Digidexo.com

Tegn og symptomer på en Vitamin D-mangel

Vitamin D-mangel er mest vanlig i områder som får lite sollys og i populasjoner med dietter inkluderer noen naturlig vitamin D-kilder. Melk, juice og frokostblandinger er ofte beriket med vitamin D i et forsøk på å bekjempe vitamin D-mangel.

Alvorlig mangel

Alvorlig vitamin D-mangel forårsaker bein å myke opp og fører til skjelett. Hos barn er den mest synlige tegn på vitamin D-mangel bøyde armer og ben. Hos voksne er det vanligste symptomet av vitamin D-mangel generalisert bein og muskelsmerter.

Moderat Deficiency

Lav vitamin D-nivåer er knyttet til økt risiko ofmany sykdommer, inkludert astma, forkjølelse, høyt blodtrykk, multippel sklerose, osteoporose og værsyke.

Andre symptomer

Andre tegn og symptomer på vitamin D-mangel omfatter benbrudd, tretthet, søvnløshet, lavt immunforsvar og humørsvingninger.

Mottakelighet

Alle kan ha en vitamin D-mangel, men fordi mørk hud produserer mindre vitamin D enn lys hud gjør, mennesker av afrikansk avstamning er mest utsatt. Fedme øker også mottakelighet for vitamin D-mangel.

Betraktninger

Symptomer på et vitamin D-mangel er ofte subtil og oversett. Hvis du ikke mottar mye direkte sollys eller forbruke mange matvarer som inneholder vitamin D, bør du vurdere å spørre legen din for en vitamin D test.