Digidexo.com

Hvordan vite Fisk er Spoiled

Å spise bortskjemt fisk er en garanti for en urolig mage, intestinal nød, mulig diaré, og en potensiell tur til sykehuset. Som alle matvarer, er fersk beste. Men bedømme hvor fersk fisken er kan være vanskelig med mindre du fange den selv. Siden de fleste av oss er avhengige av supermarkedet for våre "dagens fangst" her er måter å sjekke for friskhet.

Hvordan vite Fisk er Spoiled

lukte på fisken. En fishy lukt er ikke bra som det signaliserer fisken er å bli bortskjemt. Mateksperter beskrive den riktige lukten som agurk-lignende eller med den rene lukten av et hav bris.

Se på skalaer og gjeller. Hvis du kjøper hele fisk, som ørret eller laks, bør gjellene være en lys farge og skalaene skinnende. Mørke gjeller og kjedelig skalaer signal "gammel."

Poke fiskekjøttet med fingeren, hvis du du kjøper på en ferskfiskmarkedet stall. Hvis kjøttet fjærer tilbake raskt, det er frisk. Hvis fingeravtrykket ditt opphold, gå videre. Fersk fisk bør ha en lys, fast utseende og skal vises fuktig, ikke tørr eller kjedelig.

Shop fra en butikk du stoler på. Det er verdt å bruke litt mer for å kunne velge din fersk fisk fra tilfelle og ikke pre-pakket. Spør ekspeditøren når fisken ble levert. Butikker får ofte ferske fiskeleveranser på mandag og torsdag.

Unngå å kjøpe fileter eller steker som er spettet eller oppdaget. Disse er trolig lettere skadet kjøtt. Se etter de som har en jevn farge og frisk utseende. Merk at noen fisk, som sverdfisk og kveite, naturlig nok har mørke bånd nær kanten.

Be om fisken var tidligere frosset. Fordi vann utvider seg når frosset og kan noe sprekke cellene, ikke en tidligere frosset fisk ikke smaker som fersk og kjøtt er kanskje ikke så fast. Det kan også fortsatt være delvis frosset, noe som betyr at du betaler ekstra dollar for vann vekt som vil kjøre off når den er tint.

Hint

  • Fersk fisk på skjermen bør være på en seng av is, med is rundt og delvis over dem for å holde dem kaldt.
  • Gjør din fisk kjøpe den siste av dagen for å unngå svinn. Ikke la det sitte rundt i bilen mens du handler litt mer.
  • Hvis du ikke kommer til å koke fisken i løpet av 24 timer, fryse den. Fersk fisk ikke "holde".
  • Velg kaldt vann fisk og de som er lav i kvikksølv for bedre helsefordeler.
  • Når du er i tvil, kaste den ut. Hvis du ikke er sikker på at fisken er fersk, dumpe det.
  • Kjøpe fisk fra en pålitelig marked. Noen steder vil selge et lignende utseende fisk under navnet på en høyere priset fisk.