Digidexo.com

Måter å utvikle tålmodighet

Måter å utvikle tålmodighet


Med fremme av teknologi, mange forventer deres hver ønske om å få innvilget umiddelbart. Når dette ikke er tilfelle, blir en tålmodighet settes på prøve. Du kan enten bli stresset og sint, eller du kan holde deg rolig og være medfølende og forståelse. For å unngå å bli overveldet og stresset, lære deg å være tålmodig og bli en lykkeligere person.

Endre tilnærming

Å utvikle tålmodighet, må du først forstå hvilke situasjoner føre til at du bli utålmodig. Lag en liste over de tingene som utløser din utålmodighet. Start med den minst alvorlige situasjonen og jobbe deg opp til den verste situasjonen. Tenk på ulike måter du kan håndtere disse situasjonene og prøve å bruke dem når de presenterer seg selv igjen. For eksempel står i kø i kassen; i stedet for å bli frustrert og opprørt, innse at kassa personen ikke er perfekt og at hun gjør sitt beste. Godta feil av andre.

Pust å slappe av selv

Din tålmodighet blir testet når spenningen stiger. For å unngå å bli sint og stresset, øve dype pusteteknikker for å holde deg rolig. Stå oppreist og puster ut all luften fra lungene gjennom munnen. Pust gjennom nesen på en fire teller og hold pusten for en syv teller. Slipp luften gjennom munnen på en teller til åtte. Gjenta dette pusteteknikk minst fem ganger for å bidra til å roe deg ned og vedlikeholde din tålmodighet.

Lær av feil

Praksis tålmodighet i løpet av dagen. Ved å våkne opp om morgenen, gjør det ditt mål å være mer tålmodig. Minn deg selv på målet ditt hele dagen. På slutten av dagen, tenker tilbake på situasjoner som har oppstått som gjorde deg utålmodig. Tenk på hvordan du håndterte dem og hvordan du bedre kan håndtere dem når de oppstår på nytt. Gjenta denne øvelsen daglig og til slutt du er i stand til å tåle mer og bli mer tålmodig.

Ta en Time Out

Hvis en stressende situasjon oppstår, unngå å bli opprørt og frustrert, og gå vekk. Ta et skritt tilbake og sakte telle til ti i hodet ditt. Telle til 10 bremser deg ned og holder deg fra å handle på en impuls. Etter telle til 10, visualisere situasjonen og de ulike måtene du kan takle det. Velg atferd som viser mest forståelse for situasjonen. Nærmer stressende situasjoner på denne måten gradvis bidrar til å utvikle din tålmodighet.