effexor kan også føre til en økning eller reduksjon i appetitten.

Hjerte- Issues

Effexor kan også påvirke kardiovaskulær helse og kan føre til en uregelmessig eller ujevn hjerterytme. Det kan også føre til en person til å lide av en bankende eller rask hjerterytme.

Hudproblemer

Effexor kan også føre til utslett. Et utslett kan manifestere seg som en hevet rødme i huden eller en blemmer eller avskalling til tilfeldige flekker langs kroppen. Det kan også føre til at noen mennesker til å lide en økt blåmerker på grunn av en påvirkning eller press som normalt ikke ville be et blåmerke.

Seksuell Forstyrrelse

Forstyrrelser i seksuell lyst eller evne er også vanlige bivirkninger. Det kan skape en reduksjon i en persons libido, impotens eller manglende evne til å oppnå orgasme.

High Blood Pressure

Effexor kan også føre til en økning i en persons systolisk samt diastolisk blodtrykk, spørre utseendet prehypertension eller hypertensjon, noe som ofte fører til hodepine, svimmelhet, tåkesyn og neseblod.

Fever

Når noen bruker Effexor som behandling for psykisk helse, kan han begynne å lide av periodiske feber. Disse feber vil være mild i naturen, rundt 99-100 grader F, men kan be noen svette og smerte eller stivhet i musklene.

Effexor Farene

Effexor® (venlafaxin) er et medikament som brukes til å behandle en rekke psykiatriske tilstander, inkludert men ikke begrenset til depresjon og generell angstlidelse (GAD). Den kan også brukes til å behandle andre forhold, men det er mer vanlig som en antidepressant. Det er i SSNRI (Selective serotonin noradrenalin reopptakshemmere) klasse. Typisk dosering er mellom 37,5 mg til 300 mg. Pasientene er avvent på stoffet, for å redusere bivirkninger fra å starte medisinering.

FDA History

Effexor® ble først godkjent av Food and Drug Administration (FDA) i 2001 for å behandle depresjon. I 2005 utstedte FDA et stoff varsling knyttet til økning i selvmordsatferd og tenker blant pasienter som tar Effexor®. Kort tid etter at FDA utstedt en annen, lignende advarsel, denne gangen knyttet til barn og unge tar stoffet. I 2006 utstedte FDA enda et medikament varsling detaljering risikoen for å utvikle en livstruende tilstand som kalles "serotonergt syndrom". Pasienter som tar noen stoffet i SSRI (selektive serotoninreopptakshemmere) eller SSNRI (Selective serotonin Nor-adrenalin hemmer) er i faresonen for å utvikle dette syndromet.

Også i 2006 utstedt FDA en Black Box advarsel for Effexor® som uttalte følgende: "Er Helsepersonell rådes til å foreskrive Effexor® og Effexor XR® i den minste mengden av kapsler i samsvar med god pasientbehandling å redusere risikoen for overdose" (Dione). Flere andre svart boks advarsler har blitt utstedt for Effexor blant annet økt risiko for hypertensjon i noen pasientens samt akutt trangvinkelglaukom.

Farene forbundet med Effexor®

Annet enn de forventede bivirkninger av å ta medisiner som anvist, som kan inkludere hodepine, kvalme, magesyke, og et mylder av andre symptomer, faren lå innenfor både med selvmordsatferd det kan føre til så vel som de negative virkningene av mangler en dose eller avvenning av av medikamentet fullstendig.

Risiko for suicidal atferd

Den første og mest alvorlige advarsel om Effexor® kom i 2005 etter at FDA anmeldt bevis som foreslo Effexor® og annet relatert antidepressiva var forårsaker suicidale tanker og atferd hos pasienter. Ifølge Dione, et medikament management system som brukes av sykehus, "selv om FDA ikke har konkludert med at antidepressiva forårsake forverring depresjon eller suicidalitet, bør helsepersonell være oppmerksom på at forverring av symptomene kan skyldes den underliggende sykdommen eller kan være et resultat av medikamentell behandling. "The FDA antyder at pasienter som tar Effexor® overvåkes nøye av en utdannet lege for tidlig varsling tegn på at stoffet kan enten være årsak til suicidal atferd eller at stoffet ikke blir effektiv for å lindre pasientens depresjon.

Risiko for serotonergt syndrom

Det har vært en økende bevissthet i de senere år med farene og risikoen for å utvikle serotonergt syndrom ved forsøk på å stoppe eller trekke seg ut av SSRI og SSNRIs. Dr. Daniel M. Campagne, skrev PhD en artikkel i juli 2005, "Venlafaksin og Seriøse Abstinenssymptomer: Advarsel til Drivers" som detaljer disse symptomene. Ifølge Dr. Campagne, følgende symptomer er alvorlige i mange tilfeller: agitasjon, anoreksi, angst, forvirring, problemer med koordinasjon, diaré, svimmelhet, munntørrhet, dysphoric humør, Leamus, tretthet, hodepine, hypomani, søvnløshet, kvalme, nervøsitet, mareritt, sanseforstyrrelser (inkludert sjokk-lignende elektriske fornemmelser), søvnighet, svetting, skjelving, svimmelhet og oppkast.

Disse symptomene kan drastisk svekke pasientens evne til å utføre daglige funksjoner og vanligvis påvirker den generelle livskvaliteten. Han gjør videre påstanden om at alvorlige abstinenssymptomer kan begynne kort tid etter en savnet dose (på grunn av medisiner har kort halveringstid), og at disse symptomene har muligheten til å svekke en persons koordinasjon og finmotorikk. Dermed anses det ekstremt farlig for pasienter som lider av disse symptomene til å kjøre bil eller bruke tunge maskiner, eller gjøre noe fysisk eller mental aktivitet som kan skade seg selv eller andre.

Betraktninger

Legene som oftest foreskrive Effexor® er allmennleger, ikke trente psykiatere og kan være uvitende om alvoret i abstinenssyndrom. Pasienter har fått beskjed om å avvenne off av Effexor® i typisk mote, for eksempel en pille annenhver dag i to uker, og så stoppe. Imidlertid forsterker denne metoden abstinenssymptomer og har evnen til å forårsake alvorlige og livstruende tilstander. Pasienter vurderer å ta Effexor® å behandle depresjon bør gjøre sine egne undersøkelser og sørge for at de gjør en informert beslutning om det beste løpet av handlingen for deres psykiske helse.

Pasienter som allerede Effexor® som vurderer avvenning off oppfordres til ikke å slutte cold turkey. For å stoppe brått, kan forårsake i tilstrømningen av alvorlige symptomer. Pasienter bør rådføre seg med lege først, og ikke ta noen handling med mindre de er under nøye tilsyn av at lege.

Forskjellen mellom Effexor & Cymbalta

Effexor eller venlafaxinhydroklorid og Cymbalta eller duloksetin hydroklorid er to reseptbelagte medisiner. Til tross for at begge er vant til å behandle symptomer på depresjon og generalisert angstlidelse, er det mange forskjeller mellom Effexor og Cymbalta.

Bruksområder

I tillegg til angstlidelser og depresjon, leger noen ganger fore Effexor å behandle panikklidelse mens Cymbalta er noen ganger gitt for å kontrollere smerte forårsaket av diabetisk nevropati og fibromyalgi, rapporterer Mayo Clinic.

Utseende

Effexor kommer i tabletter som er fersken i farge og har nummeret som svarer til den dose av tabletten og en "W" på den ene side av pillen. Cymbalta er en kapsel som er enten alle grønn, hvit og blå eller grønn og blå, avhengig av dosering.

Dosering

Effexor er tilgjengelig i 25mg, 37,5 mg, 50mg, 75mg og 100mg styrker, mens Cymbalta kommer kun i 20 mg, 30 mg og 60 mg styrke.

Pediatric Bruk

Mens både Effexor og Cymbalta utgjøre en risiko for selvmordstanker og selvskadelig atferd når foreskrevet for barn, har FDA kliniske studier publiseres på rxlist.com også vist at Effexor bremser også et barns vekst.

Restriksjoner

Effexor kan ikke være trygt for folk med høyt kolesterol eller hypertyreose, advarer Mayo Clinic. Cymbalta ikke utgjør en risiko for denne typen pasienter.

Forskjellen mellom Effexor & Effexor XR

Effexor og Effexor XR er reseptbelagte medisiner som øker nivået av serotonin og noradrenalin å opprettholde mental balanse. Serotonin og noradrenalin er naturlige hjernen kjemikalier.

Bruksområder

Både Effexor og Effexor XR er foreskrevet for å behandle depresjon og hetetokter. Effexor XR er også foreskrevet for å behandle generalisert angstlidelse (GAD), sosial angstlidelse og panikklidelse.

Administrasjon

Effexor, som er en umiddelbar frisetting medisiner, er vanligvis tatt to til tre ganger om dagen, mens Effexor XR, som er en utvidet-release medisinering, er vanligvis tatt en gang om dagen.

Skjemaer

Effexor er tilgjengelig i tablettform, og Effexor XR er tilgjengelig i en kapsel eller tablettform. Effexor XR kan ikke knuses, tygges eller delt.

Betraktninger

Både Effexor og Effexor XR må tas seks uker eller lenger før pasientene føler seg full nytte av medisinen. Disse medikamentene bør ikke avbrytes, selv om pasientene føler seg bedre, med mindre beordret av lege.

Side Effects

Ifølge Mayoclinic.com, vanlige bivirkninger av Effexor og Effexor XR inkluderer endringer i synet, som tåkesyn, hodepine og høyt blodtrykk.

Vanlige Effexor bivirkninger

Effexor og Effexor XR er merkenavn for generisk legemiddel venlafaksin, med Effexor XR være den utvidede versjonen. Produsert av Wyeth Pharmaceuticals, stoffet er foreskrevet for å behandle depresjon, generalisert angstlidelse og sosial angstlidelse. Effexor XR også er godkjent for å behandle panikklidelse. Mange pasienter avvikle medisiner på grunn av bivirkninger.

De fleste vanlige bivirkninger

Ifølge gjennomgangen av Effexor kliniske studier på eMedTV, minst 15 prosent av deltakerne opplevde søvnløshet, kvalme, tap av appetitt, svimmelhet, munntørrhet og økt svette. Effexor, men ikke Effexor XR, også var ofte forbundet med hodepine. Over 50 prosent av folk i enkelte studier, opplevde kvalme mens du tar Effexor, betydelig mer enn med XR-versjonen.

Andre vanlige bivirkninger

Andre vanlige bivirkninger inkluderer tåkesyn, endring i smak, forstoppelse, nedsatt sexlyst, tretthet, rødme i ansiktet, svakhet og mangel på energi, nervøsitet, dårlig fordøyelse, oppkast, vekttap og overdreven gjesping. I tillegg er Effexor XR assosiert med uvanlige drømmer.

Mindre vanlige bivirkninger

Mindre vanlige eller sjeldne bivirkninger med Effexor og Effexor XR inkluderer magesmerter, tarmgass og diaré. Noen mennesker opplever uro, høyt blodtrykk, impotens, muskelspenninger, nummenhet eller prikking i hender eller føtter, og rystelser eller rykninger.

Advarsel

Langsiktig bruk av Effexor og Effexor XR er fysisk avhengighetsskapende, og mange rapporterer abstinenssymptomer selv ved seponering av medisinen gradvis. Noen mennesker synes det er vanskelig å avslutte stoffet og oppleve langsiktige abstinenssymptomer, mange lignende til bivirkninger som er felles for stoffet. Disse kan omfatte svimmelhet, munntørrhet, tretthet, hallusinasjoner, hodepine, økt svette, søvnløshet, langsiktig hukommelsestap, kvalme og oppkast, nervøsitet og svakhet.

Expert Insight

The United States Food and Drug Administration krever en svart boks advarsel på Effexor medisiner, som med andre antidepressiva, om risikoen for selvmord hos barn, ungdom og unge voksne gjennom 24 år, spesielt under den første behandlingsmåneden. Den svarte boksen tar også risikoen for klinisk forverring og uvanlig oppførsel. Etiketten inneholder ytterligere advarsler om muligheten for uro, aggressivitet, fiendtlighet, impulsiv atferd og panikkanfall. Leger må også screene pasienter for bipolar lidelse, fordi Effexor kan føre til mani.

Hvordan øke Effexor

Effexor er et medikament som brukes til å behandle panikklidelse, generell angst og depresjon. Det er en selektiv serotonin-noradrenalin reopptakshemmere (SSNRI) og fungerer ved å balansere kjemikalier i hjernen for å hjelpe meldinger knyttet til humøret komme dit de skal gå. Fordi det endrer hjernen kjemikalier, er det anbefalt av produsenten (Wyeth Pharmaceuticals) som du gradvis øke dosen til et tålelig nivå. Økt til en dose på 150 mg kan oppnås i noen få enkle trinn.

Bruksanvisning

•  Ta en 37,5 mg kapsel én gang daglig, enten morgen eller kveld, med mat. Gjenta i syv dager.

Ta en 75 mg kapsel én gang daglig, enten morgen eller kveld, med mat. Gjenta i syv dager.

Ta én 150 mg kapsel én gang daglig, enten morgen kveld, med mat. Fortsett som foreskrevet, i henhold til legens retning.

Effexor Vs. Paxil for depresjon

Paxil (paroksetin), og Effexor (venlafaxine) er to antidepressiva som kan benyttes i behandlingen av depresjon. Spør legen din for å diskutere om Paxil eller Effexor kan være hensiktsmessig for deg.

Kjemi

Paxil er en selektiv serotonin-reopptaksinhibitor (SSRI) som fungerer ved å øke serotoninnivået i hjernen. Effexor er en serotonin-noradrenalin reopptaksinhibitor (SNRI) som fungerer ved å øke både serotonin og noradrenalin i hjernen.

Glaukom

Effexor har vært knyttet til utvikling av grønn stær i noen få tilfeller. Denne bivirkningen har ikke vært sett med bruk av Paxil.

Bivirkninger

Effexor og Paxil kan både forårsake en rekke bivirkninger, inkludert seksuell dysfunksjon, munntørrhet, svimmelhet, høyt blodtrykk, og gastrointestinale problemer.

Tilbaketrekking

Både Paxil og Effexor er assosiert med abstinenssymptomer ved opphør av bruk, inkludert svimmelhet, søvnløshet, følelse av elektriske støt i hele kroppen, og panikkanfall. Begge medisiner krever smalner av doser ved seponering av bruk etter lange perioder med å ta medisiner.

Andre behandlingsalternativer

Andre behandlingsalternativer, inkludert behandling, bør vurderes ved behandling av depresjon. Terapi kan hjelpe med utvikling av ferdigheter for å håndtere depressive symptomer.

Hva er forskjellen i Effexor & Lexapro?

Effexor er merkenavnet for reseptbelagte medisiner venlafaxinhydroklorid, mens Lexapro er et merkenavn for escitalopram oksalat. Begge stoffene er selektive serotoninreopptakshemmere som brukes til å behandle depresjon og angstlidelse.

Processing

Effexor filtreres fra blodet gjennom nyrene, mens Lexapro behandles hovedsakelig gjennom leveren. På grunn av effexor bruk av nyrene, kan pasienter med nyreproblemer mer nytte av Cipralex. Likeledes, de med leverproblemer kan virkelig bedre med Effexor.

Bruk

Effexor er noen ganger brukt til å behandle panikklidelser eller plutselige alvorlige fysiske symptomer på angst med ingen merkbar årsak, ifølge Mayo Clinic, samt fibromyalgi. Lexapro er ikke vanligvis anvendes for dette formål, men noen ganger blir gitt for behandling av neuropati, eller nervesmerter, migrene og hodepine.

Typer

Effexor er tilgjengelig både i sin vanlige form, men også i en utvidet frigivende form, som langsomt administreres små doser av medikament over en periode på flere timer. Lexapro er bare tilgjengelig i en form, som når sin maksimal effektivitet i løpet av fem timer, ifølge RxList.

Bruk hos ungdom

Lexapro er godkjent av US Food and Drug Administration for behandling av depresjon hos barn i alderen 12-17. Effexor er vanligvis ikke foreskrevet for barn, ifølge Mayo Clinic.

Vekt Endringer

I kliniske studier utført av FDA og er publisert på RxList, mistet om lag 6 prosent av pasientene som brukte Effexor 5 prosent av sin kroppsvekt eller mer i løpet av behandling med stoffet, mens vekttap ikke ble observert i studiene for Lexapro. Selv om vekttap kan være fordelaktig for noen mennesker, kan Effexor være farlig for dem som allerede er undervektig, lider av en spiseforstyrrelse, eller tar piller for vekttap som sibutramin.

Effexor Vs. Effexor XR

Effexor og Effexor XR er serotonin og noradrenalin reopptakshemmere (SNRI), som er en type antidepressiva som forbedrer hjernens opptak av nevrotransmittere serotonin og noradrenalin. Hjernens absorpsjon av disse kjemikaliene er direkte relatert til depresjon, en mental sykdom med symptomer som inkluderer langvarig følelser av fortvilelse, endringer i spise- og søvnmønster og tanker om selvmord.

Funksjon

Drug maker Wyeth utgitt Effexor i 1993, og dens popularitet toppet seg rundt 2007. Men som kvalme var en av de vanligste bivirkningene og forårsaket pasienter til å slutte å bruke, selskapet lansert Effexor XR (utvidet utgave) i 2008.

Utseende

Den opprinnelige Effexor er en femkant-formet, fersken tablett som er fordelt i fem størrelser, 23 mg, 37,5 mg, 50 mg, 75 mg og 100 mg. Effexor XR kommer i enten en fersken / grå kapsel på 37,5 mg, en fersken kapsel på 75 mg eller 150 mg mørk rød kapsel.

Wyeth Drug Progresjon

Både Effexor og Effexor XR er tilgjengelig i generiske former, noe som betyr mer kostnader for pasienten. Effexor er en bestselgende antidepressive globalt, og Effexor XR regnes som en utvidet versjon av den opprinnelige. Med den forestående patent utløpsdato Effexor nærmer seg, har Wyeth sluppet et stoff som heter Pristiq. Stoffet, som er en metabolitt av Effexor, kan startes ved 50 mg i motsetning til mindre doser som må tas gradvis opp til større doser etter behov, noe som er tilfelle med Effexor.

Effexor og Effexor XR Fordeler

Begge stoffene har blitt kreditert med å gjenopprette balansen i pasientenes biokjemi, som fører til bedre humør, bedre sove- og spisemønstre, og tanker om selvmord har opphørt. Pasienter med gjennomgang nettsteder som Drugs.com har beskrevet å være i stand til å fungere på jobb igjen, og en reduksjon av usunn selvmedisinering vaner som overspising.

Effexor og Effexor XR Ulempene

De som har dratt nytte av Effexor og Effexor XR er raske til å påpeke at å stoppe stoffet vil umiddelbart stanse eventuelle fordeler. I tillegg er ekstreme abstinenssymptomer er beskrevet, for eksempel panikkanfall, svimmelhet, fordøyelsesproblemer og mer. I tillegg, i et lite antall tilfeller - særlig hos personer 25 år og under - Effexor kan faktisk forårsake eller øke selvmordstanker.

Advarsel

Det er viktig å se opp for forskjellen på Effexor versus Effexor XR ved bestilling reseptbelagte påfyll. Følg nøye med på om legen din opprinnelig foreskrevet Effexor eller Effexor XR, og vet riktig dosering. Dobbeltsjekke noen nye skriftlige resepter for å være sikker på at legen har skrevet ned riktig medisinering. Hvis du noen gang får en medisin som viker fra normen, men fortsatt kalles Effexor, telefonen lege og farmasøyt og sørg for at du har riktig produkt. Disse medikamentene er ikke utskiftbare, og bytte om dem kan agitere depresjon symptomer eller lokke fram uønskede bivirkninger.

Slik bruker Effexor å behandle bulimi

Slik bruker Effexor å behandle bulimi


Effexor tilhører SNRI (serotonin-noradrenalin-hemmer) familie av antidepressiva og er noen ganger brukt til å behandle bulimi, en spiseforstyrrelse preget av binging og purging spise atferd. Effexor er vanligvis reservert for tilfeller der en SSRI type antidepressiva, for eksempel Prozac, er påvist ineffektiv for å redusere uønsket atferd. Bare under strengt oppsyn fra helsevesenet team bør du bruke Effexor å behandle bulimi.

Bruksanvisning

Bruk Effexor å behandle bulimi

•  Har din mentale helsepersonell utføre en fullstendig fysisk og psykisk evaluering for å fastslå omfanget av bulimia nervosa. Med bulimi, kan tidlig oppdagelse hindre irreversible skader på indre organer, for eksempel leveren, spiserør, magesekk og tarmer. Alle medisinske forhold må tas opp før et program ved hjelp av antidepressive medikamenter kan være foreskrevet.

opplyse deg om potensielle bivirkninger Effexor kan forårsake, inkludert nedsatt seksuallyst og respons, hypertensjon og fremveksten av mani symptomer, som kan føre til selvmordstanker. I tillegg bør Effexor ikke brukes av personer under 18 år.

Unngå å kombinere Effexor med andre typer antidepressiva, spesielt av SSRI (selektive serotonin reuptake inhibitor) klasse. Dette kan føre til serotonergt syndrom, en potensielt dødelig tilstand der nivåer av serotonin nå uvanlig høye nivåer i hjernen.

Kombiner din bruk av Effexor å behandle bulimi med andre behandlingstilbud, for eksempel atferdsterapi, kognitiv terapi eller psykoterapi. Mens antidepressiva har en tendens til å maskere symptomene på en spiseforstyrrelse, samtaleterapi kan komme til roten av en spiseforstyrrelse, og dermed redusere sjansene for et tilbakefall når behandlingen avsluttes. Kognitiv atferdsterapi (CBT), som erstatter de holdninger og oppfatninger av pasienten gjennom atferd modifikasjon, har vært den foretrukne metode for behandling av spiseforstyrrelser i mange år.

Tenk naturlige alternativer til å heve serotoninnivået i hjernen din for å utfylle effekten av Effexor. Dette inkluderer å bli utsatt for sollys i minst 30 minutter hver dag eller trener minst tre ganger i uken. Yoga spesielt har vist seg å være usedvanlig effektiv på å heve serotoninnivået naturlig.

Hint

  • Høy forekomst av selvmord har hindret Effexor fra å bli en front-linje behandling for spiseforstyrrelser. Mange helseforsikring planer vil ikke dekke kostnadene for Effexor mindre Prozac har vært prøvd først. Bruk den bare under strengt oppsyn av en medisinsk faglig.

Hvordan detox Off Effexor XR

Effexor XR er en vanlig foreskrevet antidepressiva. Det er indisert for behandling av alvorlig depressiv lidelse (MDD), sosial angstlidelse og diverse andre psykiatriske lidelser. Som alle farmasøytiske medisiner, er Effexor XR behandlet i leveren som skal skilles ut senere av kroppen din. Ved å ansette alle metodene nedenfor kan du effektivt skylle ut restene av Effexor XR fra systemet.

Bruksanvisning

•  Drikk 3 liter vann daglig. Å drikke nok vann kan hjelpe din nyre og lever spyle ut giftige rester av Effexor XR og nærer cellene samtidig øke stoffskiftet. Drikk flaske eller filtrert vann for å unngå skadelige elementer i offentlig drikking fontener eller vann fra springen.

Spis mat med høyt antioksidanter hver dag. Antioksidanter stimulere immunsystemet for å hjelpe kroppen din skylle ut restene av Effexor XR fra cellene. Du kan skaffe fordelene av antioksidanter fra å konsumere dagligdagse grønnsaker og frukt som paprika, svisker, brokkoli og jordbær. Du kan også utlede antioksidanter fra kosttilskudd som askorbinsyre (vitamin C). Spis minst tre kopper de ovennevnte matvarer hver dag.

Legg gurkemeie pulver til kosthold. Denne felles East indisk krydder inkluderer to stoffer som hemmer COX-2 og LOX, slik at leveren til å bryte ned og skylle ut Effexor XR giftstoffer. Legg gurkemeie til retter, eller spise East indisk mat, som er rik på gurkemeie, regelmessig.

Drikk en 500 ml flaske med sibirsk ginseng ekstrakt hver dag. Denne roten gjelder strøm stoffer som kalles elutherosides, som kan hjelpe leveren eliminere skadelige giftstoffer igjen fra Effexor XR. Kjøp Sibirsk ginseng ekstrakt på japansk eller koreansk supermarkeder.

Gjør high-impact aerobic øvelser i én time hver dag. Høye effekt øvelser stimulerer stoffskiftet og fremme svetting. Trene vil også hjelpe fordøyelsessystemet til raskt å eliminere mat og giftstoffer til overs av Effexor XR. Daglig aerobic trening er en viktig del av avgiftningsprosessen.

Hint

  • Du må ta kontakt med lege før du tar fatt på noen form for avrusning eller selvbehandling.

Dårlige bivirkninger av Effexor

Effexor er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle angstlidelser og depresjon. Effexor virker ved å endre nivåene av noradrenalin og serotonin, som er kjemikalier som forekommer naturlig i hjernen. Antidepressiva er ment å fikse en ubalanse av kjemikalier. Som med alle reseptbelagte medisiner, er det noen mulige bivirkninger som er forbundet med å ta Effexor.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger knyttet til Effexor inkluderer søvnløshet, angst, munntørrhet, overdreven svetting, svimmelhet, kvalme, forstoppelse og tap av matlyst.

Blood Pressure

I noen individer har Effexor blitt sitert for å øke blodtrykket. Det er derfor viktig for pasienter å informere sine leger før du tar Effexor hvis de har en historie med hypertensjon. Også, mens du tar Effexor, anbefales det at pasienter av og til å overvåke sitt blodtrykk.

Seksuelle bivirkninger

Noen menn kan oppleve ulike seksuelle bivirkninger fra å ta Effexor, de vanligste blir forsinket utløsning. Også, i sjeldne tilfeller, Effexor har blitt sitert til lavere seksuell lyst.

Vekt svingninger

Vektøkning er en annen mulig bivirkning som er av og til er knyttet til Effexor, selv om det er forholdsvis sjeldne. Noen pasienter har også rapportert opplever vekttap fra medisiner.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger som krever øyeblikkelig legehjelp inkluderer blødninger eller blåmerker, følelse av ustøhet, manglende koordinering, ekstrem blemmer, utslett og peeling, konsentrasjonsvansker, problemer med hukommelse, desorientering, forvirring, svakhet, besvimelse, hallusinasjoner, beslag og vanskelig eller grunne pust.

Kontra

Folk tar det antidepressive monoaminoksidasehemmer (MAO-hemmer) er frarådet å ta Effexor samtidig. Folk tar MAO-hemmer bør slutte å bruke det minimum 2 uker før du starter med Effexor, og vice versa.

Effexor XR & Serotonin syndrom

Effexor XR er et medikament foreskrevet for behandling av angst og depresjon. Det er en del av stoffet klasse kalt SSNRIs (Selective serotonin noradrenalin reopptakshemmere) fordi det fungerer i det sentrale nervesystemet ved å balansere hjernen kjemikalier serotonin, noradrenalin og dopamin.

Serotonin syndrom

Fordi Effexor XR manipulerer aktivt kjemikalier i hjernen, deriblant serotonin, for mye av dette stoffet, eller bruke dette stoffet i kombinasjon med andre liker det, kan føre til en tilstand som kalles serotonergt syndrom.

Beskrivelse

Ifølge MayoClinic.com, er dette syndrom skyldes for mye serotonin i hjernen.

Årsaker

Dette syndrom kan være forårsaket ved å ta et medikament som har side effekten av å øke serotonin. Det kan også være forårsaket av å øke dosen av Effexor eller ved å legge til et annet medikament til din diett.

Symptomer

Personer som lider av serotonergt syndrom kan oppleve skjelvende og diaré til alvorlige symptomer som muskelstivhet, feber, el-lignende støt i hjernen, forandringer i blodtrykk og beslag.

Advarsel

Serotonergt syndrom kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet fordi det påvirker den nervøse symptomer.

Behandlinger

Behandling i stor grad avhenger av hva slags symptomer du opplever. Du kan være foreskrevet serotonin-blokkerende legemidler, IV væsker for å øke blodoksygenering, Ativan og narkotika for å regulere blodtrykket, noe som kan stige og falle under et anfall med dette syndromet.

Hvordan avta Effexor

Effexor er et vanskelig stoff å avta av, så det må gjøres med forsiktighet og lege tilsyn. Det må også gjøres sakte, siden nedtrapping kan gi bivirkninger som svimmelhet og magesyke. Det er nyttig å bruke en "bro" narkotika - en annen anti-beroligende - for å hjelpe hjernen tilpasse seg den synkende Effexor dose. Hvis bivirkningene er for alvorlig i løpet av tapering, ta kontakt med din lege.

Bruksanvisning

Uke 1 og 2: Ta vanlig dose av Effexor til vanlig tid og legge til en lav dose av bridging stoffet.

uker 3 og 4: Ta regelmessig Effexor dose og øke dosen av deres bygge bro stoffet til neste dosenivå.

uker 5 og 6: Reduser Effexor dosen med 37,5 milligram hver dag og fortsette med samme dose i overgangs stoffet som i uke tre og fire.

uker 7 og 8: Reduser dose av Effexor av en annen 37,5 mg og holde dosen av det brodannende stoff på samme nivå.

uker 9 og 10: Effexor dose bør enten bli redusert med et annet 37,5 mg eller, hvis det lavest mulige Effexor dose (37,5 mg) allerede er nådd, begynner å ta den annenhver dag, igjen med det brodannende stoff.

uker 11 og 12: Enten stoppe helt eller gjøre hver-annen-dag dosering av lavest mulig dose (37,5 mg) av Effexor.

Effexor Vs. Cymbalta

Cymbalta® (Duloxetine) og Effexor® (venlafaxin) er medisiner som er godkjent av Food and Drug Administration (FDA) for å behandle generalisert angstlidelse (GAD) og depresjon. Cymbalta® brukes også til å diabetisk nervesmerter (DNP), og fibromyalgi.

Modes of Action

Både Effexor® og Cymbalta® er en del av SSNRI (Selective serotonin noradrenalin reopptakshemmere) klasse av antidepressiva. Det antas, skjønt ikke helt kjent for sikker, at Cymbalta fungerer ved å balansere serotonin og noradrenalin, to naturlig forekommende kjemikalier i hjernen.

Dosering

Effexor® dosering er vanligvis startet på 75mg (men kan bli startet på 37,5 mg) og kan økes til maksimal daglig dose på 225-300mg.

Cymbalta® blir typisk administrert i en total dose på 40 mg / dag (gitt som 20 mg to ganger daglig) til 60 mg / dag (gitt enten en gang daglig eller som 30 mg to ganger daglig). Det er ingen rapporter om at høyere doser er effektive.

Begge stoffene vanligvis krever et steg opp tilnærming når du starter behandlingen. De lavere doser blir administrert først og gradvis øket til et punkt hvor pasienten føler lindring av deres depresjon / angstsymptomer.

Gradvis øke dosen kan hjelpe lindre noen av bivirkningene.

Lignende bivirkninger

Bivirkninger som er rapportert for begge legemidlene inkluderer: kvalme, tørr munn, forstoppelse, diaré, oppkast, søvnighet, svimmelhet, tretthet, søvnløshet, overdreven gjesping, nedsatt libido og erektil dysfunksjon.

Effexor® og Cymbalta® har de samme FDA Black-box advarsler for risikoen for selvmordstanker blant barn og ungdom, brukere og også for risikoen for å utvikle en farlig tilstand som kalles serotonergt syndrom ved seponering av medisinen.

Bivirkningene som er listet nedenfor er ikke fullstendige lister. For mer informasjon, se pakningsvedlegg.

Cymbalta® bivirkninger

I tillegg til bivirkningene som er nevnt ovenfor, har Cymbalta brukere også rapportert dyspepsi, viral gastroenteritt, hodepine, tremor, parestesi, smaksforstyrrelser, nedsatt appetitt, asteni, nasofaryngitt, øvre luftveisinfeksjon, faryngolaryngeale smerter, hoste, vekttap eller gevinst, unormal orgasme, forsinket utløsning, ejakulasjons dysfunksjon, penis lidelse, gynekologisk blødning, muskel- og skjelettsmerter, muskelkramper, muskelkramper og muskelsmerter.

Effexor® bivirkninger

Effexor® brukere har også rapportert økt dyspepsi, angst, dysmenoré, øvre luftveisinfeksjon, rhinitt, bihulebetennelse, hypotensjon, nervøsitet, anoreksi, vedvarende hypertensjon, impotens, organisk dysfunksjon (anorgasmia eller unormal orgasme), økt svetting, synshallusinasjoner, hypomani, mani og faryngitt.

Betraktninger

Bivirkninger vil variere fra person til person.

Hvordan få hjelp Betale for Effexor

Effexor er en vanlig foreskrevet antidepressiva. Leger ofte foreskrive det for angstlidelser, også. Effexor er en type medisin som kalles en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI) og det har en tendens til å ha færre bivirkninger enn noen andre antidepressiva, inkludert trisykliske antidepressiva og monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere). Dessverre er det en kostbar medisinering. Noen pasienter har problemer med å affording sine resepter, spesielt hvis de ikke har helseforsikring som hjelper dekke kostnadene.

Bruksanvisning

•  Søk om Medicaid hvis du oppfyller kriteriene i staten. Kriteriene varierer noe fra stat til stat, men eldre mennesker, funksjonshemmede og barn med lave inntekter generelt kvalifisere. Noen andre mennesker kan kvalifisere seg i noen stater. Besøk byrået som administrerer Medicaid i fylket; navnet på byrået varierer fra stat til stat. Du må gi bevis av inntekt når du søker.

Søk om pasienten assistanse program som tilbys av Pfizer, selskapet som gjør Effexor. Last ned et program fra PfizerPro nettstedet og fullføre den. Legen må også fullføre en del av programmet, som bekrefter at du trenger å ta Effexor. Gi bevis av inntekt og eventuelle helsevesenet forsikring du har.

Spør legen din om andre programmer i ditt område som kan hjelpe deg å betale for Effexor. Programmer variere fra område til område. Du kan også ringe det lokale United Way kontoret og spør om de kan henvise deg til noen lokale organisasjoner som hjelper betale for medisiner.

Tips og advarsler

  • Hvis du søker om Medicaid eller pasienten assistanse program som tilbys av Pfizer, kan det ta litt tid for at søknaden skal bli vurdert og å begynne å motta hjelp. Spør legen din om hun kan gi deg noen eksempler på Effexor i mellomtiden, slik at du ikke trenger å gå uten medisiner for en stund.
  • Ikke slutte å ta Effexor plutselig, kan like alvorlige abstinenssymptomer forekomme. Du må redusere dosen gradvis og under tilsyn av en lege. Hvis du har vært å ta Effexor men nå har problemer med å betale for det, snakk med legen din. Hvis du ikke kan få hjelp betale for Effexor, kan legen din sannsynligvis gi deg nok prøver å ta i avtagende doser, slik at du kan unngå abstinenssymptomer.