Digidexo.com

Sykdommer forårsaket av luftforurensning

Sykdommer forårsaket av luftforurensning


Luftforurensning er en topp bekymring blant miljøvernere og naturvernere. Hundrevis av lover er rettet mot å redusere luftforurensning og minimere dens effekter, og naturmedisinere har skapt en rekke avgiftning og rensing løsninger for å helbrede kroppen mot skader forårsaket av luftforurensning. Leger og forskere har avdekket flere sykdommer som synes å være forårsaket av, eller i det minste forverret av, luftforurensning, inkludert astma, kronisk obstruktiv lungesykdom og emfysem.

Astma

Luftforurensninger er en utløser for og en av de kjente årsaker til astma. For folk som allerede lider av astma angrep, kan luftforurensning forverre deres tilstand og utløse angrep. I tillegg, ellers friske mennesker kan utvikle astma etter år som bor eller arbeider i et område med kraftig luftforurensning. Denne type astma er kjent som "yrkesastma", som det er et resultat av å jobbe i en spesielt forurenset område.

Kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en tilstand som er forbundet med hyppige lungebetennelse og infeksjoner som bronkitt og lungebetennelse. Røyking er den viktigste årsaken til kols, men langvarig eksponering for kraftig luftforurensning kan føre til at sykdommen også.

Emfysem

Emfysem er ofte forbundet med røyking og forårsaker så mye som 80 prosent av tilfellene, men luftforurensning og arbeidsplass luftforurensning også føre til emfysem. Forurensninger i luft eller røyk akkumuleres i lungene og skade slim som holder lungene rent og sunt, som fører til inflammasjon, infeksjon og blokkering.

Lung Cancer

Luftforurensning er en bidragsyter til lungekreft, spesielt hos personer som vokste opp i områder med betydelig luftforurensning, som eksponering forurensning under utviklings år kan ha en betydelig innvirkning på lungene. Akkumulering av små partikler fra luft i lungene kan føre til kreftvekst, og luftforurensningen er blitt bestemt til å øke risikoen for lungekreft så mye som passiv røyking.

Hjertesykdom

Luftforurensninger har vist seg å være en faktor i utviklingen av alle hjerte sykdommer, inkludert hjerteanfall og slag. Passiv røyking har vist seg å øke forekomsten av hjertesykdommer og karbonmonoksyd og nitrogendioksid er også bidragsytere. Luftforurensninger er blitt vist å forårsake hjertesykdommer som luftforurensning inn i lungene og siver inn i blodkarene, som produserer en inflammatorisk respons og øke hjertefrekvensen.