Digidexo.com

Hva er Funksjonell inkontinens?

Urininkontinens er definert som en hvilken som helst ufrivillig lekkasje av urin. Personer som lider av tilstanden kan ikke forutsi når en episode vil skje, slik at tilstanden kan ha en alvorlig innvirkning på livene til mennesker som er berørt av tilstanden. Mens urininkontinens kan skape pinlige situasjoner og ulemper, som regel er det et resultat av andre medisinske tilstander, hvorav noen er mulig å behandle.

Funksjonell inkontinens

Det finnes ulike typer urininkontinens. En av de mest vanlige typene er funksjonell inkontinens. Funksjonell inkontinens oppstår når en person faktisk føler behov for å urinere, men kan ikke gjøre det til toalett før en ulykke inntreffer. Mengden av urinlekkasje kan variere fra mindre lekkasje til tømming av hele blæren.

Årsaker

Årsaker til funksjonell inkontinens inkluderer demens, dårlig syn, forvirring, nektet å bruke toalettet på grunn av depresjon, dårlig fingerferdighet eller mobilitet, demens, sinne eller angst.

Age

Funksjonell inkontinens vanligvis påvirker eldre, snarere enn i andre aldersgrupper. Dette skyldes det faktum at mange av årsakene til funksjonell inkontinens, som forvirring, er bivirkninger av andre forhold som vanligvis påvirker mennesker som de gamle. Alzheimers sykdom er et eksempel på en tilstand som kan føre til funksjonell inkontinens.

Ikke-medisinske årsaker

Mens funksjonell inkontinens i vanlig i eldre, andre tilsynelatende friske individer kan oppleve tilstanden fra tid til annen. For eksempel, hvis du kjører i en bil, ikke kan finne et toalett, og opplever urinlekkasje, vil dette bli vurdert funksjonell inkontinens. Drukkenskap er også en vanlig årsak til funksjonell inkontinens hos ellers friske voksne.

Behandling

Det finnes en rekke behandlinger tilgjengelig for funksjonell inkontinens. Disse inkluderer vekttap, øvelser for å styrke blæren muskler, elektrisk stimulering, blære trening teknikker der pasienter urinere kun til faste tider, urinrør injeksjoner og medisiner og vagitorier (en enhet settes inn i skjeden for å styre lyster). I ekstreme tilfeller, etter at andre behandlingsmetoder har vært brukt, er kirurgi anbefales.