Digidexo.com

Østrogen og bryst vekst

Østrogen spiller en nøkkelrolle i utviklingen av brystene under pubertet og graviditet, og varierende østrogennivået i en kvinnes liv har også en effekt på deres størrelse og form.

Identifikasjon

Østrogen består av en gruppe på tre steroide hormoner: østron, østriol og østradiol. Disse hormonene produseres naturlig i en kvinnes kropp ved eggstokkene, binyrene, fettceller og, i mindre grad, muskelceller. Gjennom en kvinnes liv, hennes naturlige østrogennivå opplever perioder med voksing og avtagende gjennom pubertet, graviditet og overgangsalder.

Funksjon

Østrogen bidrar til utvikling av brystene under puberteten og graviditet, sammen med en annen type hormon kjent som progesteron. Sammen, de sender signaler til kroppen som fører til modning av brystvev, kanaler og kjertler.
Østrogen spiller også en rekke andre roller i den kvinnelige kroppen som påvirker livmoren, menstruasjonssyklus, bein, muskler og noen aspekter av leveren og hjernen.

Menn produserer små mengder østrogen, også, men det spiller ikke en rolle i utviklingen av sekundære kjønnstrekk i dem som det gjør hos kvinner.

Effekter

Reseptorer i cellene i brystvev er stimulert ved tilstedeværelsen av økt østrogen, og som et resultat brystvev utvide og vokse. Østrogen har en spesiell effekt på vekst og modning av duct vev i brystene, som brukes under amming og amming.
Østrogen-drevet brystvekst forekommer hovedsakelig i puberteten, gjennom år med fysisk modning til en voksen, og under svangerskapet. I løpet av denne tiden, blir østrogenproduksjonen økes i kroppen. Når en kvinne kommer overgangsalderen, kan østrogennivået i kroppen hennes nedgang og formen på brystene endrer fra avrundet til oval.
Transseksuelle menn som ønsker å bli kvinnelig vanligvis får hormonbehandling, som inkluderer østrogen, for å utvikle sine bryster, som vev i brystet inneholder også østrogenreseptorer.

Misforståelse

Mens brystforstørrelse oppstår som et resultat av økt østrogen er det ikke den eneste hormon som bidrar til brystvekst. Imidlertid er mange over-the-counter piller med syntetiske og plante-avledet østrogener markedsført som bryst-utvidelse produkter og kan eller kan ikke fungere.
Østrogen kosttilskudd og medisiner tatt for slike grunner som prevensjon kan føre til midlertidig bryst vekst, men økningen i størrelsen på bysten er hovedsakelig på grunn av en midlertidig utvidelse av kanalen vev og avtar når de enkelte slutter å ta supplement eller medisiner.
I tillegg til østrogen, er brystvekst hos kvinner avhengig av progesteron nivå, vekt, kosthold, genetikk og ernæring.

Advarsel

Kvinner bør aldri bruke østrogentilskudd i et forsøk på å øke sin bryststørrelse uten å snakke med legen sin. Langsiktig østrogen inntak har vært knyttet til økt risiko for brystkreft, livmor fibroids, blodpropp og livmorkreft.