Digidexo.com

Leppe & Palate Informasjon

Leppe-og ganespalte er fødselsskader som oppstår når taket av munnen eller leppe vev ikke vokser sammen eller danne riktig under utviklingen av fosteret. Leppe-og gane kan oppstå separat eller sammen, og de kan forekomme på hver side av et barns munn eller begge sider. Denne tilstanden kan behandles med rekonstruktiv kirurgi.

Leppespalte

En leppespalte er tydelig av en smal åpning i huden av et barns overleppe som går til bunnen av nesen. Det er en tilstand som kan detekteres i løpet av en prenatal ultralyd. Ifølge Kids Health, er leppespalte mer vanlig blant gutter enn jenter. Leppespalte endrer sitt utseende, noe som kan resultere i selvfølelse problemer. Det har ofte blitt omtalt som hareskår.

Ganespalte

En ganespalte er et gap mellom et barns nesehulen og taket av munnen hennes. Det kan løpe fra forsiden til baksiden av ganen eller kan være bare en delvis spalten. Ifølge Kids Health, er denne tilstanden mer utbredt blant jenter, og i mange tilfeller de ikke har en leppespalte sammen med det.

Årsaker

Ifølge Kids Health, er årsaken til leppe-eller ganespalte ikke kjent, men det er antatt at det kan være påvirket av genetiske og miljømessige forhold. Miljøfaktorer kan inkludere sykdommer, legemidler og anvendelse av tobakk eller alkohol under graviditet. Det er en høyere risiko for at barnet skal bli født med en kløft hvis du har en familie historie av tilstanden, eller hvis du har andre barn som ble født med kløfter.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av leppe-eller ganespalte inkluderer hørselstap, talefeil og mellomøret infeksjoner. Fordi kløften kan hindre barnets Eustachian rør fra drenering væske fra sin mellomøret riktig, kan væske akkumuleres og utvikle seg til en infeksjon. Det kan være tannproblemer også, inkludert manglende tenner, misdannede eller ford tenner, hulrom eller ekstra tenner. Fôring et spedbarn med en leppe-eller ganespalte kan også være vanskelig. Spesialutstyr og brystvortene er tilgjengelig for å hjelpe med dette problemet.

Behandling

Behandling for leppe-eller ganen er rekonstruktiv kirurgi, og i noen tilfeller, til plastisk kirurgi for å hjelpe med barnets utseende. Det tar vanligvis sted mellom tre og seks måneders alder for leppe-og mellom ni og 14 måneder for ganespalte. Behandling og kirurgiske teamet kan innebære en otolaryngologist (øre, nese og hals lege), en kjevekirurg, en plastisk kirurg, en kjeveortoped, en tannlege, en audiograf, en sykepleier koordinator, en tale patolog og en psykolog. Disse spesialistene vil overvåke barnets utvikling, inkludert de områdene av tale, hørsel, ernæring, emosjonell tilstand og tannhelse.

Betraktninger

Dental arbeid og orthodontia kan være nødvendig for justeringen av barns tenner og å ivareta hull i tennene. Han kan også trenge tale terapi å utvikle sine kommunikasjonsferdigheter. Du kan forvente at barnet skal ha emosjonelle og sosiale problemer på grunn av sitt utseende. Hvis du har et barn med disse problemene, kan du finne psykologisk rådgivning er nødvendig for emosjonell støtte. Den ganespalte Foundation tilbyr informasjon og utdanning om leppe-og ganespalte.