Digidexo.com

Soy Tillegg for overgangsalder

Med overgangsalderen en mengde uvanlige, plagsomme og rett og slett ubehagelige symptomer kan oppstå. Hetetokter, søvnløshet, vektøkning, tretthet, hodepine og raske hjerteslag kan forekomme. Selv om de fleste symptomene falmer og passere uten behov for noen medisinsk hjelp eller alternativ behandling, har noen kvinner funnet lindring og fordeler ved å ta soya.

Hetetokter

En studie av Bowman Gray School of Medicine i North Carolina fant at kvinner som tar phytoestrogen soya kosttilskudd hadde en 50 prosent reduksjon i hetetokter, en stor klage av kvinner under overgangsalder år.

Naturlig alternativ

Mange kvinner slår til soya i overgangsalderen fordi det er et naturlig alternativ til hormon erstatning. Soya er andre fordeler, slik som å fremme sterke bein og et sunt hjerte, også gjør det til et ideelt valg for denne gruppen kvinner.

Forebygging / løsning

Soya er mest gunstig som et forebyggende tiltak mot hetetokter og andre menopause symptomer snarere enn en kur. I Japan, hvor soya er fortært på en daglig basis, det er ikke engang et ord for hetetokter. Bare en tredjedel av japanske kvinner rapporterer eventuelle menopausale symptomer.

Isoflavins

Soya inneholder isoflavoner. De kan avgi østrogen-lignende fordeler for kroppen. Fordi soya kan etterligne østrogen det kan bidra til å redusere hetetokter, tørr skjede, bentap, forbedre blodtrykket, redusere risikoen for kreft og diabetes og forbedre kolesterolet.

Redusert risiko for osteoporose

Osteoporose International publiserte en studie av soya protein inntak av japanske kvinner og bentetthet. Resultatene viser en korrelasjon til høyere bentetthet og soya inntak. Osteoporose risikoen øker med overgangsalder og soya kan hjelpe avverge den ødeleggende sykdommen.

Betraktninger

Mange kvinner opplever depresjon sammen med nattesvette og hetetokter i overgangsalderen, men likevel ikke ønsker å ta hormon erstatninger. Soya er en alternativ behandling som kan gjøre hele kroppen god stund lindre noen av disse ubehag.