Digidexo.com

tannimplantater komplikasjoner

Komplikasjoner av tannimplantater

Komplikasjoner av tannimplantater


Tannimplantat kirurgi er en vanlig dental prosedyre. Dentalimplantater er faktisk foretrukket som en erstatning for tenner, fordi de er stabile og mer som selve tennene, sammenlignet med proteser som beveger seg ved tygging og biting. Imidlertid kan det være noen svært alvorlige komplikasjoner som kan oppstå ved denne prosedyren. Disse komplikasjoner kan føre til mye smerte og ubehag for den lidende.

Infeksjon

Infeksjoner etter tannimplantater er en risiko for mange pasienter. Den menneskelige munnen er full av bakterier og et åpent sår i dette miljøet løper en økt risiko for infeksjon. For å bekjempe dette, må overlegen tannhelsetjeneste gjøres av pasienten etter inngrepet for å holde bakterier så minimal som mulig. Dessuten kan tannlegen forskrive et antibiotikum munnen skyll eller en antibiotika oral medisin å ta.

Sinus Problemer

Plassering av tannimplantater er svært viktig. Hvis et tannimplantat er plassert feil og strekker seg inn i sinus hulrom kan det føre bihuleproblemer. Men dette kan bli raskt korrigert av tannlege som kan utføre en annen operasjon for å justere og korrigere implantatet.

Overbelastning

Plate skjema implantater er plater som støtter flere tenner på en titanskrue. Platene festes på plass og er sikre når helbredelsesprosessen er blitt fullført. Denne type implantat kan føre til en overbelastning av skruen som støtter den. Ifølge Atlanta Dental Implantater Dette problemet oppstår vanligvis når benet ikke har hatt nok tid til å gro før Skiltet er plassert på den.

Avslag

Menneskekroppen liker ikke fremmedlegemer som for eksempel tannimplantater. Noen ganger avviser kroppen implantater mye som transplanterte nyrer og hjerter kan bli avvist. Denne avvisningen prosessen begynner vanligvis med området rundt tannimplantat bli betent og smertefullt. Den tannimplantat vil da løsne og må fjernes.

Bone Loss

Bentap er en annen alvorlig komplikasjon av tannimplantater. Bentap er vanligvis forårsaket av en infeksjon i såret. Dette kan skje hvis munn og tannkjøttet ikke rengjøres regelmessig. Ifølge Atlanta Dental Implantater, vil bakteriene vokse og infeksjonen vil utvide til beinet. I andre tilfeller kan bentap kommer fra for mye press plassert på benet ved implantatet eller tannplaten. Når dette skjer kan det føre til tap av beinmasse som er skålformet rundt tannimplantat nettstedet. I tillegg rapporterer Colgate.com at bentap kan føre til nerveskader som kan føre til ytterligere lidelse.

Kostnads- og Prosedyre Komplikasjoner av tannimplantater

Dentalimplantater kan være en kostbar og komplisert prosedyre, selv om mesteparten av tiden er dette ikke tilfelle. Implantater har en rekke fordeler, og blir stadig mer populært i tannerstatninger.

Tannimplantater

Implantater er ganske ny til en verden av tannlegen, men har blitt en stor suksess i løpet av kort tid. Dental implantater tilby et alternativ til kroner, konvensjonelle broer eller proteser, ifølge Ada.org. Dental implantater er svært naturlig utseende, og tilbyr en stor stabilitet og komfort, ifølge Ada.org.

Historie

Historien om tannimplantater er ikke omfattende når man skal i forhold til historien om tannlegen som helhet. Ifølge American Dental Association Alvin Strock plasserte Vitallium skruen basert implantat i 1937. Vitallium var det første implantatet materiale som finnes å være vellykket, og ble skapt av Charles Venable i 1936. Ifølge Ada.org, i 1980 Per-Ingvar Branemark forteller fremgangsmåter for osseointegrasjon av implantater. The American Dental Association anerkjenner også økt bruk av bleking, skallfasetter og implantater, og skaper en vekt på estetisk tannbehandling på 1990-tallet.

Kostnad

Dental implantater er en kostbar prosedyre. Ifølge Aboutcosmeticdentistry.com, kostnaden for implantater bærer mange faktorer. Disse faktorene omfatter hvor mye tid og krefter satt inn av tannlege og ansatte, helse profilering, planlegging, materialer som brukes og muligheten for bein pode. Aboutcosmeticdentistry.com anslår den gjennomsnittlige kostnaden for en enkelt, grunnleggende implantat å være mellom $ 1250 og $ 3000. Aboutcosmeticdentistry.com siterer også prisen for en full øvre eller nedre kjeve prosedyre som varierer fra $ 15,000 til $ 30.000.

Fordeler

Fordeler forbundet med implantater, ifølge Ada.org, er at tannimplantater er naturlig ser og føler, kan erstatte en enkelt tann, eller kan gjøres om til en bro eller proteser. Implantater er også stabil på grunn av smelting av implantatet til beinet, og tilbyr en sikker passform.

Komplikasjoner

Ifølge Docshop.com, er flere risikoer involvert med tannimplantater, inkludert integrasjon, infeksjoner og vevsskade, og plassering. Hvis et implantat ikke er integrert riktig, kan det føre til at pasienten ubehag, og implantatet kan løsne eller falle ut. Infeksjon og vevsskade kan oppstå når implantatet er plassert, men er en sjelden forekomst, ifølge Docshop.com. Ved plassering av implantater i den øvre kjeve når lomme hulrom lomme problemer kan oppstå, selv om disse problemer er lett løst gjennom kirurgi.

Om Wear & Korrosjon på tannimplantater

Om Wear & Korrosjon på tannimplantater


Et tannimplantat er en kunstig tann rot som en periodontist eller oral kirurg kan installere. Ifølge Consumer Guide to Dentistry, vil riktig munnhygiene og regelmessige kontroller bidra til å forhindre korrosjon og slitasje som kan forkorte levetiden til en protese tann.

Identifikasjon

Ifølge University of Iowa College of Dentistry, blir en liten diameter boret hull i benet i løpet av den manglende tannen, og en titanskrue er plassert i hullet. Innen tre til seks uker, vil titanskrue anker til kjevebeinet, og den kunstige tann er installert. The American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons rapporterer den totale suksessrate på tannimplantater er 95 prosent.

Betydning

Korrosjon er oppløsnings og slitasje av metall fremstilt ved elektromagnetisk fenomen og kan føre til komplikasjoner slik som toksiske reaksjoner eller svikt av implantatet. Ifølge indiske Journal of Dental Research, kan korrosjon også vesentlig redusere levetiden av implantatet, selv om det ikke i utgangspunktet mislykkes.

Spesielle hensyn

Brudd eller brekkasje av titanskrue er sjeldne, men kan også være forårsaket av slitasje i forbindelse med galvanisk - særlig akselerert - korrosjon. Ifølge International Journal of Elektrokjemisk Science, kan overdreven bruk av fluor fremme slitasje og korrosjon. Mens det er ingen idiotsikker måte en person kan eliminere korrosjon av et tannimplantat, med riktig munnhygiene og regelmessige kontroller, kan hun bidra til å forhindre det.

Ulemper til tannimplantater

Ulemper til tannimplantater


Et tannimplantat er en kunstig tann som er implantert i tannkjøttet ved hjelp av en metallskrue. Dental implantater er fast på plass, og de ser ut og føles som selve tennene. Implantater er gunstig for eldre mennesker som har mistet sine tenner eller personer som har tap av tenner på grunn av infeksjon eller tannkjøttsykdom. Pasienter trenger ikke å bekymre deg for at implantatene falle ut, i motsetning til proteser. Implantater er også mer motstandsdyktig mot skiftende, og prosedyren har en høy suksessrate. Imidlertid er det noen risiko og ulemper som er involvert i tillegg.

High Cost

Dental implantater er mye dyrere enn proteser eller broer. Avhengig av tilstanden i tannkjøttet og underliggende bein, eksisterende medisinske tilstander og antall tenner som er involvert, kan prosedyren koste titusenvis av dollar. De fleste forsikringsselskaper dekker ikke kostnadene for tannimplantater. Dette er en faktor uoverkommelige for de fleste.

Long Prosedyre

Dental implantater krever minst et par operasjoner og mange besøk til tannlegen. Fremgangsmåten innebærer å kutte åpen tannkjøttet, boring av et hull i benet under og deretter feste implantatet. Når implantatet er leget, har pasienten til å vente på at implantatet å bånd med beinet. Dette tar omtrent fire måneder for underkjeven og seks måneder for overkjeven. Etter denne perioden, sjekker tannlegen om bonding var vellykket. Hvis det ikke er det, må prosedyren gjentas. Etter vellykket binding og helbredelse, blir gummien utsettes på nytt, og en falsk tann er plassert over den. Hele prosessen kan ta nær et år. Smerte involvert i prosessen er også enorm, men pasientene kan velge for anestesi eller sedasjon.

Ikke egnet for alle

Dental implantater er ikke det perfekte valget for alle mennesker. Implantater krever sterke bein under tannkjøttet, som kan gi tilstrekkelig støtte. Personer som har bentap eller små bein kan trenge ytterligere kirurgi før du installerer et implantat. Barn og unge med utviklings bein eller tenner er ikke kvalifisert for prosedyren. Folk som røyker har økt risiko for å mislykkes og kan ikke være kvalifisert for tannimplantater.

Fare for svikt

Dental implantater har en høy suksessrate, men det er alltid en liten sjanse for komplikasjoner. Implantatet kan mislykkes å bånd med beinet, noe som fører til mer kirurgi. I sjeldne tilfeller kan prosedyren forårsake infeksjon i tannkjøttet og omkringliggende vev. Dersom implantater er plassert i den øvre kjeven, kan de forårsake sinus problemer. Til slutt, tannimplantater krever regelmessig rengjøring og omsorg. Pasienter må besøke tannlegen regelmessig, og unngå å sette stort trykk på implantatene.

Om komplikasjoner etter tann implantater

Tannimplantater ser akkurat ut som ekte tenner, og er permanent. De har flere fordeler i forhold til tradisjonelle proteser og broer, inkludert kosmetisk utseende, komfort og bekvemmelighet. De har også forhindre bentap og tannkjøttet trekker som vanligvis oppstår når tennene mangler. Men noen mennesker opplever betydelige komplikasjoner, slik at alle som vurderer tann implantater må velge en tannlege med en nesten perfekt registrering av suksess på dette området.

Identifikasjon

Tannimplantater begynne med en ankerbolt, vanligvis titan, som er kirurgisk innebygd i kjeven. Dette gjøres vanligvis under lokalbedøvelse, og etterpå, er en ventetid på opptil seks måneder kreves mens benet vokser rundt ankeret. Personen kan ha midlertidige proteser i denne tidsrammen. Deretter blir en titananslagsetter tilsatt, selv om noen ganger dette trinnet blir kombinert med den første. Til slutt blir en metallprotese med en keramisk dekk festet ved hjelp av skruer. Implantater kan erstatte en rekke av tenner og er permanente strukturer.

Typer

Den vanligste komplikasjonen fortsetter smerter, fra irriterende til ødeleggende. Dette kan ganske enkelt være et resultat av langsom helbredelse, typisk bare påvirker den ene siden av munn. Tannlegen kan gjelde bakteriedrepende løsninger og forskrive antibiotika for å hindre infeksjon eller utrydde en mild infeksjon, sammen med anti-inflammatoriske medisiner og reseptbelagte styrke analgetika om nødvendig.

Betydning

Mye mindre vanlig, kan operasjonen resultere i en lomme infeksjon, eller smerte kan være forårsaket av en mer alvorlig infeksjon i tannkjøttet eller ben. Smerte kan også være forårsaket av titan anker komprimere beinet, eller innlegget kan være for nær en nerve. I disse tilfellene, vanligvis tannlegen vil fjerne ankertangen og sett den senere, hvis det er mulig. Noen ganger en tannlege kutt den nerve som går gjennom kjevebenet, noe som kan føre til smerter og nummenhet. Smerten forsvinner vanligvis i løpet av relativt kort tid, men nummenhet kan ta flere måneder å gå bort, og kan også være permanent.

Effekter

Noen ganger kan en tann implantat forblir løs fordi beinet ikke vokser tett rundt det. I tillegg kan tannkjøttsykdom har ødelagt nok omliggende struktur som det er for lite bein for implantater til å håndtere stress av å tygge. Også, hvis en persons bite ikke er riktig justert, ekstra press kan plasseres på implantatet ved tygging, noe som kan føre til brudd.
I svært sjeldne tilfeller kan personen har en allergi mot titan.

Betraktninger

Tann implantater er nesten alltid mer komfortabel enn gebiss, men de krever flittig omsorg og renhold. Siden gummien ikke passe så tett rundt implantatet som det ville rundt en naturlig tann, er sjansen for inflammasjon er høyere enn vanlig. Den enkelte må også besøke en tannlege for profesjonelle rengjøringer flere ganger i året.

Forebygging / løsning

For å unngå komplikasjoner, bør arbeidet utføres av en spesialist - en prosthodontist, oral kirurg eller periodontist. Personen vurderer tann implantater bør gjøre forskning på hvor mye erfaring denne tannlegen har og prosentandel av vellykket utført arbeid, og om noen klager har blitt arkivert. Familien tannlege kan gi tips om hvordan du gjør dette, og kan arbeide med bestemte spesialister som er kjent for å være svært anerkjente.

Tann Implant Surgery & Komplikasjoner

Tann Implant Surgery & Komplikasjoner


Tann implantat kirurgi er en ofte brukt metode for å erstatte manglende tenner. I motsetning til en bro eller protese, er en vellykket tann permanent implantat. Det ser naturlig ut og fungerer akkurat som en ekte tann. Tann implantat kirurgi er gjort er mange stadier, og mens Mayo Clinic sier det er vanligvis vellykket, kan det ha visse komplikasjoner. Noen av dem kan korrigeres, men andre vil tvinge fjerning av implantatet.

Kirurgi

Ifølge Mayo Clinic, er tannimplantat kirurgi gjøres i flere etapper over en periode på 3-9 måneder eller lenger. Først borer tannlegen hull og setter inn et innlegg inn i kjevebenet. Hvis benet er for myk, kan hun også gjøre et bein pode. Dette er lov til å gro i flere måneder som kjevebenet vokser over innlegget, forankring i en prosess kalt osseointegrasjonen. Neste, er et anlegg plassert på innlegget slik tyggegummi kan vokse rundt det. Noen få uker senere den kunstige tann er plassert og implantatkirurgi er fullført.

Snittet Opening

En tannlege som utfører tann implantater som gjør et innsnitt i tannkjøttet, og borer et hull i benet for å plassere implantatet. Når dette er gjort, trekkes suturene han gummien sammen. Det gror vanligvis normalt, men Atlanta Dental Implantater sier at visse problemer kan føre til at snittet linjen for å åpne. Hvis blodstrømningen hemmes, kan vevet dør stedet for å vokse sammen igjen. Dette kan skje hvis tannlegen gjorde et bein pode og plassert for mye materiale i kjeven. Dette kan føre til at sting å være for trang, som begrenser blodtilførsel.

Bone Loss

Akkurat som pasienter med alvorlig tannkjøttsykdom kan miste bein og til slutt mister sine naturlige tenner, kan de med tannimplantater har det samme problemet. Folk som har hatt en tann implantat må øve god tannhygiene, tannpuss og tanntråd regelmessig. Hvis ikke, kan de bli betent tannkjøtt og problemet kan spre seg ned i benet. Hvis bein er tapt rundt implantatet, kan dette la den uten tilstrekkelig støtte. Ofte bentap kan behandles gjennom bein pode.

Avslag

Atlanta Dental Implantater sier at implanterte tennene kan bli avvist akkurat som alle andre type implantat eller transplantasjon. Du kan se dette som skjer når tannkjøttet og bein rundt implantasjonsstedet få hoven, rød og betent. Dette skjer fordi immunsystemet angriper bein og vev i området. Tann implantat vil miste støtte, og det vil løsne og bli smertefullt. Vanligvis må du ha den fjernet når dette skjer.

Failure

Tann implantater kan mislykkes hvis de blir utsatt for for mye press. Atlanta Dental Implantater sier det er faktisk innlegget som svikter. Som en person biter ned og utøver press, kan stillingen bli bøyd ut av form. Dette kan også skje med folk som kronisk skjærer tenner. Omsider innlegget kan bryte, noe som resulterer i total fiasko for tann implantatet.

Helserisiko av tannimplantater

Tannimplantater brukes som et alternativ til proteser eller broer når én eller flere tenner mangler. Plassere implantater involverer flere prosedyrer som utføres over mange måneder. Fremgangsmåtene blir vanligvis utført som en poliklinisk og anses å være kostbart. Som alle kirurgiske prosedyrer, bærer tannimplantat kirurgi risiko. De fleste av disse risikoene vurderes mindre. Over 900.000 tannimplantat prosedyrer utføres hvert år.

Risiko

Dental kirurgi er ansett som en trygg prosedyre med omtrent en 90 prosent suksessrate og få bivirkninger. Med noen kirurgiske prosedyren komplikasjoner er mulig. Infeksjon i benet eller snittområdet kan forekomme. En pasient kan ha en reaksjon på anestesi anvendes. Implantatet kan brekke eller løsne. Plassere et implantat for nær en nerve eller på en nerve kan være svært smertefullt. Hvis implantatet er å trykke på nerven, kan det føre til nummenhet eller prikking i tennene, lepper, hake eller tannkjøtt. Tissue skade kan oppstå i området rundt implantatet. Hvis implantatet stikker inn i en lomme hulrom, kan bihuleproblemer utvikle. I noen fremgangsmåter, betyr benet ikke smelte sammen med implantatet. I sjeldne tilfeller har kreft utviklet som svar på materialene som brukes i implantatet maskinvare.

Behandling Komplikasjoner

De fleste komplikasjoner som oppstår med denne prosedyren er lett å behandle. Hvis en infeksjon utvikler, er pasienten satt på en antibiotika. Broken implantater er erstattet med nye. Plassere implantatet i benet og tillate tilstrekkelig tid for heling i de faser av fremgangsmåten gjør implantatet mer stabil. En løs implantat kan vanligvis løses uten å fjerne det. Dersom et implantat er blitt plassert for nær en nerve eller lomme hulrom blir den fjernet. Når benet ikke smelte sammen med implantatet, er implantatet fjernet. Benet blir så renset og gitt et par måneder å helbrede før implantatet er erstattet. I de tilfeller som har utvikle kreft, ble implantatet fjernet, ytterligere operasjon var nødvendig for å fjerne svulsten, og kjemoterapi var nødvendig. Etter legens ordre og ta vare på tennene og tannkjøttet reduserer risikoen for noen komplikasjoner.

Betraktninger

Tannimplantat kirurgi er dyrt og vanligvis ikke dekkes av forsikringen. Tilstanden til kjevebeinet vil avgjøre om bein pode er nødvendig før implantat kirurgi kan gjøres.

Hvor lang tid tar det

Operasjonen gjøres i etapper for å tillate for healing og styrking av kjeven. Det tar vanligvis seks til ni måneder for ferdigstillelse og involverer flere prosedyrer.

Fordeler

Det er fordeler med tannimplantater i bridge eller proteser. Proteser kan være ubehagelig eller dårlig montering, og kan skli, lage støy og forårsake bentap. Tannbro kan skade omkringliggende tennene. Disse problemene er ikke møtt med tannimplantater.

Hva er farene ved tannimplantater?

Hva er farene ved tannimplantater?


Et tannimplantat er et metall innlegg, vanligvis laget av titan som erstatter en manglende eller skadet tann. En naturlig utseende og fungerer tann dekker metall innlegg. Ifølge Park Avenue Periodontal Association, implantater er vellykket i 90 til 95 prosent av tilfellene, men det er risiko og farer forbundet med prosedyren.

Risiko

Bakterier kan forurense implantatet som resulterer i en alvorlig infeksjon. Nerveskade forårsaket under implantatet kan føre til smerter, nummenhet og andre komplikasjoner. Sinus maxillaris kan bli skadet eller perforert under implantatet fører til pust og andre sinus-relaterte problemer. Noen tannimplantat pasienter opplever talevansker etter operasjonen også.

Betydning

Infeksjoner på implantasjonsstedet kan bli alvorlige hvis de spre seg til andre deler av munn og ansikt, men de vanligvis ikke blitt så alvorlig hvis fanget og behandles tidlig. Alvorlige infeksjoner kan føre til tap av implantatet. Skade på kjeve nerve kan føre til smerter og andre sensorisk svekkelse i kjeven området. Hvis skaden er alvorlig, kan nerveskader føre til talevansker og problemer med å spise. Hvis sinus maxillaris blir skadet eller punktert som følge av et tannimplantat, kan reparere være vanskelig og bihuleproblemer kan vedvare. Talevansker er vanligvis små og midlertidige, ifølge National Institutes of Health.

Funksjon

Bakterier som allerede finnes i kjeven og blir sluppet ut i implantasjonssted under inngrepet forårsaker de fleste infeksjoner. Nerveskader hos underkjevens nerve under tannimplantat kirurgi er relativt sjelden og er vanligvis forårsaket av kjevekirurg feilaktig håndtering av nerve eller unnlater å omgå det under implantat innsetting i ryggen av underkjeven. Sinus maxillaris er hul slik implantater plassert i de øvre jekslene kan presse opp i sinus hulrom og perforere sinus. Talevansker oppstår vanligvis hos pasienter som har vært mangler en tann eller tenner i lang tid og har tilpasset sin tale til det tomme området.

Forebygging / løsning

Infeksjoner er vanligvis forebygges ved å holde alt sterilt under tannimplantat kirurgi. Pasientene bør følge deres kirurgens instruksjonene nøye følge prosedyren for å minimere sjansen for smitte og søke be oppmerksomhet for eventuelle infeksjoner som utvikler. Skade på kjeve nerve kan ofte forebygges ved pasienter som gjennomgår røntgenstråler eller dental CAT skanner før prosedyren slik at kirurgen kan visualisere plasseringen av nerve og planlegge prosedyren deretter. Pasienter som trenger tannimplantater i de øvre jekslene kan unngå skader på sinus maxillaris ved å ha en sinus lift før implantatet. En sinus lift innebærer et bein pode blir plassert i nærheten av sinus å hindre implantatet punkterer det. Talevansker som følge av tannimplantater er vanligvis forbigående, og de fleste pasientene tilpasse seg på egenhånd. Alvorlige talevansker kan kreve hjelp av en logoped for å korrigere. Alle tannimplantat prosedyrer skal utføres av erfarne oral kirurger for å redusere risikoen for komplikasjoner.

Expert Insight

Ifølge National Institutes of Health, er det vanskelig å fastslå den eksakte suksess for tannimplantater på lang sikt fordi det er vanskelig å sammenligne ulike implantattyper og fordi urapportert problemer kan eksistere. Det er bevis samlet fra case-studier som tyder på at tannimplantater er effektive i fem til 10 år, og muligens lenger. Pasienter bør diskutere eventuelle spørsmål og bekymringer grundig med sine muntlige kirurger før de bestemmer seg for et tannimplantat som en løsning for en manglende tann.

Allergisk reaksjon på tannimplantater

Når tennene er tapt på grunn av forfall, infeksjon eller skade, de eneste tilgjengelige alternativene pleide å være en bro, protese eller forlate det tomt. Med bruk av tannimplantater, kan manglende tenner nå bli restaurert med protese implantater. Dental implantater er den mest ideelle metoden for å erstatte tenner. Implantater, laget av titan, er kirurgisk plassert i kjeven ved hjelp av en kirurg eller tannlegen for å erstatte de manglende tenner; men forskning viser at pasienter som kan ha følsomhet for titan bør være forsiktige.

Suksess Rate

Ifølge American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons, tannimplantater er vellykket i 95 prosent av plasseringer. Av de 5 prosent strykprosent, noen tilfeller mislykkes på grunn av ytre faktorer som for eksempel alvorlig tannkjøttsykdom som utviklet seg etter at implantatet ble plassert, eller tunge røykere, for hvem implantater tendens til å mislykkes. Pasienter med bentap vil måtte gjennomgå bein grafts for å bygge opp nok bein til å sikre et tannimplantat. Hvis det oppstår komplikasjoner fra pode, kan implantatet også mislykkes. En liten andel av disse mislykkede tilfellene er antatt å være et resultat av en tidligere ukjent allergi å titan i et lite antall pasienter.

Utbredelse av Titanium Allergy

Ifølge MELISA, en test som måler overfølsomhet for metaller, ca en i 30 mennesker er allergiske mot noen grad metaller som brukes i tannfyllings eller implantater. Av slike metaller, titan, som implantater er laget av, er ansett å være et biokompatibelt metall, noe som betyr at titan er kompatibel til å eksistere sammen med levende vev. Men fire prosent av pasientene som har blitt testet så langt viser en positiv reaksjon på å være allergisk mot titan.

Alle metaller som korroderer og frigjør ioniske partikler som binder til proteiner i kroppen. En pasient med en allergi mot titan er allergisk mot disse partiklene. Disse pasientene ville ha en allergisk reaksjon på tannimplantater, samt en rekke andre protetikk som alltid inkluderer titan. ADA (American Dental Association) anslår at prisene skal være så lav som 0,6 prosent av pasientene som får tannimplantater.

Vitenskapelige studier resultater

Dr. Kurt Mulle of Practice for Dermatology and Environmental Medicine i Tyskland gjorde en case-studie for å undersøke forekomsten av allergisk reaksjon på tannimplantater eller protetikk. Fagene i studien var 56 pasienter som hadde alvorlige til alvorlige bivirkninger av titan-baserte implantater. Femti-fire pasienter hadde tidligere vist noen allergisk reaksjon på titan gjennom patch testing (på huden). Når MELISA testen ble administrert til disse 56 pasientene var 37,5 prosent (21 pasienter) til å ha en positiv allergi titan, mens resten er tvetydige eller negativ reaksjon på titan, men å ha allergi mot andre metaller slik som nikkel. Med unntak av to pasienter som nektet fjerning av implantater, de resterende 54 viste fullstendig bedring innen to til seks måneder av implantatet fjerning.

Andre mulige allergier

Hvis titan allergi er ikke årsaken til tannimplantat svikt, deretter en annen studie ved Universitetet i Köln School of Oral og Dental Medicine i Tyskland oppdaget at pasienter kan være allergisk mot titan, vanadium, krom, kobolt, nikkel eller molybden. Disse er alle metaller som er involvert i selve implantatet selv, så vel som de øvelser og verktøy som brukes i det kirurgiske prosessen med å plassere implantatet. Denne studien viste at EIF (tidlig implantatsvikt) kan være forårsaket av en hvilken som helst av de andre metaller, med 27 av 34 pasienter som viser en allergi mot et av metallene. Men ingen av de 34 tilfeldige EIF pasientene i denne studien viste en allergi mot titan.

Titanium allergisymptomer

Titan anvendes i en slik rekke elementer nå, på grunn av dets biokompatibilitet, at det er vanskelig å unngå. Symptomer på allergi mot titan kan variere fra mild til alvorlig. En allergisk reaksjon er stort sett den kroppen forsøker å bekjempe partikler mener at det ikke skal være der, som i dette tilfellet betyr bekjempelse av nærværet av titan. Denne prosessen kan begynne en kjedereaksjon av symptomer, noe som inkluderer tegn på kronisk utmattelsessyndrom, utslett, generell smerte, betennelse, hevelse, manglende evne til å helbrede fra sår og infeksjoner.

Produkter som inneholder Titanium

Sammen med de fleste protetikk og alle tannimplantater, kan titan finnes i en myriade av andre elementer. Inkludert på dette enorme liste er solkrem, kosmetikk, tannkrem, maling, vitaminer, mange smykker elementer og selv i mat. Populære godteri som Skittles og M & Ms bruker titandioksid i belegget, referert til som E171 på etiketten.

Forsiktighetstiltak

Hvis du er tilbøyelig til å være allergisk mot metaller, kan en MELISA test før du mottar et implantat eliminere eventuelle bekymringer. Forskning til dags dato indikerer ikke at en allergisk reaksjon på titan kan være dødelig; men får en enkel test administreres før bruk av tannimplantater kan lindre eventuelle bekymringer du måtte ha.

Hvis du allerede har mottatt et tannimplantat og du får utslett eller andre alvorlige symptomer i løpet av måneder, inkludert følelsen konsekvent lei uavhengig av søvn, deretter et besøk til legen din er berettiget.

Tann Implant Komplikasjoner

Alle som har til å leve med manglende tenner vet at det er en smertefull situasjon å håndtere. Imidlertid kan denne situasjonen rettes opp ved bruk av tannimplantater.

Tannimplantater

Ifølge DocShop.com, har tannimplantater endret ansiktet av tannbehandling. Det beste alternativet i dag, er å få et fast tann. Disse tennene kan brukes akkurat som dine naturlige tenner. Ikke bare gjør disse tennene fungerer akkurat som naturlige tenner, de også se ut og føles som dine egne tenner.

Komplikasjoner

De fleste som har tannimplantater aldri oppleve noen form for komplikasjoner. Men noen ganger problemer oppstår. Noen problemer kan også være alvorlig.

Infeksjon

Etter du har fått implantater, bein og tannkjøtt som er rundt implantatet kan bli infisert. Ifølge AtlantaDentalImplants.com, dette skjer vanligvis når implantatet er først skrudd inn i beinet og kan korrigeres med antibiotika.

Avvisning og Implant Load

Kroppen din kan ikke akseptere implantatet, og deretter kan du prøve å kvitte seg med fremmedlegemet, ifølge AtlantaDentalImplants. Etter at implantatet er i, kan benene bli overbelastet på grunn av den bitende trykk. Du kan hjelpe dette ved å redusere trykket inntil benene er fullstendig helbredet.

Failure

Svikt skjer når metallet holder implantatet pauser. Dette skjer sjelden, men hvis det skjer, har implantatet som skal fjernes.

Bentap og Betennelse

Bentap kan skje naturlig; Dette er periodontal sykdom. Ifølge AtlantaDentalImplants.com, kan bentap begynne å skje rundt implantatet. For å forhindre dette, fortsette å ha regelmessige røntgenbilder av implantater tatt for å observere beinet rundt implantater.

Positivt og ulemper med tannimplantater

Dental implantater er en av de mest innovative teknikker for å bli utviklet i feltet av tannbehandling. De med manglende tenner ikke lenger å betale for flyttbare proteser eller lider av forlegenhet. De fleste mennesker er ikke i stand til å fortelle forskjellen mellom en naturlig tann og en som har blitt implantert. Selv om mange rave over resultatene av operasjonen, er det noen ned sider.

Hva er tannimplantater?

Dental implantater er individuelle, menneskeskapte tenner, vanligvis konstruert av porselen. Et lite titanstang festet til bunnen av tannen er implantert i pasientens kjeveben, og tjener som en rot eller et anker for å holde tannen på plass. Selv om den implanterte stang er permanent, vil den falske tann festet trenger å bli erstattet i løpet av en 10 til 15 år, på samme måte som en krone eller bro.

Pros av tannimplantater

Tannimplantater kan bidra til å gjenopprette et ungdommelig utseende. I de tilfeller hvor en tann er ekstrahert, tannimplantater også bidra til å holde den umiddelbare bein området fra krymper, holde deg fra å se eldre. For de som bare trenger en tann erstattet - når de tilstøtende tennene er i god stand - et implantat kan brukes i stedet for en bro, som består av tre kroner smeltet sammen. Dette kan forhindre ytterligere prosedyrer på tennene på hver side av utvinningsområdet. De fleste tannimplantater er svært naturlig utseende og føler seg bedre, spesielt når du spiser, i motsetning til proteser og broer.

Ulemper med tannimplantater

Dental implantater krever mange besøk til tannlegen. I tilfelle av en komplikasjon, kunne pasienten forvente regelmessige besøk i flere år. Som med alle operasjoner, kan tannimplantater være smertefullt, og tannlegen må kanskje foreskrive smertestillende medikamenter etter inngrepet. Suksessraten for tannimplantater er bra. Faktisk, er at suksessraten 95 prosent, men tannimplantater kan mislykkes. De som røyker, har ukontrollerte diabetes, eller andre helseplager kan ofte forvente en lavere suksessrate. Andre vanlige hendelser inkluderer infeksjoner og brekker av tannen selv. I sjeldne tilfeller har tannimplantater perforert sinus hulrom eller nerve.

Kostnaden for tannimplantater

For de som er på en fast inntekt, tannimplantater er betydelig dyrere enn gebiss, partials eller faste broer. Fordi prosedyren er ansett som en operasjon, og kan ofte kreve flere besøk, kan kostnadene variere fra $ 850 til $ 3500 per tann. Avhengig av din spesielle dental plan, implantat kirurgi kan eller ikke kan bli dekket.

Hvem kan utføre Dental Implant Surgery?

Foreløpig er tannimplantat kirurgi ikke anerkjent som en spesialitet av American Dental Association. Det finnes godkjente programmer som tilbyr opplæring på dette området for vanlige tannleger. Men oftere, er operasjonene som utføres av enten muntlig kirurger eller periodontists.

Postoperative Surgical Care for tannimplantater

Dental implantater erstatte tenner tapt fra skade, forråtnelse eller tannkjøttsykdom. Under tannimplantat prosedyren, plasserer en tannlege en titan innlegg inn i kjevebenet mens pasienten er nummen med lokalbedøvelse eller sove under sedasjon eller generell anestesi. Etter plassering av titan innleggene, plasserer tannlegen en kosmetisk restaurering som ser ut som en naturlig tann og holder seg på plass langsiktig. Etter tannimplantat kirurgi, følger retningslinjer omsorg fra tannlegen for å unngå komplikasjoner.

Dental Implant Ettervern

Hvis du vil være under sedasjon, planlegger å ha noen kjøre deg hjem etter tannimplantat kirurgi. Lokal anestesi slites av om tre eller fire timer etter inngrepet. Mens du fortsatt er nummen, unngå kraftig tygging og drikker varme drikker, slik at du ikke utilsiktet skade munnen eller tungen. Spis myk mat som yoghurt, suppe og pudding for de første dagene etter operasjonen.

Tannlegen vil plassere en kirurgisk dressing over implantasjonsstedet under operasjonen. La kirurgisk dressing på plass som anvist for ca to uker før din oppfølging avtale. Hvis du bruker gebiss, tannlege vil dirigere hvordan proteser bør brukes for de første ukene for å unngå å skyve på implantasjonsstedet.

Påfør en ispose eller pakke frosne erter til implantatet området for de første dagene etter tannimplantat kirurgi for å lindre hevelse. Ta over-the-counter smerte medisin eller smerte medisin legen har forskrevet som anvist og etter behov. Hvis du legen foreskriver antibiotika, ta alle av dem som anvist for å minimere risikoen for infeksjon. Prøv å spise litt myk mat før du tar medisin for å unngå magesyke.

Unngå skade på tannimplantat stedet for noen få uker. Ikke skyv implantatet med tungen din, plukke implantatet med en tannpirker eller børste implantatet området før klarert av tannlegen din. Fortsett å ta vare med hva du spiser, selv når du begynner å spise mer tørrstoff. For et par uker, vil du ikke være i stand til å spise veldig seig eller hard mat, som for eksempel tøff kjøtt eller ferskt brød. Unngå krydret eller syreholdig mat som chili eller appelsinjuice for de første ukene. Ikke drikk alkohol eller røyk i minst to uker etter tannimplantat kirurgi.

Din tannlege kan planlegge tre eller fire kontroller i det første året etter at tannimplantat kirurgi for å sjekke kjevebenet og passform og helse av implantatet. Etter det første året, se din lege for oppfølgingsbehandlinger, rengjorde og helsesjekk som anbefalt. Opprettholde din oral hygiene ved børsting og bruk av tanntråd regelmessig en gang klarert av tannlegen din.

Risikoen med tannimplantater

Risikoen med tannimplantater


Tannimplantater som en kunstig tann eller en permanent bro kan være nyttig for folk som mister noen av sine tenner på grunn av aldring eller skade og ikke ønsker proteser. De som ser på for å ha prosedyren burde vite, men at det er noen risiko forbundet med tannimplantater.

Flere operasjoner

Kirurgisk implantering av en tann eller bro vanligvis krever flere operasjoner som varer i timer, avhengig av implantatet. Prosedyren kan også bære store utgifter avhengig av personens forsikringsdekning.

Dårlig integrering

Implantatene kan ikke integrere riktig med kjevebenet eller de gjenværende tennene, noe som ville gjøre dem ubehagelig eller selv komme løs, krever en annen kirurgi, DocShop notater.

Infeksjon eller Skade på Mouth Tissue

Tannimplantater kan inflame tannkjøttet eller munnens bløtvev, som kan skade andre tenner, nærliggende blodkar eller bihulene.

Vanskelig Vedlikehold

Kunstige implantater er ikke akkurat det samme som naturlige tenner. Tannkjøttet er ikke så stramt rundt tannen, slik at du kan ha til å fokusere mer oppmerksomhet på rengjøring av området rundt implantatet for å holde tannkjøttet fra å bli betent. Du må kanskje også å besøke en tannlege mer enn to ganger i året.

Ekstra risikoer for visse grupper

Røykere står overfor en høyere risiko for komplikasjoner fra infeksjon og vevsskade, som gjør de med dårlig immunforsvar.

Komplikasjoner av demens patofysiologi

Komplikasjoner av demens patofysiologi


Demens er bred kategori av nevrologisk sykdom som oppstår uavhengig eller som en konsekvens av andre forhold. Alzheimers sykdom er en velkjent eksempel, men demens er også et vanlig symptom på HIV / AIDS, Huntingtons sykdom, alkoholisme, narkotikamisbruk, skjoldbrusk forhold og mange andre sykdommer. Komplikasjoner av demens er utbredt og påvirker alle aspekter av pasientens livsstil.

Symptomer

Den primære effekten av demens manipulere atferd og følelser, med mulighet for psykotisk pause. Erfaringene er dynamiske og således ikke alltid jevn nok til effektivt å diagnostisere. Behandlingen er ofte en kombinasjon av medikamentell behandling og ulike former for sosial rådgivning. Mange teorier eksisterer for å forklare hvorfor disse symptomene utvikler seg. Totalt sett mye fortsatt kan læres om patofysiologien av demens og omfanget av dens komplikasjoner.

Behavioral Disorder

Likely atferdsmessige symptomer fra demens inkluderer delirium, rastløshet og aggresjon. Disse komplikasjoner er ofte forårsaket av cerebral neuron funksjonsfeil, som manifesterer seg i en rekke sykdommer. Den naturlige aldringsprosessen endrer også nevronaktivitet, som kan direkte føre disse effekter av demens. Visse antikolinerge medisiner samhandle med signalstoffer som også fører til former for demens som kan være midlertidig.

Emosjonell Disorder

Ytterpunktene i emosjonell respons er karakteristisk for alle former for demens. Både positive og negative følelsesmessige tilstander kan presentere fra nevrologiske tilstander. Disse inkluderer apati, likegyldighet og mani. Depresjon er den hyppigst rapporterte syndrom assosiert demens og kan presentere som en langsiktig problem eller som en overgangstilstand. Dette symptomet er ofte de mest innvirkning på behandlingen, noe som fører til rask institusjonalisering i mange tilfeller.

Psykose

Delusional stater og ledsaget hallusinasjoner er intense komplikasjoner av demens og vanligvis responderer på behandling. Disse erfaringene er forårsaket av en feil i hjernens bearbeiding av følelsesmessig reaksjon. Når pasienten har en upassende følelsesmessig reaksjon på et miljø, fører denne forvirringen til uventede endringer i deres motivasjon. Vrangforestillinger som er til stede i hjernen forsøk på å forstå denne konflikt mellom dens reaksjon til den ytre verden.

Andre årsaker

I tillegg til nevrologisk sykdom, demens forbundet med visse omstendigheter ikke er relatert til sykdom. Utbredelsen av demens er forhøyet i områder med lav økonomisk status. Dette kan være på grunn av dårlig kosttilskudd standarder, som visse vitaminmangel føre til disse komplikasjonene. Overdreven institusjons er kjent for å føre til demens hos noen pasienter under behandling av andre tilstander. Lave standarder for omsorg hjemme eller på sykehus er også forbundet med dannelse av demens.

Komplikasjoner av en revet Hamstring

Komplikasjoner av en revet Hamstring


Du har sikkert sett virkningen av en revet hamstring muskler hvis du har sett en olympisk idrett som sprint eller sett som fotballspiller gikk ned i midten av feltet, selv om ingen andre var i nærheten. En avrevet hamstring er en plutselig skade som er ganske smertefullt og ødeleggende. Kort behandling er nødvendig for å forhindre komplikasjoner.

Komplett Tear

Når hamstring muskelen er helt revet over muskelen, vil utøveren gå ned til grunnen i sterke smerter. I tillegg til å være ute av stand til å bevege seg, er det indre blødninger på stedet av skaden. I noen tilfeller vil det indre blødninger hindre muskel fra begynnelsen helbredelsesprosessen. I stedet for healing, vil arrvev dannes. I tilfeller som dette, kan kirurgi være nødvendig å feste i hamstrings til kneet sene for å hindre permanent skade.

Muscle Rupture

En muskel brudd kan oppstå når det er en plutselig retningsendring. Denne typen skader kan oppstå i fotball, fotball og baseball. Når muskelen er revet i lengderetningen, vil blod strømme inn i muskelen kammeret, og det vil gjøre bevegelse umulig. Denne typen tåre kalles en distraksjon brudd, og det skjer fordi muskelen ikke har styrke til å gjøre hva som har blitt spurt om det.

Sene Utriving

I noen tilfeller vil hamstring rive og så vil senen som festes til bekkenet. Dette er langt mer vanlig enn når hamstring sene festet til skinnebenet tårer unna. Kirurgi kan være nødvendig med dette skader i tillegg. Først i hamstrings må trekkes tilbake på plass og arrvev må fjernes. Deretter senen må reattached til bekkenet med stifter eller svært sterke sting.

Komplikasjoner av hjernehinnebetennelse hos barn

Komplikasjoner av hjernehinnebetennelse hos barn


Hjernehinnebetennelse er infeksjon og hevelse i hjernehinnene (slimhinnen i hjernen og ryggmargen). Bakterier eller virus forårsaker hjernehinnebetennelse. Ubehandlet hjernehinnebetennelse hos barn (spesielt bakteriell meningitt) kan føre til alvorlige, livstruende og livsendrende komplikasjoner. Hensiktsmessig og rettidig behandling av hjernehinnebetennelse i stor grad kan redusere disse komplikasjonene.

Tidlige Komplikasjoner

Bakteriell meningitt kan forårsake høy feber, så høye som 103 grader F eller mer. Ubehandlet høy feber kan føre til anfall. Betennelse i hjernehinnene (foring av hjernen og ryggmargen) kan føre til alvorlig smerte og hodepine. Barnet kan utvikle lysskyhet hvor sterkt lys blir smertefullt for øynene. Nakke og rygg kan bli stive og smertefulle. Barnet med hjernehinnebetennelse kan bli kvalm og kaste opp. Mye oppkast kan føre til dehydrering.

Sepsis

Sepsis (blod-infeksjon) oppstår når bakterier eller virus spres fra hjernen eller ryggmargen, og kommer inn i blodet. Når barnet blir septisk, kan han oppleve lavt blodtrykk, redusert urinmengde, og multi-system organsvikt.

Økt ICP

Økt intrakranielt trykk (ICP) er økningen av trykket i hjernen. Skallen er stiv etter fontanels (myke flekker på babyens skalle) nær. Det skalle holder hjernen, blod og cerebral spinalvæske. Det er bare så mye plass. Når hjernen begynner å hovne opp på grunn av hjernehinnebetennelse, økes trykket, og kan føre til økt forvirring, slapphet, prosjektil oppkast (kraftig oppkast som kan lande på tvers av rommet), redusert hjertefrekvens, økt blodtrykk, redusert respirasjonsfrekvens og eventuell død.

Forsinket utvikling

En liten andel av disse barna som overlever hjernehinnebetennelse kan bli utviklingshemmede forsinket. Alvorlighetsgraden av forsinkelsen kan være alt fra en liten lærevansker til et barn som har blitt vegetative og krever total omsorg. Barn overlevende hjernehinnebetennelse kan også utvikle et anfall lidelse. De fleste anfallslidelser er vellykket behandlet med medisiner.

Amputasjon

Meningitt forårsaket av bakterien Nesseria meningitides (hjernehinnebetennelse) kan spre seg i hele kroppen via blodet (sepsis), og til slutt føre til alvorlige fartøyet og nerveskader på fingre, tær, armer, ben, ører, nese og andre deler av kroppen. Noen ganger skaden er så stor at den eneste behandlingen er amputasjon.

Død

En eller en kombinasjon av de mer alvorlige komplikasjoner kan føre til døden, med eller uten behandling. Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO), vil ca 5 til 10 prosent av de som blir smittet med hjernehinnebetennelse dø innen 24 til 48 timer etter symptomdebut vil dø. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), kan behandling av de vanligste typene av bakteriell meningitt med passende antibiotika redusere risikoen for død til mindre enn 15 prosent.

Diagnose og forebygging

Diagnose av en helsepersonell er basert på symptomer, og en spinalpunksjon hvor spinalvæske samles inn og analyseres. Meningitt, spesielt hjernehinnebetennelse, er behandlet som et medisinsk nødstilfelle. Pasientene er innlagt på sykehus og behandles med antibiotika. Vanlige intravenøs antibiotika er penicillin, ampicillin, vancomycin og ceftriaxone. Forebygging av hjernehinnebetennelse (en av de farligste) omfatter et en-dose vaksinering. Den meningokokkvaksine gir over 85 prosent beskyttelse. Gjør en vane av god håndvask. Ikke del mat, drikke, tannbørster eller noe annet som kan spre respiratoriske dråper.

Whipple prosedyre Komplikasjoner

I en fremgangsmåte Whipple, fjerner en kirurg en pasients hode bukspyttkjertelen, galleblæren, en del av gallegang og tolvfingertarmen (en del av tynntarmen). Noen pasienter har også en del av magen fjernet. Whipple prosedyrer brukes ved behandling av visse kreftformer, inkludert pankreatisk kreft, ved behandling av benigne tumorer som oppstår på bukspyttkjertelen hodet, og for kronisk betennelse i bukspyttkjertelen (pankreatitt).

Diabetes

Noen pasienter kan utvikle diabetes etter en Whipple prosedyre. Diabetes er en tilstand der kroppen ikke skikkelig produsere insulin for å regulere blodsukkeret. Dette kan skje etter en Whipple prosedyre fordi fjerning av pankreatisk vev kan føre til at kroppen for å frigjøre mindre insulin. Pasienter som allerede har diabetes kan oppleve en forverring av sin sykdom.

Bukspyttkjertel Fistel

Denne komplikasjon kan forekomme hvis sutur som festes de øvrige bukspyttkjertelen til tarmen ikke leges godt, noe som resulterer i bukspytt lekkasje. De fleste pasientene som opplever denne lekkasjen vil leges på egen hånd. Imidlertid kan et lite antall må ha en annen operasjon.

Magen Lammelse

Ifølge University of Southern California, om lag 25 prosent av pasienter som har en Whipple prosedyren kan oppleve mage lammelser. Denne komplikasjonen vanligvis blir bedre i fire til seks uker. Imidlertid kan pasienter trenger et materør for å oppnå nødvendige næringsstoffer, fordi de ikke vil være i stand til å tolerere en normal diett.

Malabsorpsjon

Malabsorpsjon oppstår når en pasient ikke absorbere næringsstoffer også. Fjerning av en del av bukspyttkjertelen reduserer også mengden av enzymer som pankreas kan produsere. Disse enzymer er nødvendig for riktig fordøyelsen. Pasienter som opplever denne komplikasjonen utvikler ofte fet, klumpete diaré. De kan finne lindring når de ble behandlet med orale bukspyttkjertelen enzym kosttilskudd på en langsiktig basis.

Vekttap

Mange pasienter som har en Whipple prosedyre erfaring vekttap og ofte mister 5 prosent til 10 prosent av deres totale kroppsvekt. Dette skjer fordi de er satt på en restriktiv diett etter operasjonen. De fleste pasienter merker at denne komplikasjonen stabiliserer seg raskt, og de ofte tilbake til sin normale vekt når de er i stand til å spise relativt regelmessige måltider igjen.

Kronisk bihulebetennelse Komplikasjoner

Smerter og press i sinus hulrom er kroppens reaksjon på et irritasjonsmoment i nesegangene. Kroppen produserer overflødig slim for å skylle ut bihulene, som kan forringe hulrom 'evner til å renne. Sikkerhetskopierte bihulene føre til symptomer på bihuleproblemer. Når blokkeringer eksistere for lenge i bihulene, bakterier og virus kan blomstre og forårsake en bihulebetennelse, kalt sinusitt

Effekter

Kronisk bihulebetennelse er definert som en bihulebetennelse som henger i åtte uker eller mer, eller som går igjen mer enn fire ganger i året, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på en bihulebetennelse er ubehagelig og kan svekke funksjonen. Pasientene føler verkende og press i hodet rundt nesen, ører og kinn. Lider er ofte sliten, har dårlig ånde og problemer med å sove, og rapportere en senket følelse av smak og lukt. Bihulebetennelse kan også spre seg til ørene og skape blokkering der.

Misforståelse

Ikke alle tilfeller av bihulebetennelse er kronisk. De fleste mennesker lider av akutt bihulebetennelse, som varer mye kortere enn kroniske infeksjoner. Bihuleproblemer kan også være forårsaket av faktorer som allergi, forkjølelse eller influensa, og kan behandles med en endring i livsstil eller enkel tid for kroppen å bekjempe sykdommen. Kronisk bihulebetennelse kan også være forårsaket av nasal svulster, en merkelig septum eller nylig traume til bein i ansiktet og hodeskallen.

Betydning

Hyppige bihulebetennelse kan ha en varig innvirkning på helsen din, ifølge Web MD. Kronisk bihulebetennelse kan forverre astmaanfall. Hjernehinnebetennelse er en alvorlig komplikasjon til kronisk bihulebetennelse. Blokkering av bihulene i øynene kan føre til synsproblemer. Kroniske hindringer i bihulene kan også begrense strømmen av blod, noe som øker risikoen for klumper, aneurismer og hjerneslag. Blokkering i ørene kan føre til kroniske ørebetennelser og skade på øregangen og hørsel.

Betraktninger

Komplikasjoner av kronisk bihulebetennelse har alvorlige faresignaler. The Mayo Clinic og Web MD liste flere klare advarsler om å se opp for. Hvis du oppdager en av disse symptomene, kontakt lege med en gang. Hodepine, feber og hevelse i pannen er tegn på en alvorlig komplikasjon, men det er vanligvis mer vanlig hos barn. Øyeinfeksjoner kan oppstå fra kronisk bihulebetennelse, og kan påvises fra hovne eller sagging øyelokkene stede med feber og hodepine. Disse øyeinfeksjoner kan føre til permanent skade eller blindhet. Utvidet pupill eller faste stirrer i tillegg til øye hevelse kan tyde på blodpropp. Beslag og problemer med å se eller konsentrere kan også indikere en alvorlig infeksjon og kan føre til koma eller død hvis ubehandlet.

Forebygging / løsning

Ifølge Mayo Clinic, allergener, kan forurensing og bakterier forårsake akutt bihulebetennelse å bli kroniske hvis de ikke er skikkelig eliminert fra din livsstil. Kronisk bihulebetennelse kan diagnostiseres gjennom en enkel legebesøk, eller røntgenstråler eller CAT skanninger av sinus hulrom. Kirurgi er noen ganger nødvendig for å tillate bihulene å renne riktig. Hjem rettsmidler for eksempel over-the-counter decongestants og antihistaminer kan lindre symptomer, som kan nasal vanning og bruk av luftfuktere.

Hiatushernie Komplikasjoner

Hiatushernie Komplikasjoner


Innenfor din brysthulen er et skille mellom magen og mellomgulvet. Gjennom membranen er en liten åpning kalt hiatus. Spiserøret går gjennom magen ved hjelp av hiatus. En hiatal brokk er en abnormitet i hvilken del av din øvre del av magen stikker inn i åpningen av mellomgulvet der spiserøret møter magen. I mange tilfeller en hiatal brokk kan aldri være en årsak til bekymring. Men hvis en hiatal brokk blir stor, kan komplikasjoner oppstå.

GERD

En komplikasjon du være kanskje møtt med er GERD. Gastroøsofageal reflukssykdom kan være et resultat av en stor hiatal brokk. Nederst i spiserøret er et band av muskel kjent som esophageal sphincter. Når du svelger mat eller væske, mellomgulvet og lavere esophageal sphincter slappe av seg selv for å tillate mat og væske kan passere. Når du ikke svelge, vil mellomgulvet legge press på lukkemuskelen for å holde den fra å åpnes.

GERD Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, når du har en hiatal brokk, stiger sphincter ovenfor mellomgulvet. Dette fører til at lukkemuskelen til å åpne til feil tid og magesyre kan strømme tilbake i spiserøret. Du kan lide av alvorlig halsbrann som følge av brokk den delen av magen blir et reservoar for magesyre. Du kan også utvikle arrdannelse og betennelse i spiserøret og sjeldne tilstander som Barretts spiserør og spiserørskreft.

Barret øsofagus

Barretts øsofagus er en tilstand som oppstår når vevet fôr innenfor spiserøret er erstattet med vev som er mye som slimhinnen i tarmen. Celler som finnes i tarmen vil begynne å danne i spiserøret, noe som skaper dette nye fôr. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, er bare 1 prosent av amerikanerne plaget med sykdommen. Menn er også mer sannsynlig å bli diagnostisert med tilstanden.

Andre komplikasjoner

Når en brokk blir for stor, kan det brokk skape ekstra press på lungene eller pessar. Ifølge Mayo Clinic, når en del av magen begynner å stikke inn i brysthulen, kan en del av magesekken blir vridd. Som et resultat, vil resten av magen mister blodstrøm. Du vil da oppleve alvorlige brystsmerter, og har problemer med å svelge. Store hiatal brokk kan også føre til lesjoner i magen som kan forårsake blødninger. På grunn av blødning i magen, kan du utvikle anemi.

Livsstilstiltak

Visse aktiviteter innen ditt liv kan forverre en hiatal brokk. Ved å minimere disse aktivitetene, kan du bidra til å lette eventuelle symptomer du kan oppleve. Når du spiser store måltider, kan du presse magen inn i brystet ditt. Spise mindre måltider kan ta presset bort fra magen. Hold deg unna utløse mat, for eksempel krydret mat, fet mat, koffein, alkohol, sjokolade og sitrusfrukter. Hvis du er en røyker, prøv å slutte. Når du røyker, er det mer sannsynlig at lider av acid reflux.

Komplikasjoner av forstørret prostata

En forstørret prostata er en medisinsk tilstand som rammer menn. Ifølge Cure Research, om lag ni prosent av menn over en alder av tretti utvikle en forstørret prostata, og dette tallet stiger som menn alder, med omtrent femti prosent av menn over seksti år opplever en forstørret prostata. Den eksakte årsaken til denne tilstanden har ennå ikke bestemt, men leger ved Mayo Clinic mener at aldersrelaterte hormonelle endringer spille en rolle. Prostataforstørrelse kan føre til komplikasjoner. Disse komplikasjoner forekommer oftere hos menn som ikke har blitt diagnostisert og i de som ikke blir behandlet for denne tilstanden.

Hyppig vannlating

Hyppig vannlating er en forstørret prostata komplikasjon oppleves av ca 63 prosent av pasientene, ifølge forstørret prostata Cure. Denne komplikasjonen fører til at pasienten urinere mye oftere enn normalt. Denne hyppig behov for å urinere ofte forstyrrer søvnen fordi dette problemet er ofte mer plagsomt om natten.

Urin haster

Ifølge forstørret prostata Cure, til om lag 18 prosent av menn med en forstørret prostata erfaring urin haster, eller behovet urinere umiddelbart. Hvis de ikke er i stand til umiddelbart å late vannet, kan de gjøre det uvilkårlig før de er i stand til å gjøre det til et toalett.

Svak Stream

Ifølge forstørret prostata Cure, vil om lag 18 prosent av menn med en forstørret prostata oppleve en svak urinstrålen. Denne komplikasjon resulterer ofte i blæren ikke tømmes helt. Det kan også føre til at pasienten trenger å urinere flere tid før blæren hans er helt tom. Ifølge forstørret prostata Cure, vil om lag 23 prosent av menn med en forstørret prostata må forsøke å urinere flere ganger før de føler at deres blæren er helt tom.

Urinretensjon

Urinretensjon er en komplikasjon av en forstørret prostata som rammer om lag 13 prosent av pasientene i henhold til forstørret prostata Cure. Denne komplikasjonen fører til menn å ha problemer med vannlating. Fordi forstørret prostata blokkerer urinstrøm, vil de ofte føler at blæren er full, men de kan ikke urinere.

Akutt urinretensjon

Ifølge Consumer Health Reports vil omtrent 1 til 2 prosent av menn opplever akutt urinretensjon som en komplikasjon av en forstørret prostata. Denne tilstanden er definert som en plutselig manglende evne til å urinere på grunn av en blokkering. Dette forstørret prostata komplikasjon er smertefullt og ubehagelig for pasientene, og ifølge Consumer Health Reports, regnes det som et medisinsk nødstilfelle. De som opplever dette problemet vil ha et kateter settes inn i blæren slik at deres urin kan dreneres, og de blir nødt til å overnatte på sykehuset i noen dager før denne komplikasjonen er behandlet. De fleste pasienter som opplever akutt urinretensjon må gjennomgå kirurgi for å ha sin blokkering fjernet. Risikoen for å utvikle denne komplikasjonen stiger som menn alder.