Digidexo.com

En profesjonell bokser Diet

En profesjonell bokser Diet


Hvis du er interessert i å ta opp boksing, eller ønsker å vite hvordan din favoritt boksere holde seg i form, er det best å lære om de viktige elementene som utgjør en profesjonell bokser kosthold. Matvarer som er rike på vitaminer og mineraler holde en bokser utholdenhet opp og vil bygge muskelmasse, noe som gir bedre ytelse i ringen.

Karbohydrater

Siden boksing krever idrettsutøvere å utøve en betydelig mengde energi i løpet av kort tid, bør profesjonelle boksere inkludere komplekse karbohydrater i sitt daglige kosthold. Foods i denne kategorien omfatter hele hvete brød og pasta, samt yams, havregryn og bønner. Siden karbohydrater gir mest energi for boksere, er det viktig for bokseren til å spise mer komplekse karbohydrater enn noen annen mat.

Protein

Protein tjener til å beskytte og gjenopprette kroppens muskler, noe som er grunnen til at matvarer som er rike på protein er nødvendig for boksere. Matvarer som inneholder protein også gir kroppen med ekstra energi, slik at energi ikke må tas fra musklene. Egg, kylling og oksekjøtt er alle matvarer i protein kategori, og bør omfatte om lag 40 prosent av en profesjonell bokser kosthold. Boksere ofte drikker protein shakes, men de fleste av de rister bør forbrukes under treningsøktene, eller umiddelbart etter trening.

Fett

Det er viktig for boksere ikke å forbruke for mye fett, da dette kan føre til uønsket vektøkning. Imidlertid er sunt fett som trengs for at de indre organene til å fungere skikkelig. Omega-3 og omega-6 fettsyrer er nødvendig for produksjonen av prostaglandiner, som er hormoner som holder kroppen fungerer som den skal. Fet fisk som laks og tunfisk gi kroppen med riktig type fett. Andre matvarer som oliven, valnøtter og avokado inneholder også monosaturated fett som absorberer vitaminer som kroppen trenger for energi og utvikling.

Vann

Bor hydrert under trening og kamper er avgjørende for en bokser. Vann holder musklene fra å bli trøtt, og hjelper bokseren til å opprettholde de riktige energinivået mens i ringen. Det er nødvendig for boksere å inkludere 8 til 10 glass i sitt daglige kosthold. Vannforbruket bør økes i løpet av en kamp.

Hva om ikke å spise

Selv om en profesjonell bokser kosthold bør være noe variert, er det noen matvarer som utøveren bør unngå. Disse inkluderer bearbeidede matvarer, så vel som næringsmidler som er blitt frityrstekt. Rask mat bør også unngås, og snacks og drikkevarer som har en høy mengde sukker, for eksempel bakevarer eller brus, bør ikke inngå i bokseren kosthold. Disse matvarer lavere energinivå og kan føre til vektøkning og tregere ytelse.