Digidexo.com

Hvilket hormon ubalanse kan føre kroppslukt?

En av de vanligste hormonelle ubalanser som forårsaker kroppslukt er overgangsalder. Selv om ikke alle kvinner som opplever menopause vil ha kroppslukt, kan det bli et problem for noen kvinner, spesielt hvis de er mer tilbøyelige til å svette eller påvirkes av ytre påvirkninger som kan forverre kroppslukt. For kvinner som opplever det, kan problemer knyttet til kroppslukt ha en enorm effekt på den måten de vil tilpasse seg de naturlige endringene som skjer innenfor sine organer så vel som påvirker livsstilsvalg. Derfor forstå hvordan kroppen lukt er forårsaket eller påvirket av disse hormonelle ubalanser og på hvilke måter en kvinne kan bekjempe dem er svært viktig i arbeidet med overgangsalderen.

Årsaker

Kvinner i sine tidlige 40-årene og framover ofte oppleve de hormonelle endringer som er forårsaket av overgangsalderen. Når en kvinne har hetetokter, en felles menopausal symptom, vil hun oppleve et høyere nivå av svette, noe som vil resultere i kroppslukt. Mens svetten i seg selv er luktfri, gjør det skape forhold i visse deler av kroppen, for eksempel armhulene eller lysken, hvor bakterier trives. Armhulene, spesielt, har apocrine svettekjertler som skiller ut materiale som har et høyt nivå av proteiner, karbohydrater og fett som bakterier strømmer på. Bakteriene skaper dermed lukt vanligvis forbindes med svette. Når en kvinne opplever hetetokter og et unormalt nivå av svette, hun er mer sannsynlig å bli påvirket av kroppslukt i forbindelse med svetting.

Hva er overgangsalder?

Menopause selv er forårsaket av en varians av østrogen og progesteron som forstyrrer balansen av både hormoner i kvinnens kropp. Når dette skjer, endrer kvinnens helse dramatisk. Selv opplever menopause, vil kvinnen oppleve en rekke symptomer, inkludert hodepine, svimmelhet, PMS, vektøkning, håravfall eller vekst, rynkete hud, depresjon eller utmattelse, samt mer alvorlige helseproblemer som fibrocystic bryster, osteoporose, urinveis infeksjoner eller inkontinens og livmor fibroids. Svette er også et vanlig symptom. Kroppslukt er ikke nødvendigvis et symptom på overgangsalder eller hormonelle ubalanser seg selv, men er et mulig resultat av symptomer forbundet med overgangsalderen.

Andre årsaker

Det er selvfølgelig andre årsaker til kroppslukt. Men kvinner opplever menopause må også huske på slike ting som hvilke typer mat de spiser og hvordan de vil forverre kroppslukt mens opplever hetetokter. Matvarer som rødt kjøtt inneholder høye nivåer av protein og kan også påvirke nivået av kroppen lukt en kvinne med en hormonell ubalanse erfaringer. Andre matvarer som løk og hvitløk, samt alkoholholdige og koffeinholdige drikker, vil også påvirke kroppslukt.

Forebygging / løsning

Mens har menopause, er det en rekke ting som kan gjøres for å forhindre at kroppslukt. Eliminere eller redusere mengden av matvarer som inneholder høye nivåer av karbohydrater og protein er, selvfølgelig, en mulig komponent for å redusere kroppslukt. Røyking øker menopausale symptomer og bør elimineres helt. Adressering kroppslukt direkte er en annen måte å hindre det. Hvis lukten er lokalisert, er antibakteriell såpe den beste måten å motvirke bakterier som utvikler seg i armhulene eller lysken. En mild hydrogenperoksyd eller alkoholoppløsning fungerer også best for å eliminere eller redusere veksten av bakterier i disse lokaliserte områder av kroppen. Selv opplever menopause, til en beste måten redusere mengden svette kan inkludere iført løstsittende, bomull klær. Disse typer klær vil absorbere svette og tillater huden mer plass. Ekstra styrke kroppens deodorant er også nyttig for å forhindre kroppslukt.

Vitaminer og naturlige urter

Det er vitaminer og naturlige urter en kvinne opplever hormonelle ubalanser som menopause kan svelges som også vil redusere kroppslukt. For eksempel, magnesium, sink, vitamin A og vitamin B er vanlige vitaminer som vil bidra til å redusere kroppslukt. Grønne grønnsaker er også nyttig hvis en kvinne er lav på sink. De gir naturlige elementer av vitaminer som er like nyttig som supplement tabletter. Samråd med lege vil være nødvendig for å bestemme riktig dosering for en kvinnes behov.

Urter som koriander, lakris, rosmarin og noen få andre jobber også godt for bekjempelse av kroppslukt. Disse urtene kan gnis på armhulene for å redusere eller eliminere kroppslukt. Disse urter inneholder antibakterielle egenskaper som hemmer veksten av bakterier i lokaliserte områder. Andre urter, for eksempel johannesurt, klaseormedrue, ginseng og dong quai, blir ofte brukt i erstatning hormonbehandling og er ganske effektiv i å redusere mengden svette en kvinne opplever i løpet av hetetokter. Disse urtene spesielt stabilisere hormonelle ubalanser, og dermed redusere en rekke symptomer en kvinne opplever i overgangsalderen.