Digidexo.com

Langsiktige fysiske effektene av alkoholmisbruk

Langsiktige fysiske effektene av alkoholmisbruk


Forbruk av alkohol regelmessig, spesielt i store mengder, har vært knyttet til en rekke helseproblemer, både følelsesmessige og fysiske. Alkohol har en spesielt alvorlig virkning på visse organer slik som leveren, men det kan også føre til hematologiske sykdommer og med kreft.

Betydning

Den mest kjente langsiktige effekten av alkohol kan være den byrden det legger på leveren. Stordrikkere er en risiko for å utvikle fatty leversykdom, eller FLD, kronisk leversykdom, skrumplever og alkoholisk hepatitt. Avhengig av mengden alkohol og hvor lenge personen har vært en drinker, kan symptomer på leversykdom variere fra trøtthet og gulsott å fullføre leversvikt.

Betraktninger

Studier publisert av American Journal of Epidemiology og andre vitenskapelige tidsskrifter viser at langvarig bruk av alkohol kan føre til problemer med hjernens utvikling, som igjen øker risikoen for slag og andre spørsmål knyttet til nervesystemet. På den annen side, eksperter tror at alkohol kan bidra til å redusere risikoen for demens og Alzheimers sykdom når forbrukes i moderate mengder, er definert som ikke mer enn syv drinker per uke.

Funksjoner

Langsiktige drinkers er mer utsatt for lider av kronisk gastritt, og gallestein og galleblæren sykdom, så vel som andre sykdommer i fordøyelsessystemet. Det er ikke uvanlig for langsiktige drinkers å få vekt rundt livet, et problem forårsaket av toppene insulin produsert av sukker og karbohydrater i drinker. På sikt kan dette føre til diabetes hvis ikke adressert ordentlig.

Expert Insight

Langsiktig alkohol drinkers har en høyere risiko for å utvikle diabetes. Dette gjelder særlig i kvinner, som de er særlig mottagelige for insulinfølsomhet. Mens alkohol i seg selv ikke føre til kreft, kan det øke risikoen for kreft i munnhule, spiserør og tykktarm og endetarm.

Advarsel

Mens moderate drikkere, de som drikker mer enn ett glass om dagen, har en redusert risiko for koronar hjertesykdom, koronar vaskulær sykdom og perifer arteriell sykdom, kan alkoholmisbruk føre til høye triglyserider, som igjen vil føre til høyt kolesterol, høyt blodtrykk trykk og en økt risiko for hjerteinfarkt.