Digidexo.com

Foods å unngå med dårlige nyrer

Foods å unngå med dårlige nyrer


Nyrene er primært ansvarlig for å behandle avfall og hjelpe flush giftstoffer fra kroppen vår. De kan også regulere blodtrykket og vår natriumbalansen. Opprettholdelse lyd nyre-funksjonen er viktig for å opprettholde en god helse. Hvis nyrene ikke fungerer som de skal, eller du har en identifisert nyresykdom, justere kostholdet og unngå visse matvarer vil gå noen måte å fremme sunn funksjon.

Animalske proteinkilder

Animalske proteinkilder er vanskelig å fordøye og plassere stress på nyrene. Reduser inntaket av fisk, rødt kjøtt, fjærkre og meieriprodukter og erstatte med vegetariske kilder som soya.

Foods høy i natrium

Prøv å redusere natrium forbruk. Cut bearbeidet mat fra kostholdet ditt, alltid velge for ferske råvarer. Andre matvarer høy i natrium inkluderer supper, sauser, chips, bearbeidet ost og kjøtt erstatter som vegetar burgere og pølser.

Foods høy i kalium

The American Association of nyrepasienter (AAKP) antyder bare redusere kalium forbruk hvis nyrefunksjonen din er redusert til mindre enn 20%. To tredjedeler av kosttilskudd kalium kommer fra frukt og grønnsaker. Den AAKP anbefaler å begrense inntaket til fem porsjoner per dag.

Foods høy i fosfor

Mat med høyt konsentrerte fosfor er best unngås for å redusere stress plassert på nyrene. Meieriprodukter er den viktigste kilden til konsentrert fosfor så prøv å kutte melk, ost og fløte fra kostholdet ditt. AAKP fastslår at en del av meieri per dag er akseptabelt.