Digidexo.com

Acyclovir behandling for Helvetesild

Acyclovir behandling for Helvetesild


Folk som har hatt vannkopper kan kontrakten helvetesild. Selv om alle kan komme ned med helvetesild, er det mest vanlig hos voksne eldre enn 50. Acyclovir er et reseptbelagt legemiddel som behandler pasienter med helvetesild og andre virus. Det er den generiske versjonen av navnet merkevare narkotika Zovirax og, i likhet med andre antivirale piller, bør være foreskrevet av lege.

Hvordan virker det?

Virus overta friske celler i kroppen, og deretter reprodusere flere infiserte celler. Acyclovir angriper de infiserte celler og stopper dem fra å reprodusere. Stoffet ble godkjent av FDA mars 1982.

Effekter av Acylovir

Acyclovir kan redusere smerter forbundet med helvetesild. Det hjelper lesjoner leges raskere og reduserer nervesmerter i tillegg. Studier viser at Acyclovir er mest effektive når de tas innen 48 timer etter smitte.

Vanlige bivirkninger

Som med alle legemidler, er det mulig for noen mennesker som tar acyclovir å ha bivirkninger, inkludert kvalme eller oppkast, diaré, hodepine og en generelt dårlig følelse.

Alvorlige bivirkninger

Flere alvorlige bivirkninger er ikke ofte sett, men de er mulig. De omfatter agitasjon, hallusinasjoner, uvanlig blåmerker eller blødninger, kramper, reduksjon i hyppighet av vannlating, og tegn på allergisk reaksjon (uforklarlig utslett, elveblest, kløe, hevelse). Hvis noen av disse symptomene oppstår, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Forholdsregler

Folk som er gravide eller ammende, har nyresykdom eller er allergisk mot noen mat, fargestoffer eller konserveringsmidler bør diskutere disse forholdene med en lege før du tar acyclovir.