Digidexo.com

NO2 Supplement bivirkninger

NO2 kosttilskudd hevder å øke produksjonen av nitrogenoksid i blodet. Nitrogenoksid er en gass som spiller en viktig rolle i funksjon av det kardiovaskulære systemet. Siden oppdagelsen av denne rollen, har nitrogenoksid blitt forfremmet for kardiovaskulær helse. Kosttilskudd selskaper markeds nitrogenoksid som en treningsøkt booster. Det er bivirkninger og kontraindikasjoner for bruken.

Hva er nitrogenoksid?

Nitrogenoksyd, en gassformig molekyl som virker som en vasodilator, spiller en rolle i signalisering av det kardiovaskulære system. Når sluppet ut i blodet, fører det til at blodårene til å slappe av og utvide seg. Den styrer dermed blodtrykk, øker blodstrømmen under trening eller redusere det under søvn. Hvis kroppen ikke produserer nok nitrogenoksid, hjertet sliter med å pumpe blod. Dessuten kan mangelen av nitrogenoksid i blodet forårsake vaskulær skade og inflammasjon.

Medisinske fordeler

I 1998, Louis J. Ignarro, MD, co-delte Nobelprisen i medisin for sitt arbeid i å oppdage signale funksjoner av nitrogenoksid. Hans bok "NO More Heart Disease" skisserer forslag til medisinske fordelene ved å øke nitrogenoksid produksjon. Disse fordelene omfatter forebygging av blodpropp å redusere sannsynligheten for slag, den nedadgående regulering av blodtrykk for å minske hjertestans og øke den generelle helsen til kardiovaskulære systemet ved å redusere plakk og gjør arterielle og vein vegger sunnere. For å øke produksjonen av nitrogenoksid, foreslår Ignarro ta daglige mengder av aminosyrene arginin og citrulline.

Oppdagelsen av nitrogenoksid rolle i sirkulasjonssystemet førte til utviklingen av Viagra, og noen forskere har anbefalt at økt nitrogenoksid vil styrke seksuell helse.

Nitrogenoksid kosttilskudd

Mange ernæringsmessige selskapene produserer kosttilskudd som mål å øke produksjonen av nitrogenoksid. Disse produktene bruke kombinasjoner av aminosyrer citrullin og arginin for å øke cellulær produksjon av nitrogenoksid. Sistnevnte er giftig å puste og for ustabil til å svelges. Supplement beslutningstakere hevder at vaso-utvidelseskatetre effekter av nitrogenoksid vil slå ut i økt blodtilførsel til musklene under trening. Større blodstrøm vil tillate større transport av oksygen og næringsstoffer inn i musklene, og vil ta bort giftige biprodukter av øvelsen raskere. Supplement beslutningstakere hevder at disse fordelene vil tillate brukere å trene lengre og på større intensitet, og dermed fremme raskere styrke, muskel og muskel-utholdenhet gevinster.

Bivirkninger

Vasodilatorer kan forårsake et plutselig fall i blodtrykket. Mulige bivirkninger av noe vasodilator omfatter svimmelhet, hodepine, kvalme, væskeretensjon, takykardi (rask hjerterytme) og hudutslett.
I en 2004 studie utført ved Baylor University Trening og Sport Nutrition Laboratory og publisert i The Sports Nutrition omtale Journal, vektløfting tok 4 g arginin alfaketoglutarat - funnet i kosttilskudd - i åtte uker. De viste ingen signifikante bivirkninger. Fagene også rapportert at tilskudd ikke negativt påvirke humøret, libido eller sove.
Mange nitrogenoksid kosttilskudd inneholder også koffein, noe som kan føre til nervøsitet, rask hjerterytme, og søvnløshet.

Kontra

De som lider av herpes simplex kan være lurt å unngå å ta kosttilskudd utviklet for å øke nitrogenoksid. Den arginin har vært knyttet til økt utbrudd.