Digidexo.com

Om Micardis

Micardis er merkenavnet for telmisartan, et medikament foreskrevet for å behandle høyt blodtrykk og hjertesvikt. Micardis Plus er også tilgjengelig, som inneholder både telmisartan og vanndrivende hydroklortiazid.

Type

Micardis er klassifisert som en angiotensin II-reseptor antagonist, som blokkerer effekten av et hormon som kalles angiotensin II. Angiotensin II har en tendens til å innsnevre blodårene og fremme retensjon av væske og salt.

Dosering

Pasientene er vanligvis anbefales å ta Micardis gang om dagen med eller uten mat. De begynner vanligvis med 40 mg og øke dosen til 80 mg, om nødvendig.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger forbundet med Micardis bruk inkluderer ryggsmerter, diaré, luftveis eller bihulebetennelse, rennende nese og sår hals.

Graviditet Betraktninger

Micardis kan forårsake alvorlige fødselsskader og til og med være dødelig for et ufødt barn hvis en gravid kvinne tar denne medisinen i løpet av andre og tredje trimester.

Forsiktig

Micardis kan også føre til blodtrykket å slippe for lavt, spesielt i hjertesvikt pasienter hvor blodtrykket var normalt. Dette er mer vanlig med Micardis Plus.