Digidexo.com

Tidlig HIV Tegn og symptomer

HIV (humant immunsviktvirus), mye som navnet antyder, er et virus som angriper lymfocytter som er en sentral del av kroppens immunrespons. Uten sunt fungerende immunceller, er kroppen din stadig ute av stand til å bekjempe andre infeksjoner, som er det som gjør HIV så virulente og derfor dødelig. Fordi den første fasen av HIV-infeksjon er ofte uten symptomer, er det viktig å være årvåken om din helse etter mulig eksponering for viruset.

Eksponering

Eksponering for HIV involverer en utveksling av andre enn spytt, tårer eller urin, som alle inneholder for få viruspartikler for å utløse en infeksjon kroppsvæsker, og HIV er også blitt funnet i svette, oppkast eller avføring. Imidlertid, hvis noen av disse væsker inneholder blod, er det en risiko for overføring. Seksuelle væske og blod både inneholde HIV i en slik mengde at overføring er mulig. HIV må inn i blodet, og kan gjøre det på mange måter, blant annet ubeskyttet vaginalt eller analt samleie (og noen ganger oral samleie), deling av sprøyter, under fødsel eller mens du ammer, og transfusjon og orgel mottakelse, selv om takket være bedre praksis i helse vesenet feltet i USA, har tilfeller av smitte gjennom de to siste banene i hovedsak er eliminert. Fordi den første fasen av HIV-infeksjon er enten asymptomatisk eller så mye som influensa at mange pasienter ikke søker medisinsk behandling etter første infeksjon, er det viktig å bli testet for HIV omtrent en måned etter mulig eksponering og igjen tre måneder etter mulig eksponering, som det kan ta lang tid å utvikle detekterbare antistoffer mot HIV-viruset.

Første etappe Infeksjon

HIV-infeksjon begynner med at en høy virus telling i perifert blod. Serokonvertering er den prosess ved hvilken kroppen begynner å angripe virus, og detekterbare antistoffer mot viruset (de partikler som brukes til å teste for virus) utvikle seg i løpet av denne tiden. De eneste symptomene på dette tidspunktet er influensalignende, og så hvis du tror du har blitt utsatt for og utvikle influensa i løpet av neste måned, bør du søke behandling og be om en HIV-test, som det er mulig å smitte andre selv på dette tidlig stadium.

Influensalignende symptomer

Symptomer på HIV-infeksjon likne infeksjon med influensa virus, influensa. Ifølge flufacts.com, disse inkluderer: feber, hodepine, muskelsmerter, frysninger, tretthet, tørr hoste, rennende nese og en urolig mage. Husk, hvis du tror du har blitt utsatt for HIV og utvikle disse symptomene innen den påfølgende måneden, bør du søke lege og be om en HIV-test.

Asymptomatisk infeksjon

I løpet av en svært lang periode etter primærinfeksjon, er det ingen symptomer (asymptomatisk scenen). I løpet av denne tid, er kroppen i stand til å holde infeksjonen i sjakk ved å erstatte skadede T-celler (lymfocytter som er det primære målet for HIV-virus). Denne fasen kan vare opp til 10 år eller lengre, og er den tiden hvor mange smittede personer infisere andre mennesker, så det er liten grunn til å mistenke infeksjon. Husk: Du kan ikke fortelle bare ved å se om du eller noen andre er smittet med HIV.

AIDS

AIDS er den fasen der blir det tydelig at noen har blitt smittet med HIV. AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) er ikke en sykdom, men et sett av forhold som vanligvis ikke forekommer i en person med et sunt fungerende immunsystem. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til: Kaposis sarkom (a hudkreft), tuberkulose, PCP (a lungebetennelse), Candida (trøske), og Varicella zoster. Disse er kjent som opportunistiske infeksjoner (opportunistiske fordi de utnytte svekket immunsystem). En fullstendig liste over opportunistiske infeksjoner og mer informasjon finner du på avert.org/hivstages.htm.