Digidexo.com

Typer av Lupus sykdom

Lupus er en kronisk, autoimmun sykdom som fører til at kroppens immunsystem til feil og angripe normale celler. Lupus påvirker om lag 1,5 millioner amerikanere, og om lag 90 prosent av lupus pasienter er kvinner. Lær mer om de vanligste typene av sykdommen lupus her.

Systemisk lupus erythematosus

Systemisk lupus erythematosus (SLE) er den mest vanlige og alvorlige type lupus. Systemisk lupus kan forårsake pulmonal hypertensjon, eller høyt blodtrykk i lungene, samt betennelse i nyrene, nervesystemet og hjernen.

Kutan lupus erythematosus

Kutan lupus erythematosus (CLE) vanligvis påvirker huden, forårsaker en skjellende, rød, hevet utslett. En vanlig utslett med CLE er "butterfly utslett", som er spredt over kinnene og over neseryggen.

Legemiddelutløst lupus erythematosus

Drug-induced lupus er utløst av en reaksjon på visse reseptbelagte legemidler, spesielt anti-anfall, hypertensjon og akne medisiner. Symptomer vanligvis forsvinne innen seks måneder å stoppe medisinering, og vanligvis inkluderer feber, utslett og betennelse i sac rundt hjertet.

Neonatal Lupus

Neonatal lupus er en sjelden type lupus som forekommer blant barn født av mødre som lider av tilstanden. Symptomene vanligvis forsvinner i løpet av noen måneder, og omfatter lavt antall blodlegemer, utslett og problemer med leveren.

Årsaker

Mens den eksakte årsaken lupus er ukjent, forskere tror mulige faktorer inkluderer genetikk, hormoner, rase, stress og infeksjoner.

Medisiner

Lupus behandling varierer i henhold til hvilken type lupus og alvorlighetsgraden av symptomene. Typiske medisiner som brukes til å behandle lupus inkluderer anti-inflammatorisk, bruk av kortikosteroider, antimalaria, antikoagulantia og immundempende medisiner.