Digidexo.com

Hvordan å tømme en arteria carotis Blokkering

Hvordan å tømme en arteria carotis Blokkering


Rengjøring ut en carotisar innebærer en kirurgisk prosedyre som kalles en endarterectomi. Prosedyren er vanligvis indikert når det er mer enn 70 prosent blokkering i arterien. Rengjøring av arterien er ment å redusere risikoen for slag. Operasjonen er utført av en kirurg mens pasienten er under narkose.

Bruksanvisning

De vaskulære kirurgen skjærer åpne side av halsen, og isolerer den karotide arterie, lettelser den fra andre blodkar, nerver og muskler.

Arteria carotis er lukket med klemmer for å forhindre blødning. En stent kan benyttes for å omgå arterie mens den er åpnet, og deretter blir renset.

endarterektomi innebærer nøyaktig skraping av arterien indre for å fjerne blokkeringen, som typisk er en plaque dannet av lipider (fett uoppløselige), triglycerider (en kjemisk form av fett) og kolesterol. Fritt, diett og hypertensjon er antatt å være felles faktorer som bidrar til carotid arterien sykdom.

arterien klemmer blir fjernet og halsen innsnitt er sydd.

Kirurgen syr pasientens hals og pasienten er innlagt på sykehus i tre til fire dagers restitusjon for å overvåke fremgang og måle suksessen av operasjonen.

Hint

  • Komplikasjoner av en endarterectomi prosedyre inkluderer arteriell blødning, hjerteinfarkt og hjerneslag. Imidlertid bærer alvorlig karsykdom en mye større risiko for hjerneslag hvis operasjonen ikke er utført. En endarterectomi vil ikke forebygge hjerneslag fra de andre årsaker, for eksempel høyt blodtrykk.