Digidexo.com

Hvordan kontrollere Passing Gas

Flatulens har du følelsen litt flau? Passerer gass er en naturlig funksjon av et sunt menneskets fordøyelsessystem, men det kan virke dødelig tvers igjennom i visse sosiale situasjoner. Gjennomsnittlig menneske produserer ca 0,75 liter luft på en dag, slipper i gjennomsnitt 11 til 14 ganger hver dag - men det betyr ikke at det er OK i dannet selskap. Lære å kontrollere flatulens og når du skal se en lege.

Hvordan kontrollere Passing Gas

Endre din diett. Kosttilskudd sukker, spesielt sorbitol, laktose og fruktose, kan bidra til oppblåsthet. Begrense matvarer som inneholder disse ingrediensene, som for eksempel melk og kunstige søtstoffer, for å bidra til å redusere oppblåsthet. Stivelse (med unntak av ris) er også viktige bidragsytere til gass. Suksess med diett endring er avhengig av en prosess med prøving og feiling, så eliminere ulike elementene i din diett en etter en for å identifisere hvilke som er mest effektive.

•  Ta kosttilskudd. Hvis du er spesielt følsomme for visse matvarer, tar en gass medisin eller laktase supplement før du spiser visse matvarer vil redusere oppblåsthet. Gass medisin er mest sannsynlig å hjelpe til med nedbrytningen av grønnsaker som ellers ville bidra til gass, mens laktase kosttilskudd er nyttig for gass forårsaket av laktose.

Stopp svelger luft. En del av gassene i luft er rett og slett fra luften vi svelge. Du kan redusere mengden av svelget luft (og dermed passert gasser), ved ikke tyggegummi eller suge på harde sukkertøy.

Ta proaktive tiltak. Hvis du allerede er i en tøff spot, som føler gassy mens på en sosial begivenhet, prøv proaktivt passerer gass. Unnskylde deg selv på do, knele på gulvet med armene strukket foran deg, nederst i luften, og slappe av musklene dine. Dette bør tillate deg å stille passere det meste av gass i tarmene.

Se en lege hvis du passerer gass betydelig mer enn 14 ganger per dag. Dreven flatulens kan være et tegn på en mer alvorlig fordøyelses problem, slik som irritabel tarm syndrom. Hvis legen oppdager IBS eller noen andre underliggende medisinsk tilstand, kan han være i stand til å foreskrive medisiner for det.

Hint

  • Prøver å holde i gassen kan føre til ytterligere ubehag og forstoppelse. Det er best å la gass pass så snart du kan.