Digidexo.com

Tidlige tegn på en IVF graviditet

Tidlige tegn på en in-vitro fertilisering svangerskapet er akkurat det samme som tegn på en naturlig unnfanget graviditet. Imidlertid må en kvinne som har gjennomgått IVF være mer forsiktige med å lese for mye inn ubekreftede symptomer. I de fleste tilfeller bruker IVF pasienten hormon injeksjoner og kosttilskudd for å hjelpe opprettholde en graviditet bør det skje. Mens disse supplerende hormoner er absolutt nødvendig, kan de produsere noen symptomer på graviditet når unnfangelsen ikke faktisk har skjedd. Motsatt kan en kvinne oppleve få eller ingen symptomer på graviditet i det hele tatt, selv om hun er gravid.

Savnet menstruasjon

Selv når gjennomgår en IVF syklus, bør en kvinnes periode kommer ca 14 dager etter at embryoene er overført til livmoren hennes. Skulle mer enn 14 dager forløpe uten en periode, kan kvinnen bli gravid. Av og til kan en kvinne også ha en vesentlig lysere eller kortere periode enn normalt, kan dette være et tidlig tegn på graviditet også.

Ømme / hovne bryster

Når nylig gravid, kan en økning i østrogen og progesteron føre brystene blir hovne eller ekstremt øm å ta --- selv sette på en BH eller rulle over i sengen kan være ubehagelig. Noen kvinner merker også at brystvortene er såre eller tingly, eller at deres areolas har formørket. Kvinner kan merke disse forandringer i brystene selv før de går glipp av sine perioder. Kvinner som gjennomgår IVF kanskje merke litt ømme bryster når de begynner å bruke hormonet progesteron, hvorvidt de er gravide.

Fatigue

En av de tidligste tegnene på graviditet er tretthet, som er forårsaket av en bølge i hormonet progesteron. En kvinne bare et par uker gravid kan plutselig finne seg selv kommer til å være mye tidligere enn vanlig, føler ekstremt sliten etter å gjøre en enkel aktivitet, eller som ønsker å ta en lur midt på dagen. Som IVF pasienter vanligvis tar progesteron som et supplement etter embryoene blir overført til livmoren, kan de føle effekten av progesteron uten faktisk å være gravid.

Blødningen

Noen ganger når det befruktede egget implantater seg inn i livmoren, kan en kvinne oppleve liten mengde rosa eller brunt blødninger og spotting. Dette er kjent som "blødningen." Vanligvis skjer dette mellom seks og 12 dager etter eggløsning. I tilfelle av en IVF pasient, kan blødningen oppstå en uke eller så etter at eggene er kirurgisk hentes fra eggstokkene.

Kvalme

Kvalme er en av de mest kjente tegn på graviditet og er forårsaket av overspenning og endringer i kvinnens hormonnivåer. For noen kvinner kvalme kan begynne så tidlig som en uke unnfangelsen. I tilfelle av IVF-pasienter, kan det forekomme i løpet av et par dager av de befruktede egg blir overført tilbake til livmoren. Ikke alle kvinner blir kvalm, men. Noen kvinner kan få klassiske "morgenkvalme" og føle seg syk eller kvalm først i morgen. Andre blir kvalm senere på dagen, eller når de ikke har spist (eller når de har). Fremdeles andre kvinner er kvalm hele dagen, fra morgen til kveld.