Digidexo.com

Hva slags lege behandler Hypogonadisme?

Hva slags lege behandler Hypogonadisme?


Fordi hypogonadisme er en mangel på hormoner som ikke er begrenset til menn, diagnose og behandling, ifølge eksperter ved Mayo Clinic, kan involvere mer enn én type lege. De foreslår begynner med din fastlege en anmeldelse av symptomer, og deretter henvisning til en endokrinolog (hormonkjertlene spesialist) for testing og behandling om nødvendig.

Diagnostisering og behandling for kvinner

MedlinePlus.com, en tjeneste av US National Library of Medicine, viser hypogonadisme kan opprette en fruktbarhet problem hos kvinner, så en fødselslege, gynekolog eller fruktbarhet spesialist kan faktisk diagnostisere problemet. I noen tilfeller kan hormonbehandling være foreskrevet, mens andre leger kan henvise pasienter til en endokrinolog for verifikasjon og behandling.

Diagnostisering og behandling for menn

The American Association of pensjonert mennesker (AARP) hjemmeside lister urologiske spesialister som en kilde for mannlig hypogonadisme informasjon, diagnostisering og behandling.

Symptomer

MedlinePlus rapporterer at symptomer hos både menn og kvinner med hypogonadisme omfatter lavere nivåer av kjønnsspesifikke hormoner (østrogen og testosteron). De lavere nivåene vanligvis føre til underutviklet kroppshår, mangel på muskel tone og dannelse av brystene hos menn; og begrenset eller ingen menstruasjon, ekstra kroppshår og hetetokter hos kvinner. I tilfeller hvor en svulst finnes, kan hodepine og synstap oppstå.

Årsaker

Årsaker til hypogonadisme, ifølge MedlinePlus er uriktig reproduktive organ utvikling før fødselen (dette kan være genetisk eller fra en medisinsk tilstand), feilaktig hjernefunksjon i området som styrer den reproduktive organer, eller en svulst i den reproduktive kontrollsenter i hjernen.

Behandling

Hormonbehandling, oppført av Mayo Clinic som typisk behandling for hypogonadisme, kommer i en rekke former, inkludert gel gnidd på huden, intramuskulære injeksjoner annenhver uke, en patch slitt på huden og en dental produkt som fester seg til den tannkjøtt over tennene.