Digidexo.com

Informasjon om Diabetes og ernæring

Diabetes er en sykdom hvor kroppen ikke produserer nok insulin, et hormon som er nødvendig i absorpsjon av sukker. Mens enkelte medisiner er nødvendig for å regulere blodsukkernivået, kan ernæring også ha en stor innvirkning på helsen til personer med diabetes.

Typer

Det finnes to hovedtyper av kronisk diabetes --- type 1 og type 2. Type 1 diabetikere gjør ingen insulin i det hele tatt og må ta insulin skudd hver dag, mens type 2 diabetikere vanligvis trenger noen medisiner for å hjelpe sine organer bruke det lille beløpet de lage.

Ernæring

I tillegg til medisiner og insulin, kan et sunt, velbalansert kosthold bidra til å kontrollere blodsukkernivået. Den riktige forholdet mellom karbohydrater, protein og fett vil bidra til å unngå problemer eller komplikasjoner med sykdommen.

Sukker

I motsetning til det mange tror, ​​sukker og sukkerholdige matvarer er ikke helt utenfor grensene for mennesker med diabetes. Nøkkelen er å spise dem i moderasjon og som en del av et balansert kosthold.

Diet

Den beste proporsjonal meny for personer med diabetes er 50 prosent til 60 prosent av kostholdet bør bestå av karbohydrater, 20 prosent protein og 30 prosent eller mindre av fett.

Innbyttere

Kutte ut noen overflødige fettstoffer mulig ved å bruke rapsolje eller olivenolje til matlaging i stedet for flerumettede oljer. Legg smak med lite eller ingen ekstra fett eller kalorier ved hjelp eddik, sitronsaft eller urter og krydder.