Digidexo.com

Hvordan å holde passe når du er under 16

Hvordan å holde passe når du er under 16


Mosjon og trim avhenger spise sunne måltider og opprettholde en aktiv livsstil. Holde seg i form som en tenåring vil hjelpe deg med å utvikle gode vaner som kan bære deg godt inn dine gylne år. Det er svært viktig å holde seg i form når du er under 16 år, fordi dette er siste gang i livet ditt du kan få fettcellene. Dine fettceller kan øke og minske i størrelse, men etter tenårene, er permanent antall fettceller du har.

Bruksanvisning

Bli med på en idrett på skolen eller gjennom organisasjoner i din kommune. Finn en aktivitet du liker, enten det er fotball eller cheerleading, for å hjelpe deg å opprettholde en aktiv livsstil. Noen idretter er sesongarbeid, så velge to eller tre forskjellige dem å holde aktiv hele året. Registrer deg for kroppsøvingstimene på skolen.

Delta sport sommerleire. Det er et bredt utvalg av fotball, fotball og andre typer sports camps som kan hjelpe deg å holde passe når skolen ikke er i økten.

Begrens tid på å spille dataspill, ved hjelp av en datamaskin og ser på TV. En stillesittende livsstil vil føre til vektøkning. I stedet tilbringe fritiden spiller sport eller deltar i andre aktiviteter utendørs.

Unngå brus. Brus føre til vektøkning på grunn av den høye mengden av sukker og tomme kalorier. Høy fruktose mais sirup, en vanlig søtningsmiddel i mange brus og annet snacks, er en gjerningsmann i vektøkning.

Unngå junk food. Begrense mengden av fastfood, cookies, chips og andre matvarer med liten næringsverdi. Hvis du spiser på en fast-food restaurant med familie eller venner, velge en salat eller grillet sandwich alternativet. Hopp stekt side retter.

Spis et utvalg av frukt og grønnsaker. Du kan knaske gulrot pinner eller frukt som mellommåltid eller pakke dem som en del av en sunn lunsj. Også spise grønnsaker som en siderett til middag. Begrense inntaket av pommes frites - nummer 1 grønnsak spist av barn og tenåringer.

Spis fullkorn og magre proteiner. Hele korn er en god kilde til fiber, som vil hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt. Unngå rødt kjøtt og spise mer kylling, kalkun og fisk.