Digidexo.com

TV og fedme hos barn

TV og fedme hos barn


Childhood fedme er nådd episke proporsjoner. Ifølge Institute of Medicine, i de siste 30 årene, fedme i amerikanske førskolebarn har tredoblet og blant 6 til 11 åringer, hastigheten har firedoblet. En tredjedel av amerikanske barn er nå overvektige eller i fare for å bli overvektige, med en økning i sjansene for lider av diabetes, hjerteproblemer og slag inn i sitt voksne liv.

Too Much TV

Den massive økningen i barnas TV-titting er tenkt å være en betydelig faktor i denne veksten. I sin forskning, Thomas N Robinson, MD fant at barn tilbringer en stor del av sitt liv ser på TV - mange ser mer enn fire timer i døgnet. Robinson konkluderte med at TV-titting fører til overvektige barn på tre forskjellige måter: det holder barna fra å gjøre noe mer fysisk, deres hvilemetabolismen reduseres (de faktisk bruker færre kalorier ser på TV enn å sitte å gjøre ingenting), og de spiser mer høy-kalori mat mens du ser på.

Five-Year Study

Robinson fant at barn spiser mer høy-kalori, lav-ernæring mat når du ser på kommersiell TV med reklame for slike produkter. En fersk studie ved University of California - Los Angeles bekreftet denne linken. Frederick J Zimmerman, Ph.D., og Janice F Bell, Ph.D., overvåket 3563 barn, fra spedbarn til 12, gjennom dagbøker ført av sine omsorgspersoner. Etter fem år, de barn som så mer kommersielle TV hadde signifikant høyere kroppsmasseindeks (BMI) nivåer enn de som hadde sett mer pedagogisk TV og DVD-er.

Junk Food Commercials

Zimmerman og Bell fant at etter den tid et barn når deres femte bursdag de vil ha sett mer enn 4000 TV mat reklame hvert år, og at i løpet av en vanlig lørdag-morgen-tegnefilm økt, barna ser på et gjennomsnitt på én matvare kommersielle hvert femte minutt . Som de aller fleste av disse reklamene - opptil 95 prosent hevder Zimmerman og Bell - er for mat med dårlig ernæringsmessig verdi, inkludert sukkerholdige frokostblandinger, snacks, fast food og brus, virkningen på visning barns kosthold er kronisk.

Latino Barn

Barneleger ved Johns Hopkins Children senter undersøkt virkningen av spanskspråklige kommersielle TV-kanaler på Latino barn, som utgjør en femtedel av den amerikanske barnebefolkningen og har de høyeste nivåene av fedme blant etniske grupper. De fant også en signifikant sammenheng mellom høye nivåer av å vise disse reklame-tunge kanaler og barndommen fedme. For å bidra til å motvirke effekten, anbefaler forskere ved Johns Hopkins alle barn ser ikke mer enn to timer med TV i døgnet, og at omsorgspersoner diskutere sunn mat med sine barn.

Forebygging / løsning

Zimmerman og Bell konkluderte med at i stedet for pleiere bare prøver å begrense mengden av TV barna ser, bør de bli mer i harmoni med innholdet. De bør oppmuntre barna til å se mindre kommersiell TV og styre dem mot utdannings-programmering og DVD-er (selv om økningen i produktplassering i filmer er en voksende bekymring). Zimmerman og Bell hevder også at ved å snakke med barn om annonsering, og hvordan det oppmuntrer dem til å spise junk food, vil barna bli mer bevisste og i stand til å ta sunnere valg, som fører til slankere og sunnere liv.