Digidexo.com

Hvordan bruke Nystatin for Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en auto-immun sykdom som kan føre til betennelse og sår på slimhinnen i tykktarmen. Denne tilstanden kan være forårsaket av en gjær infeksjon kjent som Candida albicans. Nystatin er en anti-gjær medisiner som kan bidra til å ødelegge din interne Candida og fremme en sunnere fordøyelseskanalen. For å oppnå fullt utbytte av Nystatin behandling for ulcerøs kolitt, er det viktig å følge rådene fra lege og endre kostholdet ditt for å sulte gjær infeksjon.

Hvordan bruke Nystatin for Ulcerøs kolitt

Planlegge en avtale med legen din for å diskutere behandlingstilbud for ulcerøs kolitt. Vær oppmerksom på eventuelle endringer i kostholdet eller alternative behandlinger Legen din kan råde.

Få en resept for Nystatin fra legen din. Nystatin kan forskrives som et tørt pulver, en pastill eller en oralt administrert væske.

Følg spesifikke instruksjoner fra legen din på Nystatin dosering og tidsplaner. Dersom det i tørr form, bland Nystatin med fire gram vann. Når man drikker, la vannet sitte i munnen for en kort stund og deretter svelge. Swishing og gargling Nystatin væske anbefales. Hold Nystatin pastiller på tungen i 15 til 30 minutter til det er helt oppløst. Ikke tygg pastiller. Hvis du tar Nystatin oral væske, la den sitte så lenge som mulig i munnen før du svelger.

Kombinert med medisiner, gjør endringer i kostholdet som fremmer en anti-gjær atmosfære i kroppen din. Candida albicans kan tåle anti-gjær behandlinger hvis en person fortsetter en diett som støtter gjær vekst. Eliminere karbohydrater, sukker og mettet fett fra kostholdet ditt. Forfølge en diett bestående av om lag 40 prosent komplekse karbohydrater, spesielt rå grønnsaker, 30 prosent protein og 30 prosent fett, enten av flerumettet eller Omega 3 fatty acid variasjon.

Planlegg en oppfølging avtale med legen din. Legen din vil kontrollere tilstanden din og justere eller avslutte Nystatin behandling etter behov. Fortsett å ta din Nystatin medisiner inntil resepten er avsluttet eller legen din ber deg om å stoppe.