Digidexo.com

Slik Spot Symptomer på ulcerøs kolitt

Slik Spot Symptomer på ulcerøs kolitt


Ulcerøs kolitt er en arvelig sykdom som forårsaker kronisk betennelse i slimhinnene som linje på overflaten av tykktarmen og rektum. Det er nært knyttet til en annen type av intestinal inflammasjon kjent som Crohns sykdom - med begge kollektivt kjent som den inflammatoriske tarmsykdom. Årsaken til ulcerøs kolitt skyldes en unormal aktivitet i tarmenes immunsystem. En normal immunsystem er sammensatt av beskyttende celler og proteiner som skjerme kroppen mot skadelige mikroorganismer (for eksempel virus og bakterier). Når disse mikroorganismer er til stede, gir immunsystemet en beskyttende barriere som forårsaker vevsinflammasjon. Så i utgangspunktet, serverer betennelse som en normal beskyttende mekanisme anvendt av immunsystemet. Men i tilfelle av ulcerøs kolitt, foregår aktiveringen av en slik beskyttelsesmekanisme sted selv uten noen skadelige mikroorganismer er tilstede. Fôr av tykktarmen og endetarmen bare gjennomgå betennelse uten noen åpenbar grunn. Denne kontinuerlige unormal aktivitet vil da føre til kroniske sår på de områder av tykktarmen opp til rektum. Etter denne aktiviteten, er forekomsten av symptomer som er presentert nedenfor.

Bruksanvisning

Symptomer på ulcerøs kolitt

•  Ta temperaturen for å fastslå at det foreligger en høy eller lav feber. Høy feber er vanlig i løpet av tidlig plutselige utbrudd av betennelser. Dette er vanligvis ledsaget med nattesvette, kvalme, crankiness, og overdreven følelse av tretthet eller tretthet.

Merknad hvis du har kramper på venstre side av magen. Magesmerter blir vanligvis intense før avføring og umiddelbart opphører etter avføring. Smertefull krampe er forårsaket av en betennelse som starter fra endetarmen som strekker seg opp til sigmoid colon og synkende kolon (deler av tykktarmen). Disse delene er anatomisk ligger på venstre side av magen, så det er grunnen til smertene er vanligvis følte på dette området.

Observer hvis du opplever hyppige tarm evakueringer eller diaré; Dette er vanligvis preget av eksistensen av bløt avføring eller avføring flytende konsistens. Pasienten unormalt opplever en plutselig trang til avføring, og gjør det tre eller flere ganger.

Ta hensyn til rektal blødning. Periodisk blødninger i endetarmen er vanlig på pasienter som lider av mild rektal betennelse. De som har alvorlig betennelse på endetarmen opplever ofte en ineffektiv og smertefull avføring.

Se for å se om du har blod på avføringen. Tilstedeværelse av blodig avføring eller avføring med puss skjer vanligvis til pasienter med en inflammasjon i endetarmen som strekker seg opp til sigmoid kolon, eller videre til den hele delen av tykktarmen. Her blod på krakk er vanligvis tykk, og noen ganger pasienter har avføring som er av normal konsistens, men kommer ut med pus eller slim på den.

Tenk på hvor ofte du spiser eller drikker. Tap av appetitt vil til slutt føre til overdreven vektreduksjon. Dehydrering er vanligvis sekundært til diaré.

Vurdere andre symtopms. Eksistensen av symptomer som oppstår utenfor tykktarmen, men er anbefalt av ulcerøs kolitt, som inkluderer følgende: leddsmerter påvirker de nedre ekstremiteter og øvre ekstremiteter inkludert skuldre, sår i munnen, øyebetennelse forbundet med misfarging eller rødhet, og tilstedeværelse av huden lesjoner som vanligvis oppstår på de områdene av leggen. Alle disse kan komme forut for tarmsymptomer eller de kan forekomme sammen med tarmsymptomer.

Tips og advarsler

  • Pasienter med ulcerøs kolitt må jevnlig besøke sin lege for helsesjekk. Noen tilfeller kan trenge operasjon så det er viktig å kontinuerlig overvåke tilstanden for å hindre den fra å bli verre.