Digidexo.com

struma hoste

Kan du ha en Struma & Not Thyroid Problemer?

En struma skiller seg fra andre skjoldbrusk problemer, inkludert hypertyreose, hypotyreose og skjoldbruskkjertelkreft, ved at det er vanligvis ikke ledsagende symptomer. Imidlertid kan en struma forvandle seg til en av disse skjoldbrusk sykdommer uten en vite det.

Fakta

Den utvidelse av skjoldbrusk er også referert til som en struma. Hypotyreoidisme forårsaker også en svak utvidelse av skjoldbrusk, som et resultat av en mangel på evne til å produsere hormoner. Mangel på hormoner er vanligvis årsaken til struma i de fleste mennesker i USA, men er ikke alltid tilfelle. Struma kan føre til hypotyreose.

Typer

Det finnes to typer av struma: giftfri (eller sporadiske) struma og kolloid (eller endemisk) struma. Årsaken til kolloide struma er en mangel på jod i kosten, som er nødvendig for å produsere en skjoldbrusk hormoner. I dette tilfellet, reagerer ved å øke skjoldbruskkjertelen i størrelse. Årsaken til ikke-toksiske struma er generelt kjent, og er mer vanlig av de to typer. I noen tilfeller kan ta aminoglutetimid eller litium føre denne type struma.

Identifikasjon

Noen mennesker kan ikke engang være klar over at de har en struma, før det er synlig merkbar på nakken. En struma kan bli så stor at det setter press på luftveiene, noe som gjør det vanskelig å puste. Andre symptomer kan omfatte hoste og heshet av stemmen.

Misforståelse

Selv om å ha en struma er ikke nødvendigvis et tegn på hypotyreose, å ha en kan føre til en slik en skjoldbrusk tilstand, eller til og med skjoldbruskkjertelkreft hvis venstre ubehandlet. Derfor, hvis en person har en struma, de kan eller ikke kan ha skjoldbrusk problemer.

Forebygging / løsning

Siden virkningene av en struma er ganske vage, er det anbefales at en person har tester gjort for å sikre at det ikke er andre underliggende skjoldbrusk problemer. Blod arbeid kan gjøres for å bestemme thyroid stimulerende hormon (TSH) og tyroksin (T4) nivåer. Resultatene vil indikere at skjoldbruskkjertelen selv er normalt, eller at det er overaktiv (hypertyreose) eller underactive (hypotyreose). I tillegg kan en ultralyd av skjoldbruskkjertelen og biopsi bli utført for å fastslå at veksten er faktisk en struma og ikke en ondartet svulst. Behandling vil være avhengig av resultatene av disse testene. Dersom ikke noe annet er indikert thyroid problem, da den struma ikke behøver å bli behandlet.

Hvordan kan et Struma Utvikle?

Hvordan kan et Struma Utvikle?

Hva er en Struma?

En struma er en type vekst som skjer på eller i nærheten av skjoldbruskkjertelen. Disse utvekster er vanligvis plassert på den fremre side av halsen, hvor halsen møter skuldrene. Noen struma er bare midlertidige problemer som etter hvert kan gå unna, mens andre kan være symptomer på mer alvorlige skjoldbrusk lidelser.

Årsaker

Struma kan danne gjennom et par forskjellige måter. Den første er gjennom en feil i skjoldbruskkjertelen. Når en skjoldbrusk produserer for mye hormon som i hypertyreose, eller produserer for lite i hypotyreose, kan det føre til en struma vekst. En sporadisk struma kan danne grunn til å spise for mye av matvarer som er kjent for å forårsake struma. Disse matvarer inneholder, fersken, soyabønner, kålrot, spinat og peanøtter. Disse matvarer har blitt funnet å undertrykke hormon som produseres av skjoldbruskkjertelen forårsaker atmosfæren som trengs for en struma å vokse. Ikke får nok jod i kosten kan også føre til struma.

Symptomer

Symptomer som du kan lide av en struma inkluderer en hoven skjoldbruskkjertelen, hevelse i nakken, vedvarende hoste, tetthet i halsen, pustevansker eller problemer med å svelge (Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning 2007).

Behandling

Struma kan behandles ved medisinering, kirurgi eller radioaktivt jod. Medisiner som Levothroid eller Synthroid hjelp til å lindre betennelse i skjoldbruskkjertelen bidrar til å krympe størrelsen på struma. Radioaktivt jod er også en vanlig behandling for struma ved oral innføring av jod inn i kroppen. Den jod deretter finner og dreper skjoldbruskceller. Kirurgi kan også brukes til å fysisk fjerne struma, men er vanligvis bare anvendes som en siste utvei når alle andre midler for behandling har sviktet. Kirurgi kan også anvendes dersom struma forårsaker livstruende bivirkninger, slik som blokkering av pasientens luftveier.

Symptomer på hypothyroid Struma

Den skjoldbrusk er en liten kjertel i foran på halsen. Det kan oppstå feil og under råvarer, forårsaker hypotyreose. Når kjertelen blir forstørret, er det diagnostisert som en struma. Mens struma er ikke nødvendigvis smertefulle, kan de forårsake ekstremt ubehag og forlegenhet på de fysiske og fysiologiske symptomer de produserer.

Hvem er i faresonen?

Thyroid sykdommen rammer menn, kvinner og barn, selv om kvinner er den største prosentandelen av pasienter. Sykdommen diskriminerer ikke mellom raser, inntektsnivå eller plassering av bolig. Endocrine Web rapporterer at opp til 10 prosent av kvinner kan ha skjoldbrusk mangler. Mange har ingen anelse.

Fysiske symptomer

Den mest gjenkjennelige tegn på en hypothyroid struma er en stor masse som stikker ut fra halsen. Skjoldbruskkjertelen, vanligvis en liten kjertel i forsiden av halsen under Adam eplet (eller hvor Adam eplet ville være på en kvinnelig), kan svelle opp så stor at den komprimerer spiserør og luftrør. Selv om struma er hevelse og utstående, er det vanligvis ikke smertefull. Sammen med det synlige halsen protrusion, kan hypothyroid struma forårsake lider å ha hovne blodårer i halsen og reddened ansikter fra kvelning eller hoste. På grunn av hoste, kan struma pasienter har en hes eller grov-klingende stemme.

Vektøkning og problemer med å svelge

Vektøkning er assosiert med hypotyreose. Pasienter som lider av en under aktiv skjoldbrusk kan få vekt eller være ute av stand til å gå ned i vekt til tross for trening og kaloriredusert diett. Pasienter med en forstørret struma kan ha problemer eller smerter svelge mat og ta inn færre kalorier, men fortsatt være økende vekt (eller ute av stand til å miste noen). En forstørret struma blokkerer luftveiene og mat som går av kjertelen kan skrape den mens du blir svelget, og etterlater en rå, vond følelse. Krydret mat kan også påvirke kjertel, som ville varm eller kald væske når det blir svelget. Pasienter liggende kan også ha problemer med å svelge, som struma er å trykke på mekanismen for å svelge når du er i den posisjonen.

Kortpustethet

Når en forstørret struma blir for stor, går det risikoen for å bryte sammen pasientens luftveier. Puste kan bli mye støy eller high-pitched. Pasienter som opplever kortpustethet kan undersøkes med MR og røntgen for å se hvor mye struma har ekspandert inn i luftrøret. Kirurgi kan være nødvendig eller i en behandlingsprosess med radioaktivt jod for å krympe struma. Pasienter kan bli bedt om å ligge i visse stillinger for hvile (liggende flatt på ens tilbake kan være en ugunstig posisjon for en struma lidende, som struma vil være direkte ved å trykke på luftrøret i den posisjonen).

Behandling

Hvis du mistenker at du har en hypothyroid struma, se generell lege eller en endokrinolog. Legen vil palpere nakken og muligens kjøre testene som bestemmer skjoldbrusk sykdom, sjekker for tilstedeværelsen av visse skjoldbrusk hormoner og antistoffer. Hvis struma begynner å hindre luftveiene, kan du bli pålagt å ha kirurgi eller starte et kurs for jod behandling. Hypotyreose er mulig å behandle med en daglig skjoldbruskkjertelhormon pille og enkelt reguleres.

Om struma

En struma oppstår når skjoldbruskkjertelen i halsen blir hoven og forstørret, vanligvis på grunn av virkningene av en underliggende tilstand. Struma pleide å være vanligvis forbindes med en mangel på jod i kosten, men ankomsten av iodized salt i USA har gjort at forårsake svært sjeldne. Struma kan komme i veien for å svelge og puste i noen tilfeller, men er vanligvis ikke ubehagelig. Struma kan behandles, med behandling avhengig av variabler som størrelsen av skjoldbruskkjertelen, og hva som forårsaker problemet til å begynne med.

Funksjon

Normal skjoldbruskkjertelen, som ligger ved foten av halsen og veier mindre enn ett gram, har jobben med å produsere to viktige hormoner: tyroksin og riiodothyronine. Funksjonen av disse stoffene inkluderer opprettholde metabolic rate av en person, holde kroppens temperatur under kontroll, regulere produksjonen av visse viktige proteiner, og de også påvirke hjertefrekvensen. Andre kjertler som hypofysen og hypothalamus bli med i denne prosessen, og sammen med skjoldbruskkjertelen de har jobben med å produsere og distribuere de riktige mengder av hormoner. Men i tilfeller av struma skjoldbruskkjertelen kan ha høye eller lave nivåer av disse hormonene, som til slutt føre til at kjertelen å forstørre for forskjellige grunner.

Typer

Før iodized salt ble et fast innslag i middagsbordene, mangel på jod i skjoldbruskkjertelen var nummer én årsak til struma å danne. Dette underskuddet av jod gjør den ute av stand til å produsere thyroid nok av hormonene og det blir forstørret når den stimuleres av hypofysen gjentatte ganger. Denne årsaken til en struma fortsatt blir sett i mindre utviklede nasjoner. Graves 'sykdom er nå den mest utbredte årsaken til struma, en tilstand som tvinger skjoldbrusk til å produsere for mye av de hormoner med en forstørret kjertel som resultat. Hashimotos sykdom fører til det som kalles en underactive skjoldbruskkjertelen, forårsaket av en lidelse som inflames området og begrenser thyroid evne til å gjøre hormoner. I multinodulært struma mange knuter vokse på sidene av skjoldbruskkjertelen og gjøre det hovne opp. Når bare én nodule utvikler tilstanden kalles ensom skjoldbrusk nodule sykdom. Skjoldbruskkjertelkreft kan også skade kjertelen, med hevelse forbundet med struma som en bivirkning.

Effekter

Symptomene på struma inkluderer den klassiske hoven hals, noen ganger til det punktet hvor det er skjemmende og lett å merke. Dette kan skape tetthet i halsen, og noen ganger vil gjøre det vanskelig å svelge, puste, og med snakke om struma er å trykke på nervene til stemmeboksen. En pasient med struma vil også være utsatt for utbrudd av hoste.

Identifikasjon

Hevelse i nakken i regionen av skjoldbruskkjertelen vil gjøre en lege mistenkt struma. For å identifisere årsaken til hevelse blodprøver kan administreres som kan vurdere hormonnivåer. Det finnes også blodprøver som kan se etter antistoffer i blodet som kan indikere struma er den skyldige. Ultralyd kan benyttes, en prosess som involverer lydbølger som vil danne et bilde på en skjerm for visning, slik at legen kan se størrelsen på skjoldbruskkjertelen. En radioaktiv isotop kan injiseres inn i kroppen din i løpet av en skjoldbrusk skanning, som vil vise en lege hvordan kjertelen fungerer, og hvis det har blitt forstørret.

Forebygging / løsning

Når en struma er relativt liten det vil bli nøye observert før det enten krymper til normal størrelse eller blir mer av et problem. Det finnes medisiner tilgjengelig for å behandle sykdom, med fokus på å øke eller redusere hormonnivåer, avhengig av hva som skjer i skjoldbruskkjertelen. Kirurgi for å fjerne hele skjoldbruskkjertelen eller bare en del er et alternativ når en struma blir for stor og medisiner ikke fungerer. Radioaktivt jod, som vil ende opp til slutt i skjoldbruskkjertelen etter at det er inntatt oralt, kan ødelegge celler i skjoldbruskkjertelen og redusere hormonproduksjonen. Men i noen tilfeller har pasienten trenger hormontilskudd for resten av livet.

Bøte for en trakk muskel fra Hoste

Hoste er en vanlig del av kalde og influensasesongen, og noen ganger hosten kan være så alvorlig at du faktisk anstrenge en muskel i brystet eller andre steder. Heldigvis finnes det tiltak du kan gjøre hjemme for å hjelpe deg selv helbrede. Hvis du betale prisen, og gjør ingen skade, kan du forvente at muskel belastning å vise bedring i løpet av få dager.

PRIS

Den rette for en trakk muskel er PRIS: beskyttelse, hvile, is, kompresjon og høyde. Hvis du har trukket en muskel i brystet, komprimering og heving kan være vanskelig, men du kan fortsatt hvile og is.

Beskyttelse innebærer å holde området i å bevege seg. Den beste måten å gjøre dette på er å finne en måte å kontrollere hoste. Be legen om å forskrive en hoste medisin, eller snakke med apoteket og har henne foreslå en over-the-counter rettsmiddel som vil gi deg lindring så din trakk muskel kan helbrede.

Kontrollere hoste er også den beste måten å hvile den skadede muskelen. Begrense dine bevegelser og prøve å sove for å gi muskelen tid til å gro.

Påfør en ispose til det berørte området i 15 minutter annenhver time for å redusere betennelse og hevelse. Legg en tynn t-skjorte mellom huden og isen pack, og fjern pakken umiddelbart hvis området skal bli hvit.

Kompresjon bidrar også hindre hevelse. Hvis du har din hoste under kontroll og kan gjøre det komfortabelt, prøv innpakning et ess bandasje rundt brystet, men sørg for at det ikke er så stramt som å føre til at du ubehag eller pustevansker.

Ideelt sett bør de berørte muskelen være hevet over hjertet. Dette kan være vanskelig hvis du har trukket en muskel i brystet. Prøv propping deg opp med noen puter eller ligge på motsatt side av muskelkraft.

Unngå HARM

For to til tre dager etter skaden, unngå HARM - varme, alkohol, løping og massasje - slik at du ikke forverre skaden ytterligere. Gjelder ikke varmeputer eller ta varme bad, ikke drikker alkohol, unngå kraftig flytte så mye som mulig muskler og ikke massere muskelen. Etter to eller tre dager, når trusselen om betennelsen er forbi, kan du bruke varme til det berørte området, flytte den varsomt og massere det forsiktig.

Smertestillende midler

Du kan ta over-the-counter non-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen (Advil og Motrin å hjelpe med smerter og betennelser eller paracetamol (Tylenol), som vil gi deg smertelindring bare. Sjekk med legen din før du gjør det hvis du er på andre medisiner for å være sikker på at du ikke vil ha en legemiddelinteraksjon.

Advarsel

Kontakt legen din hvis din smerte er alvorlig, hvis du har ømhet rundt et bein eller dersom symptomene dine ikke begynner å forbedre i noen dager.

Slik håndterer Struma

Når skjoldbrusk glad svulmer du er sagt å ha en struma. Det er mange årsaker til struma. Årsaken vil avgjøre hvordan håndtere struma.

Slik håndterer Struma

Slik håndterer du en Struma

To av de vanligste årsaker til struma er autoimmune tilstander der kroppens antistoffer angriper skjoldbruskkjertelen glad i seg selv. Disse forhold forårsaker enten en over eller under produksjonen av thyroid hormon som resulterer i en struma på skjoldbruskkjertelen. Hypotyreose er den første slike tilstand og oppstår når kroppen ikke produserer nok thyroid hormon. For denne tilstanden vil du få medisiner som vil krympe struma og kontrollere tilstanden. Hypertyreose oppstår når kroppen produserer for mye thyroid hormon. Radioaktivt jod brukes ofte til å krympe struma hos mennesker med hypertyreose. Dersom radioaktivt jod behandling årsak hypotyreose disse personene vil da bli satt på skjoldbrusk erstatning medisinering.

Mangel på jod er en annen årsak til struma. Hvis du ikke får nok jod skjoldbruskkjertelen vil ikke fungere skikkelig, og vil forstørre. Hvis du er i behov av jod kan du ta tilskudd hvis det ikke er nok jod rik mat tilgjengelig.

Noen ganger du kan utvikle betennelse i skjoldbruskkjertelen. Hvis dette er årsaken til struma du kan ta aspirin eller anti inflammatoriske medisiner.

Hvis årsaken til struma er knuter, noder, eller kreft, kirurgi kan være det beste alternativet. Hvis medisiner ikke kan krympe eller fjerne struma i disse tilfellene så hele skjoldbruskkjertelen glad må fjernes.

Hvis struma ikke at du noen problemer, og er ikke forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand, deretter observasjon er alt som trengs. En regelmessig fysisk checkup med legen din er det beste løpet av handlingen uansett hva årsaken til struma.

Hint

  • Sjekk alltid med legen din dersom du har problemer med å svelge eller puste
  • Sjekk alltid med legen din dersom du har hevelse i svelg
  • Ta medisiner som perscribed

Hva er årsakene til hyppig Honking tørr hoste?

En hyppig tørr hoste kan være irriterende og holde deg fra å få en god natts søvn. Symptomer på en hyppig, honking tørr hoste kan behandles med hjem rettsmidler som varm te og honning; over-the-counter pastiller, spray, sirup eller reseptbelagte medisiner. Årsakene til en hyppig honking tørrhoste er infeksjoner og allergier.

Allergier

Sesongmessige allergi mot pollen samt støv og kjæledyr dander allergier kan føre til at du har en hyppig tørrhoste.

Astma

Astma er en kronisk tilstand som kan føre til at du har en hyppig honking tørr hoste, særlig under eller etter trening.

Forkjølelse

Forkjølelse kan føre til at du utvikler en hyppig, honking tørr hoste i flere uker, selv etter de andre symptomene har forsvunnet.

GERD

Hvis hyppige, tuting tørr hoste er ledsaget av en dårlig smak i munnen og halsbrann, kan det være forårsaket av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Kikhoste

Kikhoste, også kjent som kikhoste, er en smittsom sykdom som kan føre til en hyppig honking tørr hoste. Du kan forebygge smitte ved å bli vaksinert mot den.

Røyking

Hvis du er en røyker, kan kjemikalier i tobakk irritere munnen, lungene og halsen, og føre til at du har en hyppig honking tørr hoste.

Årsaker til en tørr hakkende hoste

Årsaker til en tørr hakkende hoste


Hoste kan klassifiseres under to overskrifter: tørre og produktive. Tørr hoste produserer ikke sputum mens produktive hoste gjør. En kronisk tørr hoste (når han hoster har vart mer enn åtte uker) er vanligvis forårsaket av røyking. Som følge av betennelse i lungene, røykernes hoste er høyt og hacking, typisk kiling i halsen på vei ut. Ofte, luftveisinfeksjoner begynne med tørr hoste da, over tid, blir produktiv hoste.

Common Cold

Lett spre seg, dette virusinfeksjon påvirker din øvre luftveier, som inkluderer nese og svelg. Det går inn gjennom nesen, samle det og også reiser til halsen. Halsen spasmer som den prøver å bli kvitt den inntrengende virus, noe som resulterer i en vedvarende hoste. Som du sikkert vet fra mange kalde opplevelser, mens lunger, sår hals og nysing synes dårlig i øyeblikket, de fleste forkjølelse forsvinne uten noen varige effekter. Imidlertid kan en viral infeksjon så som denne etterfølges av mer alvorlige tilstander.

Bronkitt

Bronkitt er en tilstand karakterisert ved betente bronkiene (luftveiene til lungene). Akutt bronkitt (vanligvis til stede mindre enn tre uker) kommer rett etter en virusinfeksjon, som en forkjølelse eller influensa. Det begynner i de øvre luftveiene, men sprer seg ned i lungene. Vanligvis begynner hoste forbundet med bronkitt tørr og deretter blir produktiv på sitt mest alvorlig stadium. Som den verste av den passerer, hoste bli tørr igjen. Mens andre akutt bronkitt symptomer (inkludert tungpustethet, heshet og en svak feber) vanligvis bare vare i ca en uke, kan dette hacking hoste forbli i månedsvis. Hoste i forbindelse med kronisk bronkitt er vanligvis ledsaget av slim og varer mye lenger.

Laryngitt

Laryngitt er når stemmen din boks (strupehode) blir betent. Det kan forekomme på grunn av irritasjon eller infeksjon. Fordi stemmebåndene er plassert inne i strupehodet og kan derfor ikke lenger bevege seg jevnt og skape de riktige vibrasjoner, er en hes, svak eller mistet stemmen den mest åpenbare symptom på laryngitt. En veldig tørr hoste vanligvis følger laryngitt, som typisk følger virale luftveisinfeksjoner (som en kald og influensa) eller resultater fra vokal belastning.

Kikhoste

En infeksjon i øvre luftveier, er kikhoste forårsaket av luftbårne bakterier. De bakterier produserer toksiner som hemmer luftveiene er fjerning av bakterier. Som et resultat, bygger opp slim i luftveiene, og forårsaker vedvarende hoste. I tillegg bakteriene forårsaker bronkiene å bli betent og smale. Kikhoste er spesielt smittsom i starten, da det virket som en kald med mild hoste, nysing og rennende nese, men er fortsatt noe smittsomt hele. Når infeksjonen er på sitt verste, høyt, hacking hoste er ukontrollerbar og så voldsom at de fører til utmattelse. Etter dette, kan pasienten begynne å få styrke, men et høyt hoste vedvarer før infeksjonen er helt borte.

Astma

Astmasyke har ekstra følsom, lett irritert luftveier. Irritanter føre til at luftveiene blir betent, eggende musklene til å stramme og for mye slim for å bli produsert. Disse smalere passasjer mener det er vanskelig å få nok luft inn i lungene. Tungpustethet er den vanligste effekten av dette, men i en variant som kalles "hoste-variant astma" er et tørrhoste vanligvis den eneste symptomet. Dette faktum gjør det ganske vanskelig å diagnostisere. Selv om det er trygt å si denne tilstanden er uvanlig, nøyaktig hvor vanlig er ikke kjent. En kanadisk College of Medicine kasuistikk avslørte at "studier ikke har sammenlignet forekomsten av hoste variant astma til symptomer og tegn som typisk assosieres med klassisk astma, nemlig tungpustethet, dyspné, hoste og variabel luftveisobstruksjon."

Andre årsaker

Noen flere mulige årsaker til en tørr, hakkende hoste inkluderer allergier, asbestose, lungekreft og ACE-hemmere.

Bronkial hoste symptomer

En hoste er kroppens måte å kvitte luftveiene i et irritasjonsmoment. Enten det er et allergen, virus, bakterier eller giftstoff, reagerer kroppen ved å spørre membranen til å sende en kraftig eksplosjon av luft gjennom luftveiene i et forsøk på å fjerne de fremmede partikler. Med en bronkial hoste, er irriterende vanligvis påvirker luftveiene til og fra lungene, også kjent som bronkie.

Common Cold

For mange mennesker, er en bronkial hoste et symptom på forkjølelse. Mesteparten av tiden, vil denne type av hoste produsere en liten sputum som er relativt klar til gul i farge. Siden en kald er en øvre luftveisinfeksjon, er dette hoste ofte forbundet med en sår hals, tett nese, rennende nese og nysing. Det kan også gi en lavgradig feber på mellom 99 og 102 grader F.

The Flu

Hvis bronkial hoste er tørr og uproduktivt, er betyr ingen sputum produsert, og er ledsaget av feber på rundt 101-103 grader C, kan du bli lider av influensa. Denne typen sykdom kommer på ganske plutselig og gjør at du føler deg sår, verkende, trøtt og svak. Det er heller ikke uvanlig å oppleve noen lunger, frysninger, svette og tap av matlyst når du arbeider med influensa.

Bronkitt

Når bronkiene blir betent og irritert, vil bronkial hoste bli produktive, noe som gir en tannish til grønnaktig slim, og er en god indikasjon på bronkitt. Denne type sykdom utvikler vanligvis ut av en kald og er ofte ledsaget av mer uttalt respiratoriske endringer, som kortpustethet, piping i brystet og selve brystet ømhet eller ubehag.

Lungebetennelse

Så snart hoste går dypere og beveger seg mer inn i lungene, kan du nå være arbeider med lungebetennelse. Selv om denne type luftveisinfeksjon etterligner ofte influensa, starter med hoste, feber, muskelsmerter og svakhet, det bringer også med seg symptomer som ligner på bronkitt, som kortpustethet og ubehag i brystet. Men ubehag i brystet er mer smertefullt med lungebetennelse og vanskeligere etter hvert som du puster.

Astma

En bronkial hoste kan også være et resultat av astma. Med denne tilstanden, bronkiene faktisk begrense når de utsettes for en utløser. Hvis hosten skyldes astma, vil du ofte oppleve piping på utpust, samt en tetthet i brystet.

Digestive Disorder

For noen mennesker, kan en bronkial hoste være knyttet til en fordøyelseskanal lidelse, som acid reflux eller gastroøsofageal reflukssykdom. Når innholdet i magesekken tilbakestrømning opp i spiserøret, kan kroppen gjenkjenner dette som et irritasjonsmoment, forårsaker en person å hoste. Men dette er hoste alltid tørr og ledsaget av halsbrann. Det kan også føre til at noen heshet, en sur eller syrlig smak i munnen og litt oppkast.

Alvorlig tilstand

En bronkial hoste kan også være et symptom på en meget alvorlig tilstand, slik som kronisk obstruktiv lungesykdom, emfysem eller lungecancer. Med noen av disse lidelsene, kan hosten være enten tørr eller produktiv, men det vil være kronisk i naturen, noe som betyr at det ikke vil gå bort. Det er også forbundet med piping, kortpustethet og brystsmerter. Denne hosten kan også gi litt blod under aktivitet.

Hvordan avlaste hoste i Wee morgentimene

Hvordan avlaste hoste i Wee morgentimene


Det er ikke uvanlig å utvikle en hoste i de små timer på morgenen. Dette er fordi du har brukt timer fastsettelse; det er mye lettere å puste når du sitter oppreist. Hvis du er syk, kan du også finne at du hoster mye mer det første om morgenen. Dette gjelder for sykdommer som falsk krupp. Men du kan få lindring fra en tidlig morgenhoste.

Hvordan avlaste hoste i Wee morgentimene

Plasser noen hoste dråper ved sengen. Når du våkner opp om morgenen, sitte opp og suge på en halspastill. Dette er den raskeste måten å få lindring fra din morgenhoste.

Lag en kopp varm te og rør inn 1 ss. honning. Den varm drikke åpner opp luftveiene mens honning arbeider for å avlaste noen kiler som du kan føle i halsen.

Ta en hoste suppressant. Den hoste fungerer ved å stoppe refleks i kroppen din som gjør at du kan hoste. Den hostestillende tatt i flytende form fungerer ganske raskt, mens en kapsel kan ta 20 minutter. Følg doseringsanvisningen på flasken.

Fyll en 8 oz. glass med vann og rør i 1/2 ts. cayenne pepper. Gurgle. Når du er ferdig med å gurgle, svelge blandingen. Cayenne pepper bør klare opp noen overbelastning.

•  Ta en varm dusj. Dampen fra dusjen vil bidra til å åpne opp lungene og stoppe tidlig morgen hoste.

Hint

  • Hoppe ut på morgen sigarett. Sigaretter kan gjøre symptomene verre.
  • Kalde drikker vil bare gjøre deg hoster mer. Det er best å unngå dem før du har din hoste under kontroll.

Hva som forårsaker tungpustethet og hoste?

Tungpustethet og hoste ha mange årsaker. Hvis du eller barnet ditt hoste med ingen åpenbare sykdom, kan du ha en kronisk helseproblem. Tungpustethet er et symptom på en rekke lidelser og sykdommer. Hvis du eller barnet ditt hvese ofte, snakke med legen din slik at hun kan gjennomføre tester for å fastslå årsaken.

Definisjon av tungpustethet

Tungpustethet er en plystrende lyd som kan høres når barnet prøver å puste. Hennes luftveiene innsnevring og kan bli ytterligere hindret av overflødig slimete. Som luften beveger seg gjennom de trange luftveier, det "plystrer" når den passerer hindringen. Du kan høre hvese som barnet puster ut, men hun også kan hvese mens du prøver å puste inn.

Astma

Barnet ditt vil hoste og hvese på grunn av astma. Når luftveiene reagerer på en utløser, vil de begrense og produsere overdreven slimete. Barnet ditt vil hoste i et forsøk på å fjerne hennes luftveiene og puste mer komfortabelt, og hun også kan hvese. Mange medisinske fagfolk nå kaller astma Reaktiv luftveissykdom, eller RAD, som er en mer nøyaktig beskrivelse.

Bronkial Infeksjon

Bronkial infeksjoner, eller bronkitt, kan forårsake hoste etter hvert som barnet forsøker å fjerne slim fra lungene hans. Hvis han allerede har RAD eller annen kronisk lunge tilstand, vil symptomene hans bli verre med bronkitt; han kan hvese verre enn han normalt gjør. Kontroller at du har en redning inhalator hendig å bruke hvis han ikke får puste.

Kronisk obstruktiv lungesykdom

Voksne med kronisk obstruktiv lungesykdom, KOLS, kan oppleve det samme innsnevring av luftveiene. Med KOLS, er luftveiene permanent skadet på grunn av kronisk bronkitt eller emfysem. Når du anstrenge deg, for eksempel, vandre rundt nabolaget ditt, du blir fort slitne fordi lungene ikke kan få nok oksygen inn og de kan ikke utvise alle av karbondioksid kroppen din bygger opp. Du kan også hvese og hoste som du prøver å åpne luftveiene å puste mer komfortabelt.

Gastroøsofageal reflukssykdom

Med gastroøsofageal reflukssykdom, GERD, kan du hvese når syre har tilbakestrømmet høyt nok i spiserøret at det går inn i halsen. Hvis dette skjer når du sover, du mektige våkne opp gisping, hoste og tungpustethet. Disse symptomene ligner astma og kan forveksles med det. Hvis du har blitt testet for astma (RAD) og testene var negative, be om å bli testet for GERD.

Behandlinger for en hoste hos barn

Behandlinger for en hoste hos barn


En rekke sykdommer kan føre til et barn å hoste. Det er viktig å vite kilden til hoste for å riktig behandle den. Medisinering kan roe en hoste og gjøre det lettere for barnet å sove --- sjekk med din barnelege før administrering av noen medisiner.

Falsk krupp

Falsk krupp er et virus som forårsaker barn til å hoste i en barking lyd som ligner en hund eller en sel. Viruset kan ikke behandles med antibiotika, men en lege kan forskrive prednison for å åpne luftveiene og hjelpe barnet puster lettere. Foreldre kan også ta kontakt med sin lege for å spørre om riktig dose hoste medisin for å administrere til barnet sitt. Legen kan ikke føle barnet trenger hoste medisin i det hele tatt, men det er best å spørre. Falsk krupp er vanligvis verre om natten. Hvis barnet har problemer med å puste, ta ham til legevakten.

Astma

Astma er en tilstand som forårsaker luftveiene til å hovne opp, og i ekstreme tilfeller, lukke opp. Barn som lider av det kan oppleve anfall av hoste. Den beste måten å kurere denne type hoste er å behandle astma. En lege kan forskrive en inhalator som skal brukes når symptomer streik. Legen kan også sette barnet på en langvarig medisinering som vil holde astmasymptomer i sjakk. Dersom barnet har en mild hoste, vil noen hoste drops nok.

Forkjølelse eller influensa

Hvis barnet ditt lider av forkjølelse eller influensa, kan en hoste være ett av symptomene. Hjem rettsmidler for eksempel en kopp te eller en bolle med kylling noodle soup kan roe en hoste. Det motsatte er også sant: hvis du gi et barn et kaldt glass vann eller eplejuice, kan det gjøre hosten verre. Bruk en luftfukter for å holde hoste i sjakk i løpet av natten. Fuktighet i luften vil gjøre det lettere for barnet å puste. Legg noen hoste dråper ved siden av barnets seng slik at han eller hun ikke trenger å få opp hvis det er nødvendig. Hvis hoste vedvarer, har barnelege anbefale en hostesaft, som kan tas hver 4-6 timer etter behov.

Acid Reflux

Acid reflux forårsaker barn til å hoste. Muskelen nederst i spiserøret ikke lukkes helt, og dermed gir noen syre for å gå inn igjen i spiserøret og sette av en hostende refleks. For umiddelbar lindring, kan barna spise tums eller rolaids henhold til etiketten retninger. For langtidsbehandling, kan en lege foreskrive medisiner som Zantac. Den leveres i flytende form og er tatt to ganger daglig. Barn med denne lidelsen ofte vokse det og kanskje ikke trenger behandling som voksen.

Kronisk hoste Definition

Hvis du opplever en langvarig hoste ikke lar seg behandle med over-the-counter medisiner, for eksempel hoste suppressants, kan det hende du har en kronisk hoste. For å finne årsaken og opprinnelsen din kronisk hoste, kan legen din bestille tester, for eksempel brystet x-stråler, lungefunksjonstester og omfang tester.

Betydning

Kronisk hoste er en hoste som varer lengre enn åtte sammenhengende uker.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, "En og annen hoste er normal --- det hjelper klare fremmede stoffer og sekreter fra lungene og hindrer infeksjon." Imidlertid kan kronisk hoste være forårsaket av en underliggende sykdom, slik som astma, sure oppstøt eller dryppende nese.

Effekter

I tillegg til drenering din energi og avbryte hvile, kan en kronisk hoste føre til svimmelhet, hodepine og urininkontinens.

Forebygging / løsning

Forebygge kronisk hoste kan være vanskelig siden det er ofte forårsaket av en underliggende sykdom. Du kan imidlertid kontrollere kronisk hoste ved å ta hoste drops, ved hjelp av kamfer eller mentolholdig brystet gnir eller drikker varm te og honning. Videre behandling av den underliggende sykdom som forårsaker hosten er tilrådelig.

Betraktninger

Selv om hvem som helst kan utvikle en kronisk hoste, visse grupper er mer utsatt for å utvikle sykdom, inkludert kvinner og røykere, sier Mayo Clinic. Kvinner er mer utsatt for kronisk hoste på grunn av sine delikate hoste reflekser. Røykere er mer utsatt på grunn av de skadelige effektene av røyk på lungene.

Advarsel

Se en lege umiddelbart hvis din kronisk hoste produserer blod eller spytt.

Årsaken til en kronisk hoste

Kronisk hoste kan være forårsaket av en bakteriell eller viral infeksjon, produktet av et irritasjonsmoment i lungene eller luftveiene som følge av allergi eller sinusene som drenerer inn i halsen. Kreft og sykdommer som arr lungevev kan også føre til en kronisk hoste som er ledsaget av andre symptomer. Ta alltid kontakt med lege dersom en hoste varer lenger enn tre uker.

Lung Cancer

Kronisk hoste ofte oppstår i røykere og tidligere røykere, selv om det ikke alltid signalisere lungekreft. Røykere kan ignorere en kronisk hoste fordi de har blitt fortalt at det er å forvente, men hvis det er ledsaget av hoste opp blod, manglende evne til å svelge, appetitt, vekttap uten åpenbar årsak, eller alvorlig utmattelse, må du kontakte lege umiddelbart .

Luftveisinfeksjon

En bakteriell eller viral infeksjon i lungene kan forårsake hoste som en måte å prøve å tømme lungene for slim. Sykdommer som bronkitt, lungebetennelse, forkjølelse og kikhoste kan resultere i en kronisk hoste, som kan en viral infeksjon i de øvre luftveier.

Lungefibrose

Lungefibrose er en sykdom som forårsaker lungevevet til arr. Som flere av lungene blir arrete, er mindre oksygen i stand til å komme inn i lungene, noe som kan føre til en kronisk hoste som ikke produserer slim, kjent som en tørr hoste.

Pleuritt

Pleuritt oppstår når pleurae, membraner rundt lungene, bli betent. Våt pleuritt oppstår når væskelekkasje inn i pleuralhulrommet, som er rommet mellom membranen og lungene. Når det ikke er væskelekkasje, det heter tørr pleuritt. Enten tilstand kan føre til en tørr hoste, som er ansett som kronisk når det tar lengre tid enn tre uker for å stoppe.

Astma

Hoste er et vanlig symptom på astma, som er tetthet i brystet, kortpustethet, brystsmerter eller press, og tungpustethet. En astma-relaterte hoste er klassifisert som kronisk fordi astma varer hele av en persons liv.

Hoste & Neck Pain

Når hoste er ledsaget av nakkesmerter, indikerer det ofte en alvorlig tilstand. Både hoste og nakkesmerter er vanlige symptomer, skjønt, så det kan ofte være vanskelig for leger å gjøre en definitiv diagnose. I noen tilfeller kan hoste og nakkesmerter indikerer en relativt vanlige og lett behandles tilstand, for eksempel sinusitt, men i de fleste tilfeller er disse to symptomer ofte bety et alvorlig og vanskelig å behandle tilstanden, slik som visse typer kreft.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse er en tilstand der sinus hulrom, som ligger bak øynene og nese, bli betent eller infisert. Ifølge feil diagnose, er denne tilstanden ganske vanlig i USA og påvirker om lag 37 millioner mennesker hvert år. Feil diagnose sier at det er rundt 91 ulike medisinske tilstander som kan forårsake bihulebetennelse, men den vanligste inkluderer astma, høysnue og allergi. I tillegg til hoste og nakkesmerter, kan andre symptomer på denne tilstanden omfatter alvorlig hodepine, nysing, smerter og tretthet. Bihulebetennelse er oftest behandles med medisiner som antibiotika, decongestants, smertestillende midler og antihistaminer.

Hip Cancer

Hip kreft er en type kreft som påvirker hip bein. Ifølge feil diagnose, kan hip kreft føre til en rekke symptomer som hoste, nakkesmerter, lårhalsbrudd, hoftesmerter, problemer med å bevege hoftene, svimmelhet, svetting og blek hud. Behandling av hip kreft oftest innebærer kjemoterapi (kreft-drapet narkotika) og stråling. Noen pasienter kan også ha nytte av smertestillende medikamenter, antibiotika eller en benmargstransplantasjon (hvis kreften er i beinmargen).

Strupehodet Cancer

Strupehode kreft er en type kreft som påvirker strupehodet, og noen ganger de områdene i nærheten av det. Strupehodet er stemmen boksen. I tillegg til å hoste og nakkesmerter, sier feil diagnose at denne typen kreft også kan føre til stemmeforandringer, heshet og en følelse av at det er en klump i halsen. Denne type kreft er oftest behandlet med stråling og kjemoterapi. I noen tilfeller kan kirurgi brukes i tillegg.

Thoracic aortaaneurisme

En thorax aortaaneurisme er en tilstand der aorta (største arterien i kroppen) erfaringer svulmende og svakhet. Denne tilstanden kan være forårsaket av visse medisinske tilstander som syfilis og aterosklerose, som er en opphoping av fett i arteriene. Det kan også være forårsaket av røyking, fedme og en fettrik diett. Ifølge feil diagnose, kan denne tilstanden føre til hoste og nakkesmerter samt kjevesmerter, ryggsmerter og smerter i brystet. Ifølge Vaskulær Web Organization, kan denne tilstanden behandles med vaktsom venter eller kirurgi.

Hurthle Cell Thyroid Cancer

Hurthle celle skjoldbruskkjertelkreft er en type kreft som påvirker skjoldbruskkjertelen. Ifølge feil diagnose, er denne typen kreft i skjoldbrusk ganske sjelden. I tillegg til å hoste og nakkesmerter, kan andre symptomer som problemer med å puste, en klump i halsen, heshet og problemer med å svelge oppstå. Kjemoterapi og stråling blir ofte brukt til å behandle denne kreft. En kirurgisk prosedyre som fjerner skjoldbruskkjertelen, referert til som en thyroidectomy, kan også utføres.

Kronisk hoste og brystsmerter

Kronisk hoste og brystsmerter kan være problematisk for noen mennesker. Noen kan lide i stillhet med disse vilkårene for måneder eller år før du får en diagnose av årsaken. Disse forholdene kan ha mange forskjellige årsaker, og kan til slutt påvirke personens liv på en negativ måte. Riktig diagnose av årsaken til disse problemene er viktig for effektivt å behandle dem.

Betydning

Kronisk hoste og brystsmerter kan være en betydelig tegn på en mer alvorlig problem. De kan være et tegn på at du har hjerteproblemer, lider av en sykdom som for eksempel lungebetennelse eller bronkitt eller har en dårlig reaksjon på medisiner. Det kan også være en betydelig tegn på at du lider av acid reflux, som vanligvis forårsaker hoste og brystsmerter. Hvis smertene er ledsaget av andre symptomer som innstramming og smerter i brystet og kortpustethet, oppsøke lege umiddelbart fordi du kan være å ha et hjerteinfarkt.

Årsaker

En kronisk hoste og brystsmerter kan være forårsaket av mange forskjellige ting. Mindre årsaker kan være alt fra post-nasal drypp til en luftveisinfeksjon. Medisiner som angiotensin-omdannende enzym (ACE) inhibitorer kan forårsake en kronisk hoste å utvikle, og siden ACE-inhibitorer anvendes for å behandle hjertesvikt, kan brystsmerter allerede være til stede. Andre medisinske tilstander som lungebetennelse og lungeemboli kan potensielt føre til de samme symptomene. I tillegg kan en kronisk hoste forårsake inflammasjon, noe som kan føre til brystsmerter.

Effekter

Virkningene av kronisk hoste og brystsmerter kan være mild til alvorlig, avhengig av symptomene. For eksempel hos pasienter som lider av kronisk hjertesvikt, hoste kan være konstant og kan gjøre seg gjeldende. Kronisk hoste kan føre en person til å miste søvn, lider av heshet og være ute av stand til å utøve eller føre samtaler uten å ha hosteanfall. Brystsmerter kan også ta en toll, spesielt hvis det er alvorlig. Begge problemene kan redusere en persons livskvalitet.

Identifikasjon

Problemet med kronisk hoste og brystsmerter bør undersøkes av lege. Det kan være forårsaket av en enkel, ikke livstruende sykdom som sure oppstøt, men legen din kan bestille tester for å fastslå årsaken. Legen kan også ta blodprøver, en kiste X-ray og en EKG-test for å sjekke ditt hjerte helse. Ved mistanke om en gastrointestinal problem, kan legen din gjøre en endoskopi, som innebærer å sette et kamera på en lang ledning ned i halsen for å se etter eventuelle problemer.

Behandling

Hvis hosten og brystsmerter er forårsaket av hjerteproblemer, kan legen forskrive medisiner som angiotensin reseptorblokkere, som kan forbedre brystsmerter uten å forårsake en kronisk hoste, bivirkning av ACE-hemmere. Gastrointestinale problemer kan behandles med medisiner eller kosthold endringer. Sterke brystsmerter som er hjerte-relaterte kan trenge å bli behandlet med nitroglyserin eller smertestillende medikamenter. Hvis en infeksjon som forårsaker smerte, antibiotika og / eller anticongestants kan være nok til å lindre symptomene. I tillegg kan hoste bli forbedret ved å bytte medikamenter, eller ved hjelp av et hostestill eller peppermynte.

Årsaker til langvarig kontinuerlig tørr hoste

GERD

En ofte oversett årsak til en vedvarende tørr hoste er gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). GERD skjer når syre i magen kommer inn i spiserøret, og til og med opp i halsen området. En grunn til denne årsaken er oversett er fordi mange ganger, pasienter sover når syre i spiserøret. Imidlertid er effekten oppleves på dagtid. Esophageal og irritasjon i halsen er forårsaket av kontakt med syre, noe som fører til heshet og vedvarende tørr hoste.

ACE-hemmere

Angiotensin-converting-enzym (ACE) hemmere er en gruppe legemidler som brukes til å behandle høyt blodtrykk. Disse typer narkotika har en beryktet historie for å forårsake folk til å ha tørr hoste. Grunnen til at dette skjer er fordi ACE-hemmere føre til at kroppen til å øke sin produksjon av bradykinin, et polypeptid som danner blodplasma globuli, som bygger seg opp i brystet, forårsaker en tørr hoste.

Postnasal Drenering

Når du har en allergisk reaksjon, går kroppens immunsystem i overdrive, gjør alt den kan for å fjerne det den oppfatter som fremmede inntrengere. I løpet av denne prosessen, kan du oppleve kløende øyne, hevelse og rennende nese. Når slimet fra dine nesehulen lekker inn i baksiden av halsen, er det kjent som postnasal drypp. Dette kan samle seg i lungene, bygge seg opp og forårsake en produktiv hoste. En produktiv hoste er forskjellig fra en tørrhoste i den forstand at det er vått, og genererer slim. Men postnasal drypp ikke alltid resultere i en produktiv hoste. Det noen ganger resulterer i en tørrhoste. Det er en vanlig feil å utelukke postnasal drypp som årsak for en tørr hoste, så hvis du opplever både symptomer, sjekk med legen din for å se om de er tilkoblet.

Medisinering for tørr hoste

Medisinering for tørr hoste


En tørr, hakk hoste er referert til som en uproduktiv hoste, noe som betyr at det ikke er noe slim produksjon er involvert. Disse typer hoste er vanligvis et resultat av forskjellige sykdommer og medisiner, som for eksempel vanlig forkjølelse og ACE-hemmere.

Hoste suppressants

Den vanligste typen medisiner tatt for å kurere en tørr hoste er en hoste suppressant. Denne type medisin tas oralt, enten i form av en pille eller som hostesaft. Det hjelper også å fukte de ulike kjertler i halsen og redusere hoste.

Bryst Rubs

Bryst gnir er en annen svært vanlig type medisiner som er effektive i behandling av en tørr hoste. Disse medikamentene tvinge deg til å puste i damp som slappe hals musklene, og dermed redusere trangen til å hoste.

Aktiv ingrediens

Den vanligste ingrediens brukt til å undertrykke en tørrhoste kalles dekstrometorfan. Noen medisiner som inneholder denne ingrediensen skal være en effektiv medisin for å redusere tørr hoste.

Bivirkninger

Ikke ta medisiner som inneholder dekstrometorfan hvis du er for tiden på MAO-hemmere, siden en alvorlig, livstruende reaksjon kan forekomme.

Ta kontakt med legen

Kontakt legen din hvis en tørr hoste vedvarer i mer enn en uke. Dette kan være et tegn på en bakteriell infeksjon som vil kreve en resept av antibiotika.

Hvordan avlaste et barns hoste

Hvordan avlaste et barns hoste

Hoste er en hyppig og vanligvis ufarlig symptom på barndommen sykdom, men å se barnet lider av en hoste er urovekkende. Det er viktig å unngå å gi over-the-counter hoste medisiner til barn, spesielt veldig unge, uten veiledning av en lege. Likevel kan du ta visse tiltak for å fremskynde helbredelsesprosessen og bidrar til å trøste den lille.

Hvordan avlaste et barns hoste

Administrer honning i følgende dosering: 1/2 ts. for et barn mellom 2 og 5, 1 ts. for et barn mellom 6 og 11, og 2 tsps. for et barn på minst 12 år.

Unngå å bringe barnet inn i systemer som inneholder irriterende stoffer som for eksempel røyk. Forby røyking i hjemmet.

Lukk baderomsdøren og slå på dusjen. Bruk kun varmt vann slik at rommet fylles med damp. Bo i rommet med barnet i ca 20 minutter.

Tilby barnet kalde drikker som vann og juice for å øke hydrering og lindre halsirritasjon som kan følge av tung hoste. Velg drinksfree av karbonatisering eller sitronsyre som disse ingrediensene kan forverre problemet.

fuktigere luft i barnerommet ved hjelp av en fordamper.

Hint

  • Ta barnet til legevakten hvis han ikke får puste ordentlig eller hvis du observerer blodig slim.
  • Aldri gi honning til barn under ett år på grunn av risikoen for en tilstand kjent som spedbarn botulisme.
  • Ikke la barn under 3 har hoste drops fordi de utgjør en kvelningsfare.
  • Se en lege hvis barnets hoste forstyrrer sove eller vedvarer i over 10 dager.

Hva er et rettsmiddel for Non-Stop Hard Hoste for barn?

Hva er et rettsmiddel for Non-Stop Hard Hoste for barn?

Hoste ukontrollert kan være ikke bare ubehagelig, men det kan også være skremmende for et barn. Å vite årsaken til hoste kan hjelpe deg å gi den beste rette og vite når du skal ta henne med til lege eller sykehus.

Identifikasjon

En nonstop reoler eller hard hoste kan være til stede med bronkitt, astma, falsk krupp og forkjølelse.

Advarsel

Alltid snakke med ditt barns barnelege før du gir ham eller henne medisin. Ikke gi honning til barn under 2 år. I de fleste tilfeller trenger leger ikke anbefaler å gi barn over-the-counter hoste suppressants. Dersom barnet har blå-farget lepper eller heftig av å være svimmel eller ør, gå til legevakten eller ringe 911.

Forebygging / løsning

Hvis hosten er produktiv (slim eller slim kommer ut når han hoster), bruk en luftfukter for å fukte luften rundt barnet og gi barnet så mye væske som mulig (kylling kjøttkraft eller suppe og eplejuice for eksempel) med en påminnelse: Hvis barnet begynner oppkast når du hoster, redusere inntaket.

Betraktninger

Hvis hosten kan beskrives som bjeffing og barnet høres hes, ta henne inn på badet og skru på dusjen virkelig varmt (ikke sette henne i). La dampen bygge opp og holde henne der overvåket i 10 til 15 minutter. Gjenta etter behov. Dampen og varmen vil bidra til å roe bronkiene.

Betydning

Hvis det ikke er noen andre symptomer som feber, rennende nese eller andre forkjølelsessymptomer og hoste episoder kommer og går, bør du vurdere å ta barnet til legen for mulig allergi-indusert astma. Denne tilstanden vanligvis skjer når en person er allergisk mot pollen eller dyr dander.