Digidexo.com

Definisjon av Hysterosalpingogram

Definisjon av Hysterosalpingogram


En hysterosalpingogram, eller HSG er et poliklinisk X-ray prosedyre som bruker en jod kontrast å skissere egglederne og livmoren. Det tar 30 minutter å utføre.

Bruksområder

En hysterosalpingogram er utført for å vurdere livmor for unormalt, for å evaluere egglederne for uvanlige blokkeringer, for å sikre egglederne er blokkert etter en permanent sterilisering prosedyre og å diagnostisere fertilitetsproblemer.

Prosedyre

Du vil ligge på et bord med føttene i stigbøyler. Etter et spekulum plasseres i vagina, vil et tynt rør settes inn i livmorhalsen. X-stråler er tatt gjennom en overhead X-ray maskin som jod kontrast fyller livmoren gjennom tynne rør.

Bivirkninger

En hysterosalpingogram kan forårsake livmor kramper i fem minutter til flere timer, og spotting for én til to dager. Livmor kramper kan variere fra mild til moderat.

Risiko

Ifølge American Society for Reproductive Medicine, risiko forbundet med en hysterosalpingogram er uvanlig. Disse risikoene inkluderer bekkeninfeksjon, besvimelse, et lavt nivå av stråling og en allergisk reaksjon på jod kontrast.

Betraktninger

Du lege kan foreslå å avstå fra samleie for et par dager etter en hysterosalpingogram, men generelt kan du gjenoppta normale aktiviteter umiddelbart.

Normale Resultater

Ifølge National Institutes of Health, avslører en normal hysterosalpingogram ingen defekter i livmoren eller egglederne.