Digidexo.com

Hvordan Screen for Hepatitt C

Hepatitt er en hvilken som helst av en av en gruppe på seks leversykdommer forårsaket av virus. Disse typer hepatitt er betegnet som A, B, C, D, E og G, med C generelt ansett for å være den mest alvorlige. Alle former av hepatitt føre leveren til å bli betent og reduserer dens evne til å fungere. Testene for hepatitt C er ikke en del av en rutinemessig fysisk, og leger normalt skjermen kun pasienter som har høy risiko for hepatitt C. Det er flere forskjellige tester for hepatitt C, avhengig av spesifikk informasjon som legen krever.

Hvordan Screen for Hepatitt C

•  Identifiser som har en høy risiko for hepatitt C. Disse inkluderer personer som har vært utsatt for infisert blod eller vev, tidligere og nåværende narkotikabrukere, barn av kronisk infiserte mødre og personer med unormale nivåer av leverenzymer.

•  Utføre en enzymbundet immunosorbent assay (ELISA). Denne testen oppdager hepatitt C-antistoffer, slik at det kan ta opptil seks måneder etter den første infeksjonen å gi positivt utslag.

Utfør en rekombinant immunoblot assay (RIBA) dersom ELISA-resultatene er positive. ELISA-resultatene er bare en preliminær sortering og må verifiseres av flere tester. En RIBA kan gi positiv, negativt eller ubestemt.

Utfør RNA testing for pasienter som nylig har vært utsatt for hepatitt C. Denne testen kan påvise hepatitt C-antistoffer i løpet av tre uker etter eksponering, og kan også være nyttig for å vurdere en pasients respons på en bestemt behandling.

Bruk resultatene av testene i trinnene 2, 3 og 4 for å gjøre en diagnose av hepatitt C. Et positivt resultat på alle tre tester indikerer en pågående infeksjon, mens en positiv ELISA, og et positivt resultat på en av de to andre tester indikerer en tidligere eller nåværende infeksjon.