Digidexo.com

Hva er forebygging av hypertensjon?

Hypertensjon er et annet ord for høyt blodtrykk. Hypertensjon oppstår når de minste blod-bære fartøy i kroppen (arterioler) krympe, eller innsnevre. Denne reduksjonen tvinger hjertet til å jobbe hardere for å få blodet til å strømme gjennom kroppen. Om lov til å utvikle - og hvis den forblir ubehandlet - høyt blodtrykk kan skade vitale organer, inkludert hjertet, hjernen, nyrer og øyne. Det er fremgangsmåten folk kan ta for å forhindre eller stoppe, hypertensjon fra utviklingsland.

Betydning

Høyt blodtrykk er en epidemi. Det påvirker en i tre amerikanere. Folk 65 år eller eldre har en 90 prosent sjanse for å utvikle sykdommen. Afrikansk-amerikanere har høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk enn noen annen rase eller etnisk gruppe.

Forebygging / løsning

Hvem som helst kan utvikle høyt blodtrykk, men US Department of Health and Human Services stater, "Hypertensjon kan nesten alltid unngås" ved å følge et sunt leve rutine.

Diet

Fedme er direkte knyttet til utvikling av høyt blodtrykk, så opprettholde en sunn vekt ved å spise sunn mat er avgjørende for å forebygge høyt blodtrykk. Et sunt kosthold er en som er avhengig tungt på frukt, grønnsaker og korn og har en lav konsentrasjon av animalsk fett. Dietter høy i salt har vist negativ innvirkning på blodtrykket, bør så daglige saltinntaket begrenses til mellom 1500 og 2400 milligram.

Mens en liten mengde alkohol - en til to drinker om dagen - faktisk kan senke blodtrykket, drikker mer enn det kan faktisk øke blodtrykket. Dessuten kan koffein midlertidig øke blodtrykket. Så koffeinholdige drikker som kaffe og te bør begrenses til en eller to kopper om dagen.

Trening

En annen taktikk i kampen mot både fedme og høyt blodtrykk er daglig mosjon. Aktiviteten trenger ikke å være noe som rocker leddene, selv gå 30 minutter om dagen vil bidra til å holde blodtrykket og vekten i sjakk.

Medisinering

Holde andre sykdommer under kontroll er et viktig skritt i å forebygge høyt blodtrykk. For eksempel personer med diabetes har høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk, noe som betyr å ta de nødvendige medisiner for å kontrollere blodsukkeret vil en også beskytte mot høyt blodtrykk.

Tobakk

Røyking skader arteriene og kan forårsake blodtrykket til å holde seg høy så lenge som en time etter røyking. Det betyr at en kjede røyker kan ha høyt blodtrykk hele dagen.

Betraktninger

Hypertensjon er kjent som silent killer fordi folk flest har ingen symptomer på sykdommen. En person kan føle seg fine, men høyt blodtrykk kan være å gjøre dem sårbare for hjerteinfarkt, slag eller nyresykdom. The American Heart Association sier en persons blodtrykk regnes som normal hvis den er under 120 over 80. Den eneste måten å vite om blodtrykket er normalt er å ha den sjekket av en helse-omsorg utøveren.