Digidexo.com

Hvordan behandle gulsott

Hvordan behandle gulsott


Gulsott er ikke et problem, men et symptom på et problem. Det bør ikke bli ignorert. Gulsott er den gul misfarging av huden eller hvite delen av øynene som signaliserer en dysfunksjonell leveren. La oss se på hvordan å behandle gulsott hos nyfødte og voksne.

Hvordan behandle gulsott

•  Plasser nyfødt barneseng nærheten av et vindu som får mye sollys. Den gulaktig farge på huden betyr at pigmentene fra gamle røde blodlegemer ikke blir utskilt i gallen og i stedet er akkumuleres i blodet og vev. Sollys bidrar til å absorbere disse pigmenter.

vet at i mer alvorlige tilfeller av gulsott, kan det være nødvendig å bruke fototerapi eller bililight terapi for å behandle gulsott. Dette er spesielle lamper som legen bestillinger nyfødte som skal plasseres under i perioder. Beskyttende øye belegget blir brukt og lysene absorbere huden pigmenter til leveren virker normalt.

Kontroller at barnet ditt tar inn rikelig med væske. Du må amme 8 til 12 ganger om dagen minst. Hvis du er flaske-fôring, følg legens instrukser som til mengder av formel per dag. Å behandle gulsott riktig, er tilstrekkelig væskeinntak ekstremt viktig.

Unn gulsott hos en voksen ved å søke legehjelp. Gulsott hos en voksen kan være mye mer alvorlig enn i en nyfødt. En voksen kan kreve en ultralyd for å se etter tegn på obstruksjon, spesielt hvis magesmerter er til stede. En hindring kan kreve kirurgi. Gulsott hos en voksen kan også være forårsaket av et virus og kan kreve reseptbelagte medisiner.

Spis sunt hvis du er en voksen med symptomer på gulsott. Massevis av frisk frukt og grønnsaker sammen med hel-korn brød kan hjelpe. Selvfølgelig, for å kurere gulsott det underliggende problemet må korrigeres. Men sunn mat kan bidra til å behandle gulsott.

Hint

  • For voksne, prøve å drikke en varm glass vann med sitronsaft så snart du våkner opp om morgenen.
  • Ved tegn på gulsott vedvare i det nyfødte etter 14 dager, ring din lege. Blodprøver kan være nødvendig å sørge for at det ikke er noen alvorlig leversykdom.