Digidexo.com

Hvordan lære håndvask Teknikker

Hvordan lære håndvask Teknikker


Vaske hendene ofte og på riktig måte kan bidra til å unngå sykdom. Det er viktig å lære folk, både unge og voksne, helseviktigheten av håndvask teknikker og når man skal vaske hendene. Avhengig av gruppen eller personen du underviser håndvask teknikker, er det mange måter å nærme seg emnet. Undervisning riktig håndvask teknikker kan forbedre personlig hygiene, redusere vann avfall og fjerne misoppfatninger om håndvask.

Hvordan lære håndvask Teknikker

•  Forklar elevene at bakteriene kan reise fra gjenstander, og at disse bakteriene kan gjøre deg eller andre mennesker syke. Vaske hendene før du spiser, etter bruk av toalettet, før og etter behandling av sår, etter å berøre søppel, før og etter tilberedning av mat, og etter blåser nesen er et grunnleggende prinsipp om personlig hygiene. Understreker velvære for deg selv og andre er viktig.

Demonstrere riktig håndvask teknikk i en vask hvis mulig. Hvis ikke, kan du pantomime vaske hendene foran klassen. Skumme opp med såpe og vann. Kjør hendene over hverandre, rengjøring mellom fingrene, rundt neglene, og på den eksponerte delen av håndleddet ditt. Gjøre det for minst 20 sekunder. En enkel måte å beregne 20 sekunder er å nynne melodien "Happy Birthday" to ganger, ifølge Centers for Disease Control.

Fremme vannforbruk teknikker. Fukt hendene til å skumme, men slå av vannet mens skumming og skrubbing hender til å spare vann, og sørg for at hendene blir rengjort grundig med såpe før den skylles av.

Skyll hendene grundig under rennende varmt vann hvis mulig. Fjern alle såpevann og skitt før tørking.

Fortell elevene til å tørke hendene med varmluft hvis mulig. Trykk på knappen eller spaken for papirhåndklær med albuen eller skulderen for å unngå forurensning. Bruk aldri en skitten håndkle eller klærne dine for å tørke hendene.

Test elevene på deres teknikk ved å observere dem vasker hendene eller gi en quiz hvis du har eldre elever og voksne,

Hint

  • Leksjon plan ideer er tilgjengelig på nettet (se Ressurser).
  • Hvis det er ingen såpe eller rennende vann, til erstatning alkohol-basert rensemiddel fjerne bakterier fra hendene. Gni en krone-størrelse mengde rensemiddel over hendene før hendene er tørre.