Digidexo.com

Dermatology & Hair Vekst

Dermatology & Hair Vekst


En dermatolog kan hjelpe en pasient erfaring hårvekst, gjennom en rekke teknikker. I normal hårvekst, vokser omtrent 90 prosent av naturlig hår på en hvilken som helst gitt tidspunkt. For de som opplever hårtap, kan medisinsk intervensjon av en hudlege være nødvendig. Det finnes ingen kur for permanent skallethet.

Hårvekst

Veksten av hår går gjennom sykluser. Dette vil variere avhengig av den enkelte. Anagen, som er den medisinske termen for syklusen av veksten av hodehår, varer vanligvis to til tre år i varighet. Hver måned, vokser håret med ca mindre enn en halv tomme. Neste syklus er hvilefasen, som typisk har en varighet på tre til fire måneder. Ved slutten av hvilefase, faller håret ut og en ny vokser på sin plass.

Håravfall

Hårtap kan oppleves for en rekke medisinske årsaker, alt fra blodmangel til stress. Å være på visse medisiner kan også føre til hårtap. I tilfelle av anemi, vil ta jerntilskudd stoppe håret fra å falle ut og normal hårvekst gjenopptas. I tilfelle av stress, kan eliminere stressfaktorer stoppe håravfall oppstår.

Men håravfall kan også være arvelig, også kjent som androgenetic alopecia. Kvinner kan oppleve hårtap, men ikke bli helt skallet. Menn kan oppleve total skallethet som følge av arvelig håravfall. De vanligste medisinske behandlinger foreskrevet av hudleger for arvelig alopecia er bruk av Minoxidil, som kan brukes av både menn og kvinner, og Finasteride, en oral medisin for menn.

En hudlege kan også behandle noen med alopecia areata, en autoimmun tilstand.

Behandlinger

Blant de behandlinger som en hudlege kan bruke til å hjelpe håret vokse er kortison injeksjoner i hodebunnen der håret tap har oppstått. Slike aktuelle medisiner som Minoxidil kan også være foreskrevet. En annen aktuell medisinering som brukes er Anthralin. En lysbehandling kan brukes til å gjøre håret vokse. Sist, men ikke minst, oral medisiner kan brukes som Finasteride.

Hair Restoration Surgery

Som en siste utvei, kan en hudlege utføre hår restaurering kirurgi. En slik operasjon ville skape en naturlig hårfestet. Avhengig av typen og omfanget av hårtap, vil forskjellige teknikker for kirurgi benyttes.

Ulike typer hår erstatning kirurgi inkluderer hårtransplantasjon, skalp reduksjon og hodebunnen eller vevsekspandere. Hår erstatning kirurgi krever ikke narkose. Flere økter er vanligvis nødvendig.

Parykker

For pasienten som ikke responderer på behandling, kan parykker eller hairpieces brukes. Vanligvis pasienter bruker disse i tilfeller av både permanent eller midlertidig hårtap. En parykk eller parykk laget av menneskehår kan kjøpes for en høyere pris.